Makedo i devil in me…

 

Što je to u nama, što se pojavi s vremena na vrijeme? Izbije na površinu, zacrni nam um, baci prašinu bijesa u oči i zavrti taj ringišpil psovki u glavi? Od koga smo naslijedili to neartikulirano i histerično? Tko nam je usadio napast, srdžbu, bijes, zavist, agresiju,zlobu u svaki atom našeg bića? Nemojmo se srati, ipak smo si postali dobri, nitko-ali jebeni nitko-nije rođen kao apsolutno dobro. U svakome od nas postoje korijeni istočnog grijeha-zato kanite me se s religijom i popovanjem. Svi smo mi iz istog grotla ispali, samo se razlikujemo po nivou kontrole kojom kontroliramo te male napasti koje nas naginju na zlo. To „vražje“ u nama. Ponekada mi fakat bude žao što ja recimo nikada ne pustim do kraja van te svoje nemani, što ne zacrnim sve oko sebe i pustim tu hordu bijesa da počupa sve ono što me truje  i napokon da mome biću spokoj.

 

            PUNI SMO LICEMJERJA, A OD DRUGIH TRAŽIMO ISTINITOST…

Kažu babe za onoga koji prkosi svemu i svima „Taj je vragu iz torbe ispao“, a meni jednom, negdje, na satu vjeronauka, Netko reče „Kaže se da je čovjek ispao vragu iz torbe, ali tebi mala je sami Sotona ispao iz ruksaka van!“-izbacio me sa sata i to je to. A, sve što sam ga pitala je bilo „I? Zamiriši i svetim ljudima, pa tako lako zaborave na Boga?“-i to je to, zlo je učinjeno jezičinom-uvrijedih bivšeg Božjeg čovjeka, samo zato što sam se osjećala superiornije. Mudrije. Pametnije-jer se ja nisam zaredila (kao što sam doma tupila svojima pola osnovne škole) i zbog kite skinula iz pingvina u civilku, kao što je on to učinio zbog žene. Ja nisam bila licemjerna. Lažna. I imala sam jebenih šesnaest godina u guzici. Vjerujte mi da bih i danas sa trideset i dvije  pitala to isto i  ne samo Njega, već sve takve. Zašto? Jer, želim svakom licemjeru u nos reći da je licemjer, te da me se kani ukoliko ne želi hiljadu packi jezikom satranih u glavu. Ne učite moralnosti i pobožnosti, ako morala ne imadeste, a Boga ne poznajete.

 

PUNI SMO GOVANA, A GLUMIMO RAFAELO KUGLICU…

Nema mi gorega od glume pakosnih ljudi koji glume dobrice, dušice i sve ono najmilije, a u biti su trulo govno mamuta željno krvi s naših vratnih kucavica. Takvi u meni probude istinsko zlo, takvima odmah pokažem raspon svoje noge-neka vide sami koliki bi jebeni let to bio da ih ja napenalim istom tom nogom u dupe. Halo, čemu gluma? Čemu mirisi pomadica, kada obje/oboje znamo da si govno? I želim to da znaš-kao govno si rođen/a kao govno ćeš i umrijeti, pa da te i utope u pomadi smrdjeti ćeš i na onome svijetu. Nema mi goreg nego kada se glumi nešto što nisi, mislim, čemu? Kome? Meni? Vjeruj mi nije potrebno, samo me iritiraš i činiš agresivnom. Napokon upamti-„Govno je govno i kada se pas posere“-zato đabe ti parfemi, smrdiš.

NUDIMO VJERNOST, A IZDAJEMO SVAKIM KORAKOM SVE VIŠE…

Čudili su se mnogi što se ne udajem, što ne želim brak. Što imam dijete. Čudili i u međuvremenu poudavali, poženili, dobili djecu i rastali. A, ja? Evo sam se nedavno udala. Za istog tog čovjeka za kojeg su se čudili. I dalje živim isti taj život od prije, ali sada opet nije po volji- jer, što u Crkvi? Što sve to kada sam ja ta koja je tolerantna, liberalna i papir mi ne znači ništa. Da, papir mi ne znači ništa, niti je promijenio moje mentalne sklopove i rezone koje posjedujem. Dala sam zavjet vjernosti onog trenutka kada me je život opet ošamario prolaznošću, jer ne želim sama na kraju lutati među vama takvima prostranstvima energije, želim da me on prati. On kojeg ni ja neki puta ne želim i svaki treći dan pomislim kako ću mu slomiti kosti u koljenu i izbiti oko-ali on je moj drug. Pratitelj. Suputnik. Jedini koji je ostao uz svaki povampireni ton koji sam proizvela. Koji proizvodim. Koji ću proizvesti. I želim da me on drži za ruku i ponovno spušta na zemlju svakog puta kada odlutam, kada nestanem, kada se pozlobim. Kada vi probudite u meni usnulu neman i očekujete da vas dragam. Da vas tapšam. Ako ste vi takvi, ja nisam, niti želim biti. A, iako vam nisam željela odgovoriti na taj vaš „Što sad? Što Crkva?“-odgovoriti ću vam kratko i jasno-bvk-ili ti ga boli vas kurac.

 

PUT DO PAKLA, POPLOČAN JE DOBRIM NAMJERAMA…

Iz dobre namjere možete da mi što? I meni i svima koje znam, a vi dobro znate što nam možete. Ne pričajte iz dobre namjere laži. Ne gledajte u tuđe lonce iz te iste dobre namjere. Nitko nema stopostotno dobre namjere, pa čak ni ja sama prema sebi. Ne popujte, ne širite bratstvo jedinstvo pod parolama što strašno zvuče, ne mašite zastavama mira-jer vi imate dobre namjere. Vaše namjere me se ne tiču, jer nisu dobre, nisu pravedne, nisu bitne, niti dio moje dimenzije. Kanite me se takvim spikama, da vas iz dobre namjere ne udavim-riječima i mislima koje su plod vašeg jebanja s vašim usranim dobrim namjerama.

 

***

 

I zašto „Makedo i devil in me“ u naslovu? Evo zašto…

“Tražio sam na vrhu planine

anđele visine

da mi kažu ime

tražio sam u dubini mora

odavno zaboravljenu tajnu plime

a pogledaj sta sam našao

prevrčući raj i pakao

divlje kose, tamna oka dva

cvijet bez korijena

ples je sve sto zna…”D.Rundek, MAKEDO

 

 

Rundekov Makedo sam ja i ne glumim da sam Anđeo, jer to nitko osim Anđela nije. Zato prestanite svojim demonima buditi moje, jer moji su agresivniji i ne znaju za dobru namjeru, pomadice i slatkorječivost. Moji ti čupaju glavu i srču mozak na prvu. Moji su najbolji dok spavaju i ne susreću takve poput vas. Dajem li vam mig?

Iva Matijaško Degač

Komentari

Amazonke.com

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete