Jednom davno živjeli su Muškosaur i Ženosaur. Sigurna sam da su vam vaše prabake, bake ili majke pričale o toj vrsti dinosaura.

Muškosaur je vrsta muškarca koja je gotovo izumrla. To je snažan muškarac koji štiti svoje gnijezdo od svih nepogoda. Odvija i zavija žarulje u jednoj sekundi. Prepolovi deblo sjekirom u samo jednom potezu. Sagradi kuću bez arhitekta, sam samcat. Od temelja do krova. Strese znoj s čela i premjesti se na okopavanje bašče.

Jednom rukom digne ženu, a drugom troje djece da ih prenese preko lokve na cesti, kako se ne bi smočili. Muškosaurova bolja polovina zove se Ženosaur. To je psihički stabilna žena koja izvana izgleda krhko. Ona je motala pite i bavila se kućanskim poslovima. Znala je smotati domaću pitu s mesom i burek (😂) bez ikakvih problema.

Imala je jako graciozne pokrete i odisala je ženstvenošću.

O Muškosaurima u današnje vrijeme slušamo samo priče iz prošlosti. Istražitelji se pitaju da li je ostao iti jedan slobodan primjer takva muškarca. Kada su Ženosauri u pitanju, situacija je također zabrinjavajuća.

Tu i tamo pronađu se kosti koje upućuju na negdašnje postojanje dinosaura Muškosaura. Ženosauri još kroče zemljom, tako se priča.

Jučer mi je jedna cura rekla da je ljuta na prabaku, baku i majku jer je uvjerena da su joj izmislile priču o pravom muškarcu. Kaže da je jača i psihički i fizički od svakog lika kojega sretne. Jedan je počeo plakati na prvom spoju. Drugi pak ima ljepše počupane obrve nego li ona. Treći je, kada su se skinuli, imao glatke, izdepilirane noge, dok su njoj taman dlake poizbijale na površinu. Četvrtog je ona mogla podići jednom rukom, dok on nju nije mogao ni uz pomoć bagera, jer, naravno, nije znao kako da ga upali.

Danas “muškarci” peglaju ženinu karticu kako bi se uređivali po beauty salonima i kako bi kupili traperice koje će im progutati mud* i u koje će zbiti lijevi i desni guz. Žene rade u odjelima, nose aktovke, čačkaju nos, bildaju bicepse, tricepse (je li se tako kaže?) i raširuju pleća dižući utege. Vidjela sam čak i jednu koja u ljutnji “rakne”, pljune i lupi šakom o stol, dok se njen dragi u kutu trese od straha. Sve je izmaknulo kontroli.

Ženstvenije mi je današnje muško od bilo kojeg modernog ženskog stvora.

Moderno žensko ode kupiti svome muškom uloške i tampone jer sve su prilike da će mu svaki tren stići menstruacija. Uhvati ga često PMS (premalo muške snage) i zabije nozdrvu u kutiju maramica da se isplače jer je svjestan njene muškosti, a svoje ženskosti.

Umjesto da se svim silama trudi da postane Muškosaur, on tone dublje i dublje. Eno ga, taman sjeo u salon po imenu “Nails za Ćunosaure” kod Ljube, da uradi trajni lak u boji kože.

Njegova bolja polovina leta oko kuće s motornom pilom da pripremi drva za zimu. Prije nego ju je upalila provjerila je ulje, nadosula benzin i prenijela je cijelo stablo iz dvorišta do garaže sama. Ispilala je i posložila uz zid 10 metara drva, a njemu još čupkaju suncobrane iznad očiju kako bi mogao što bolje zama’nuti svojim nadograđenim trepavicama kada bude treptao.

Šta ti je život!?

Donijela sam zaključak da žensku djecu od rođenja treba učiti da moraju biti i muško i žensko. Čim prohodaju odmah im u ruke treba pružiti upustva za upotrebu traktora, bagera, brusilice, motorne pile, polir-mašine, fapa…

Onda ih treba poslati negdje kod djeda na selo da im pokaže kako se koristi tokmak, čekić i ostali rođaci iz te skupine alata, jer će joj to biti neophodno kada se uda za novu vrstu dinosaura, po imenu Ćunosaur. Ako ništa drugo, bar da zna kako da svoga Ćunosaura zvizne po glavi ne bi li došao sebi i pomuškarčio se. 💪

Ja sam upoznala jednog slobodnog Muškosaura, a s obzirom da je svjestan toga da njegova vrsta izumire, on se ne da tako lako.

Kao prava Žena-Man današnjice, uvjerena sam u svoju snagu i znam da ću ga oboriti s nogu. Kad-tad.

Za kraj bi molila da se u škole uvede predmet o Muškosaurima i Ženosaurima jer kakvo je vrijeme došlo, sve su prilike da će žene u jutro osvanuti češući se po ja*ima, i to svojim vlastitim!

Hvala na čitanju i pozdrav svima do idućeg tipkanja!

Danijela Luburić

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom 🙂

Komentari