Usputna misao onako iz volea…

Obožavam  ljeto, a s njime i kupanje, sunčanje i onaj užegli miris asfalta moga grada. Ljeti ljudi kao da postanu pozitivniji, vedriji, zadovoljniji. U gradu je uvijek neki muving, neko događanje, event. Nikada nije dosadno, a ljetne obleke, nanule i hladna piva na terasi sastojci su za bezbrižnost, poželjni čim više, što češće. Naravno, natandrči se i pokoja điberska situacija, s nekim điberom, na đibersko seljački način-ali, ljeto je i ne zamaraš se previše i  bude ti dobro. Jebi ga nema žena bez pokojeg sranja, drži nas realnost na oku da se ne uljuljkamo previše u tu ljetnu idilu, da ne  padnemo na guzicu od depresije u jesen.

A, jesen je blizu dragi moji, čak štoviše preblizu i već čeka iza ćoška i nosi vreću oblaka i kiše. Nosi i sve one svoje ogavne čari-gužve po ulicama (jer je počela škola), jurnjavu po šoping centrima (jer uvijek nešto novo treba), paniku (jer je počela i dodatna aktivnost djeteta, kojemu se eto tako kao i svake jeseni neće na to-jer, naravski, u ljeti nije bilo obaveza) i stres (jer moraš nositi kišobran sa sobom,a to ti je smor). Kiša, blato, hladnoća, sve nas to čeka, a meni se isprva tako neće u taj period godine, tako mi se to gadi. Tako već njamram, a jesen stigla još nije. Isprva se volim sekirati unaprijed, valjda mi je to g točka kada se tako zapalim i na samu pomisao svih pizdarija koje me čekaju. I spinam se i spinam se, sve do trenutka dok ne osjetim miris pečenih kestena s promenade, dok se ne sjetim  gljiva u šumi i lova na njih koji tako obožavam, vruće kave uz zatvoreni prozor dok gledam igru kiše po staklu i pomislim si, „ma, hajde Ive nije ni to tako loše, a u ostalom ljeto je još tu, a s njime i tvoj slap, zato pusti razmišljanja o jeseni koja su ti uletjela u glavu onak’ iz volea, opusti se i uživaj, jer ljeto još traje, a u jesen ćeš voditi ratove. Pogotovo sa suhim lišćem kroz koje i dan danas skačeš.“

Uživajte u suncu čim više, hodajte s malo odjeće i u japankama dok možete i ne budite mamlaz poput mene koji se stalno spina sa autumn is coming spikom. Summer mode is still on, zato u to ime odjava i bjeg na kupanac.

Ljubi vas vaša Iverica!!!

Iva Matijaško Degač

Komentari

Amazonke.com

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete