Točka…

Dođe vrijeme kada se sve crte povuku i na kraju kraja stavimo točku. Bilo to na sebe. Na naše odnose, okolinu. Danas je dan kada svi trebamo staviti točku i reći glasno „odjebi“. Svima. Svemu. Onako zdravo i seljački u lice. Jedan prost i jednostavno složen, nadasve razumljiv svima-O D J E B I. Toliko sranja se događa oko nas, da je i taj odjebi možda preblag, ali treba krenuti od nečega. Blažeg i pametnijeg od nesuvislog pičkaranja u prazno.

Pa krenimo s lansiranjem odjeba.

Djecu nalaze kraj kontejnera. Odjebi. Ti koja si ga rodila i odbacila zbog jeftinog dopa. Odjebi i ti mjerodavna službo, jer si to dozvolila. Da rodi i ubi dijete. Zbog jebenog dopa. Di ste bili kada je bilo potrebno? Pronašli su neki dan dijete od tri godine zadavljeno. Odjebi ti koja ga nisi čuvala. Ubila si ga sama, pod izgovorom teškog života, zanemareći najveće bogatstvo. I meni je teško pa ne davim okolo. Odjebi. I neka ti se Svemir smiluje, jer ja ti pamtim.

Bio jednom jedan pas i dečko najvećeg osmjeha. Ubio ga seljačina. Odjebi degeneriče sa šerif stavom u prdekanu. Nadam se da ćeš postati kujetina najjačem među zatvorenicima. Odjebite i svi vi koji mislite da psu nije mjesto za šankom, jer nije ni pištolju mjesto u rukama kretenčine. Niti je pas razlog da se ide okolo i ubija.

Odjebi banko svakim pozivom zbog neplaćenog kredita. Odjebi. Pogotovo neka odjebu oni koji zovu, a pri tom svršavaju. Odjebite u skokovima, jer nisu svi sretni kao vi,pa da imaju posao. Niti su dobili amneziju, pa su zaboravili na dug. Odjebite.

Djecu na koncertima ubijaju djeca bez razuma. Odjebi i ti i tvoj bog. Niti jedan Bog nije stvorio svijet da bi ga ti jadniče u njegovo ime uništavao. Da bi ubijao njegovu djecu. Da bi se dičio imenom njegovim i zatirao sve što je drugačije.

Odjebi i ti svinjolika nakazo, koja pod parolom života hodaš ulicom, a u tajnosti kuhaš antibebi pilule. Odjebi sa nametanjem Borg razmišljanja samo zato što se tebi tako hoće. Što sebe uzdižeš međ svece, a međ njima tebi nije mjesto. Licemjeru. Gnjusu.

Odjebi i ti nafrizirani na svom helikopteru. Odjebi u planine, kule svoga dvora. Pokrao si što se pokrasti dalo i sada bi pomoć. Ja kada nemam dovoljno novaca ne idem u dućan, ne platim račun za struju, a ti kada zajebeš par milijardi poreza dobiješ pomoć od vlade. Odjebi.

Odjebi devedeset i prva. I ti i rat. Nisi mi donijela ništa dobrog i tata mi je umro premlad. Zaratili nas guzonje zbog vlastitih ideala, a odrasli su tada to popušili jače od kakvih zadnjih budala. Odjebi i ti i rat koji je natopio krvlju naša polja. Odjebi godino zla.

Šalterušo draga, ljepoto mojih jutra odjebi. Odjebi zajedno sa prepričavanjem recepta na telefon dok te ja po stoti puta u jednom danu gledam kroz staklo i čekam da poklopiš tu jebenu slušalicu. Odjebi i ti FJP zakone birokracije, zajedno sa onime koji te izmislio.

Mogla bih ja tako u nedogled. Baš me krenulo. Puno odjebi prolazi mi kroz glavu. Za svakog bi imala po jedan. Za svaku usranu situaciju. Za svakog tko je ikada ikoga povrijedio. Za svaku laž. Za svaku obmanu. Mogla bih tako, ali ću završiti sa nabrajanjem i lansirati jean veliki odjebi sama sebi. Odjebi mala sa bijesom junfera u tijelu žene. Bijes ne pokreće planine, samo grmi dolinom. Akcije više, na svaku reakciju. Lako je lansirati odjebe iz čvrste sigurnosti vlastitog doma. Kraj. Točka.

Iva Matijaško Degač

Komentari

Amazonke.com

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete