Ne ti nisi tolerantan, ti si jedan običan trol (bez obzira na spol i sve ostalo)…

Svakodnevno nas bombardiraju raznim člancima, žutilom i tekstovima od nulte važnosti za čovječanstvo. Hoćeš o sisama starleta, pjesmama pjevača, raznoraznih super turbo popularnih društvenih okupljanja, događanja i ostalih brljezganja koji služe samo da se popuni prazni hod štampe. I umjesto da takvi članci unesu šarenilo u (i tako) sivu ekonomiju, loš društveni poredak i skupoću življenja kod nas balkanaca unosi se nemir. Razdor. Svađe preko tipkovnica pod geslom „mi smo tolerantni, ali nam ide na kurac ova tema“ javljaju se ispod svakog članka. Ispod svakog ekskluzivnog naslova. Ispod svake objave koja se kosi s nečijim načelima.

Zašto? E, pa eto zato što smo tolerantni. Što smo moderno društvo koje uvažava različitosti i slobodu koju pojedinac ima po rođenju. Zato što imamo pravo biti takvi i iznijeti svoje mišljenje. Čak i kada ono nema veze s temom, a kamoli mozgom. Bitno da se mi izjasnimo i kažemo svima što ih ide. Bitno kada nemamo ništa pametno za reći pitamo „a, đes ti bija devedesprve?“. Svima takvima, čača ih zakarta, je bolje da svoje mišljenje zadrže za sebe. Jer-nisi tolerantan ako ideš na mjesta koja te iritiraju srati-seremo tamo gdje to radimo i inače, a ne svugdje gdje nam se sprdne. Nisi tolerantan ni kada pomisliš da jesi, jer da imaš iole pameti znao bi što je tolerancija-uvažavanje različitosti. Stav se uvijek može iznijeti na normalan način, bez da se nekoga uvrijedi, sve ostalo nije tolerancija već trolanje, spamanje i širenje spojlera. I tako u krug. I tako svakodnevno. Ispod svakog jebenog članka koji se kosi s nečijim moralnim vrijednostima.

Zašto je netko tko živi svoju vjeru, automatski trovač zajednice? Zašto je netko tko ima drugačije svjetonazore garant neka komunistička pederčina? Zašto je netko tko ljubi svoju domovinu krezubi fašista nacista? Zašto nas uopće briga zašto je netko nekakav?

Nisu svi članci napisani da bi informirali, činili dobro ili čak napadali, ok neki možda i jesu, ali pretežno su to udice koje su mamac za ovakve budale. Budale da. Jer pametan čovjek se nasmije lošem tekstu, glupoj slici dupeta (koje se objavljuje svakog puta kada se nema inspiracije za članak par godina za redom) i zapamti da u buduće takva govna ne otvara ukoliko je u pms-u, nema para ili nije dobio po lampi mjesecima (jebi ga tada čovjek ne razmišlja glavom, već hormonima i spolovilom-pogotovo ako je suša mjesecima).

Bilo bi dobro da prije svakog komentiranja bubnu test osobnosti i inteligencije, te na taj način zabrane komentirati fikusima s iq-om sobne temperature. Utopijski znam, ali treba imati vjere. Treba se nadati ovakvim modernim naprecima, koji bi omogućili nama koji samo čitamo članke bezbrižno surfanje internetom bez komentara o jebanju matera ukoliko si njihov, a nisi naš. Bez trolanja o bogomoljkama, pedofilima, nekrofilima i ostalim filima ukoliko je netko čovjek od vjere. Bez spominjanja seksualne orijentacije i ostalih izdrkavanja kojima se glasno urla po tastaturi. Bez osvrta na obiteljsko stablo do samog najdubljeg korjena, pogotovo ako je naslov teksta „Janja B. popušila sviraču harmonike“-koga briga čija je Janja, a čiji je harmonikaš? I tko je kome popušio? Možda je na kraju sage on njoj, no to i tako nije važno. Oboje su imaginarni proizvodi tekstova za spojlanje koji samo čekaju ovakve da provire kroz svoje ekrane i kresnu pokoju pametnu. Dok mi drugi, znatiželjne Mare, otvorimo taj zvučni nasov, jer je bezbroj raje komentiralo i prvo što nam padne na pamet nakon jedne jebene rečenice teksta je „što je meni ovo trebalo?“-glupi tekst, još gluplji komentari ispod i glupo glupi mi koji smo se OPET dali nasanjkati i otvorili ovu tugu, čemer i jad od teksta.

Zato, sljedećeg puta kada se uhvatite komentiranja nekog članka, neke objave, nekog citata-čitajte s razumijevanjem, a s još većim razumijevanjem komentirajte. Nemojte biti uvjereni da vam je sloboda govora dana kupnjom nekog jeftinog laptopa i plaćanjem računa operateru-pogotovo nemojte biti uvjereni da je vaše pravo nekome jebati mater, jer je napisao „Lovro+Luka zaljubljeni par“-a, najmanje nemojte misliti da ste tolerantni-JER-niste tolerantni, niti ste baš pri zdravoj pameti čim se date manipulirati ovakvim objavama. Moja tolerancija leži u mome osobnom stavu koji se zna, u mome punom imenu i prezimenu iza kojeg moje riječi stoje i ja koja stojim  ispred njih kao osoba. Kao jedinka koja razmišlja samostalno svojom glavom i ne pada pod utjecaj i Borg masu. Ako se s nečime ne slažemo-možemo se složiti o tom istom neslaganju bez ljutnje, možemo reći jebi ga ja tako ne mislim i to je to. Svaka dodatna rasprava je odraz nezrelosti i pomanjkanja sivih stanica i da-iritantno je. Napišite osvrt na svome profilu, jebite tamo uz duž i popreko koga hoćete, ali pustite nas „normalne“ da pročitamo jedan jebeni tekst bez vaše točke na i. Nisu svi tekstovi tekstovi, niti su svi napisani da bi spriječili glad u Africi. Opustite se, kresnite nekoga (nešto-ovisno o vašim afinitetima) i ne serite tamo gdje vam nije mjesto.

Do sljedećeg proljeva izdrkane trebe, ljubi Vas vaša La femme.

                                                                                              Iva Matijaško Degač

Komentari

Amazonke.com

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete