Nije ovo tekst o ljubavi. Hell nope. Ni blizu. Not even close.
Ovo je hrpa glupavih i nes(p)retnih izjava jednoga (do dva) moga bivšega. Osobe nesposobne osjećati ljubav prema sebi a kamoli prema ikome drugome.
Ne kažem da nisam i ja imala podosta “bisera” ali ovako raskošnih ipak ne…

“TI MENI VRATILA UDARAC?! PA NIJEDNA PRIJE TEBE NIJE MI VRATILA!”
Lol. Rofl. Jok, no ću stajati stisnuta k’o pokisla kokoš, i pustiti te da nastaviš udarati kol’ko ‘o’š i moliti za još! Ma iš, ima da odmah letiš, i ti i ormar, i kuću ima da ti srušim, k’o vuk praščićima… Sprdnja. Sprdačina. “Muškarčina”.

“MISLIO SAM DA SAM JAČI OD TEBE.”
E pa misliti i znati nije isto. Krivo si mislio, druškane. Na muci se poznaju junaci, ali valaj i junakinje, još i više. Eto ipak nisi jači, ono, sorry. Ni umno ni srčano ni fizički. Zaboravio si koju snagu oslobađa bijes, onaj takozvani pravednički gnjev. Agresor nisam, ali bogami niti žrtva. Nisam taj tip.

“NE MOGU ISTOVREMENO I GLEDATI FILM I DRŽATI TE ZA RUKU.”
Ovo je definitivno pobjednička izjava. Rofl, rofl, rofl. Di ćeš ići ženi, multipraktiku, tako što jadno izjaviti… Nemoj se samo, jadan, preforsirati od napora. Sve ne znaš koji je od ta dva “posla” teži. Tada me šokiralo; što jest, jest. Izjava prvoga dana suživota. Oh zemljo otvori se. ZAUSTAVITE ZEMLJU, SILAZIM… Run, Lidija, run. Ne čuje se ovo svaki dan. Poslije sam uvidjela da je liku teško i živjeti. Teško ustajati ujutro (bolje u 14-15 h). Teško mu valjda i disati uopće. Kako moja pokojna baba reče, “Len k’o batina.” i “Usmrdit će se od lenosti.” Kako ja REČEM, “Živi preko .urca, živi k’o po kazni…” Siroče. Težak je to križ, kad ti je ama baš sve teško. (Osim tući žene.)

“NISMO SVI ROĐENI ZA RAD.”
Ajme i ujme. A za šta si tak’i divan rođen, matere ti?! Da gladiš isti onaj .urac preko kojeg živ(otar)iš? Nama drugima, većini, po tebi valjda glupanima, eto baš je gušt dizati se kad nam se još spava, raditi na poslu i kod kuće, trpjeti nebulozne zahtjeve i nepravedne optužbe šefova, mi uživamo biti kronično crknuti i nikada ne imati vremena za sebe koliko bismo željeli… Ne’š ti princa, nije rođen da radi nego da kitu gladi.

“NE ZNAM JA NIŠTA RADIT’.”
Ne znaš jer nećeš. Jer ne želiš. Jer ti se ne radi. Shvaćam ja da uvijek nalaziš žrtvu (dobrovoljnu) koja će te uzdržavati, ali na stranu to – zanima me KAKO MOŽEŠ VJEČITO NIŠTA NE RADITI?! VJEČITO LJENČARITI? SAMO VEGETIRATI I STATIRATI? Ja bih bukvalno umrla tako. OD DOSADE. OD PREDVIDLJIVOSTI. OD SRAMOTE. Atrofirali bi mi mišići… I um… I duša… Prespavati većinu dana, ne ići među ljude, thx but no thx! U radu je spas a u hladu je hladno. Biće si nespašeno, biće si jadno. Nipošto biće radno. No tko sam ja da ti sudim. Svi tvoji prijatelji kažu da si kazna sam sebi. I to je to.

“TKO ĆE ZAPOSLIT’ STAROG KONJA OD PREKO 40?”
Halo! Još 30-ak godina “života” (čitaj: životarenja) misliš biti tek fikus u stanu?! I, lažeš. Godine su ti sad kao fol izgovor?! A nisi radio ni s (preko) 30. Ni s (preko) 20. Laži druge, laži sebe, ali nemoj mene. Ne padam na prozirne, jeftine štoseve/folove.

Osim toga, i ja imam preko 40. A radim, novi pa novi posao. A tražim uvijek sve bolji posao. Tko traži, taj i nađe. Tko traži izgovore, ne zaposli se. Ne moraš se zaposliti odmah, ali tko se konstantno trudi, upali mu kad-tad. Tebi nikada neće. Jer ti to ne smatraš za shodno, za zgodno. Nek’ je Bog s tobom. Ne bih niti sekunde bila ti. Stari konj od preko 40. Lijeni, bezvoljni. Besposleni, pasivni. Koja te nova dobije, fikusoidnog i pasivnog a agresivnog, so help her God.

Ja sam u najvećoj snazi ikad. Dok se ti POPODNE ustaneš, ja sam već odradila sve na poslu. Dok se ti RAZBUDIŠ, ja sam već došla s posla i pospremala kuću. Dok se ti ODMARAŠ OD SPAVANJA, ja sam već napisala 3 pjesme i 2 teksta. Eto zašto su bivši bivši. Jer su nekompatibilni s nama, bivšim, sadašnjim i budućim VRIJEDNICAMA.

Otpjevaše Nina i Emilija “SVAKA U ŽIVOTU NALETI NA MAJMUNA…” A neke od nas i na jednoga do dva (konja)… S tom razlikom da su pravi majmuni inteligentni a pravi konji plemeniti…

Lidija Matorić

Komentari