Alkohol alkoholni, birtija i žene…

            Morate priznati da smo kroz ove moje pismene pizdarije  podosta toga saznali/le o ženama- ta divna bića mogu voljeti i mrziti istovremeno, prde (jače i glasnije od frajera), imaju puno lica (zavisi je li parni ili neparni dan), te mogu biti uistinu divne u svojoj boli. Čudesno čudesna pojava univerzuma i tako im/nam se treba pristupiti. No, ni danas mi nije do patetike, a najmanje do poetike, tako da mi ni slova moja jedina neće biti u tome điru. Danas je jedan od onih dana kada sam si sto puta (najmanje) ponovila u ovu svoju bradu-„oooo, kako bih se sada najradije napila od muke!“,  vjerujte mi na riječ, ima tih takvih dana sve više i više, ali jbg nemereš sada biti u fafu svaki dan, pa si onda to ponavljaš kao mantru i bude ti kaobajagi lakše. Moš si mislit’.

Realno, za okolinu su cuga i žene, isto kao i prdac i žene. Svi se čudom čude, jer žene to „ne rade“, a kada im pokažeš što umiješ i da piješ na čaču (bez obzira što te mater naučila kuvat) spuste ladice nisko do poda. Pustite priče i ne naginjite se kroz prozor Selme moje-i prde i piju i podriguju-sve to žene rade, ali po nekim čudnovatim standardima to nije lijepo za vidjeti, a ni čuti. Jebat ga drage moje, this is man’s word-njima sve priliči, za razliku od nas. Kao nije ni to lijepo kada mudonja baulja okolo naokolo u fafu, ali opet je prihvatljivije nego da sada žene pijane psuju, galame, čopaju se po maloj, dok podriguju i prde istovremeno (što ne rade, jer mi pijemo sa stilom-ili smo avion ili smo leš-kako god okreneš izgledamo bombastično, no vratimo se mi na temu dok me nisu optužili da sam još i terorista nekrofil kada si popijem). Kao što rekoh- ovaj naš svijet je krcat čudnovatim standardima, prilagođenim čudnovatim stvorenjima s nježnikom međ nogami, gdje je žena Meri Cetinić-ili ti ga „u prolazu“ i glumi kvočku na jajima-samo još uvijek ne znam čijim.

 

Sve što žene rade, očito nije normalno, jer to tako nikad  bilo nije. Pogotovo onim babama „u moje vrijeme“ (znaš one najpametnije i najpoštenije koje uvijek imaju nešto pametno za nadodati) i njihovim iščuđavanjima u tipu „ajme, pa ona pije“. Takve obožavam, pogotovo ako ih znam iz priča od mojih starijih-pa se počnem smijati i imam komentar „o, pa vidi s godinama došlo i poštenje“-da, da ne vole me baš ni takve babe, ali nije ni da me smeta. Prije zašute, jer ne očekuju takav čep u gubici. Mislim, koji klinac? Žensko čim popije pivo ili gemišt ili neki drugi alkohol odmah je problematična promiskuitetna slabo inteligentna žaba- po tim takvim starim afingerima s cicama do koljena. A, ne daj Bože da se stvarno žensko napije-e, tada je u rangu najljigavije ljige s dna javne kupaonice. Jer, to se tako prije nije radilo i žene su znale gdje im je mjesto.

Svi/sve/svo smo imali situaciju gdje smo se napili (vi fini prestanite lagati) i po meni nema razlike, bilo muško ili žensko na isto ti dođe. I jedni i drugi piju u dupe, a ne u glavu, skloni su udav spikama i padaju na nos. Poneki su agresivni, poneki briju na ljubiće, poneki nemaju filma-za mene nema razlike bilo muško ili žensko ili nešto treće-iste manevre imaju/imamo-plete se jezik, gleda se u šrek i drugi dan glava rastura. I u čemu je onda ta kvaka 22 s tim silnim čuđenjem kada žena popije? Što napila se, napila, nije napravila još jedan holokaust ili pobila pola vrtića-čemu taj licemjerni stup srama? I tko je taj/ta koji si uzima za pravo ikoga suditi ili komentirati? Možda bi bilo bolje da ti takvi počnu za fakat gutat’ i smanje pritisak u glavi koji ih tjera na takvo usrano ponašanje i takve šugave komentare. Pogotovo kada su bez razloga, bez mozga, bez poznavanja osobe. Nabijem na kurac (koji mi još nije izrastao, ali bude) takve. Živite i pustite druge da žive bez vaših komentara, jer i ako se popije nisi nužno odmah alkoholičar-nije to heroin jeba ga vrag, niti je učinjen genocid-samo se žena napila i ništa više i ništa manje.

 

To mi je isto kao i ona spika ako je treba s likom na cugi u birtiji da je taj lik garant i kara. Mislim tko te nebuloze smišlja? Kakvim prljavim umovima takve insinuacije padaju na pamet? Mislim kaj, podsvjesna htijenja projiciraju na druge, jer sami to ne smiju, a žele ili kaj drugo? Zašto ja ne bih sjedila u bircu i pila pivu sa svojim frendom ili recimo bratićem kojemu ne piše na ćelu da mi je rod isto kao što ni frendu ne piše-znam je od pelena? U kome je problem-u meni koja se družim (i tim druženjem ujedno provodim) ili tebi koji/a nemaš svog života, pa svoje podsvjesne nebuloze projiciraš na mene, nju ili onu treću koja je bila ne jednom u ovakvoj situaciji koju sam ja sada izkarikirala? Prestanite se opterećivati drugima, popite ponekada i prdnite glasno-ne garantiram vam dugovječni život i sretan brak-ali ćete imati manji pritisak u glavi, pa nećete srati ovakve nebuloze na usta van.

 

Žene piju, vole alkohol, neke ga čak i vrsno proizvode, jer mogu, žele, znaju. Samo je vrijeme da se odmaknemo od baba spika „u moje vrijeme“, jer u to vrijeme je sve bilo kao i danas-ako ti se pilo pio si, ako nije preskočio si uz onu staru „ne odbijam-odgađam“-zato pustite poštenje koje vam se javilo s godinama i deknite jednu kratku. Moja prabaka je doživjela 92 godinu, a svaki dan je tresla rakiju ujutro uz kavu, što mislite kakvih je tek ona priča imala s uvodom „u moje vrijeme“-vjerujte mi nisu bile tako loše i dosadne poput vaših.

 

 

 

 

Do sljedećeg udara misli, ljubi vas iVERICA <3

Iva Matijaško Degač

Komentari

Iva Matijaško Degač

Rođena u gradu na četiri rijeke u kojemu živi i biva do dana današnjeg. Vječni anarhista, reformista, buntovnik - i to sve u ženskom rodu. Mačkarica i veliki prijatelj životinja, te pokojeg čovjeka. Voli prirodu, cvijeće i dobar stari r'n'r. Pisanjem se bavi od rane dobi, ali vrlo brzo lijepo izražavanje mijenja uličnim govorom,  jer po njoj "lijepe riječi su za djevice i malu djecu, a ja nisam niti jedno od toga dvoje odavna" - koliko ima istine u tome prepušta vama, jer malo tko uistinu ima pristupa njezinom biću, duši i pojavi. Škorpion po horoskopu koji dugo pamti, brzopotezna na jeziku i veliki ljubitelj ironije. Ona je Iva i ona je naša La Femme.

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete