Budi dama…

Da mogu skinuo bih ti zvijezde s neba i vratio vrijeme unazad. Žao mi je ali ne mogu. Mogu ti biti samo ovo što jesam – običan čovjek. Zbilja mi je žao što ti to nije dovoljno.

Sanjaš Ameriku i haljine od svile. Bisere, dijamante i putovanje oko svijeta. Ja ti mogu pružiti mali stan na periferiji grada, bučne susjede, starog čupavog mačka i puno ljubavi. Bezveze jelda? Kome to k vragu još treba? Tebi sigurno ne, ti si svjetska žena. Tebi Zagreb nije dovoljno velik ni zanimljiv.

Kažeš da te jednostavno ne razumijem i da nemam ambicije? Guši te moj manjak entuzijazma i želja da ostanemo kao i do sada. Ne možeš vjerovati da sam tako, kako si ono rekla… ah da “ograničen”. Možda jesam. Neandertalac i baš mi se tako sviđa.

Oprosti što mi vrhunac života nije šetanje po špici i put u Ameriku. Što mi ne treba jahta ni kuća na tri kata. Ma znam da sam nedokazan, naivan i glup. Sve ja to znam, ali jbg mala, ne možeš starog čuku naučit novim trikovima. Ne ide. Nama očito ne ide.

Mogli smo valjda, da sam ja želio mrvu više a ti mrvu manje. Mogli smo svašta izgleda. Možda da sam vidio u tebi imalo želje, možda bih i sam poželio stvoriti nešto bolje. Ovako mi je dovoljno ono što imam, a tebi nije dovoljno ni ono što nemaš. Ne kužiš znam. Budeš jednom.

Lijepa si, mlada i sposobna. Imat ćeš to što želiš i valjda frajera koji će ti to moći pružiti. Nadam se samo da će u tebi vidjeti ženu koju sam ja vidio. I nadam se da nećeš biti bogata ljepotica u prostranoj vili koja satima sama čeka nekoga tko nikad neće doći.

I opet me ne razumiješ. Nema veze beba.

Ugasit ću ovu cigaretu, napisati još koji redak i leći u prazan krevet. Šljaker ustaje u pet.

Ti si dama i možeš dugo spavati. Treba ti kako ono – beauty sleep, ne?

Budi lijepa. Lijepa i sretna. S nekim boljim od mene.

Tvoj Šaptač

Komentari

Amazonke.com

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

You May Also Like