Sakupljač očiju

Što biste napravili kada bi saznali da se najkrvoločniji serijski ubojica poigrava s vama i da želi da se upletete u njegova ubojstva?

Alexander Zorbach je upravo to doživio.On je bivši policijski psiholog koji se nakon traumatičnog iskustva u polici posvetio istraživačkom novinarstvu,Upravo zbog iskustva u policiji radi seriju članaka policijskog slučaja u kojem hladnokrvni ubojica nazvan Skupljač kostiju hara Njemačkom.

Strašan scenarij zločina uvijek je isti:

dijete je nestalo, majka je ubijena a u njenoj ruci se nalazi štoperica koja prilikom pronalaska leša majke počinje odbrojavati točno četrdesetosam sati i sedam minuta, otac djeteta prepušten je sam sebi i u tom vremenu mora pronaći oteto dijete prije nego se dijete ne uguši a Skupljač očiju mu iskopa lijevo oko.

S novim ubojstvom sve je drugačije – Alexanderov novčanik nađen je na mjestu zločina i svako sljedeći trag navodi da je on sam Skupljač očiju.U pomoć mu dolazi Alina Gregoriev slijepi fizioterapeut koji mu otkriva da ima skriveni dar – samim dodirom sa svojim pacijentima joj omogučuje da vidi prošlost samog pacijenta. I jučer je liječila Skupljača osobno…

Alexander ima 48 sati da bježeći od policije dokaže svoju nevinost ali sam obruč krivnje skuplja se oko njega.

Sama knjiga napisana je obrnutim redom-od početka prema kraju,odnosno prvo sa zadnjim pa sve do prvog poglavlja.

U svakom poglavlju mjenjaju se lica te svako iznosi svoju stranu priče. Priča je prevrtljiva kompleksna i mračna čak bi rekla i jezovita u nekim dijelovima.Za mene upravo onakva kakav bi jedan triler trebao i biti.

Kroz cijelu priču Alexander se bori spriječiti ubojstvo jednog dječaka i tek na kraju zadnje stranice nam pisac otkriva šokantan kraj.

Autor: Sebastian Fitzek
Izdavač: V.B.Z.

Ana Čaić Blažević

Komentari

Ana Čaić Blažević

Pozdrav svima! Moje ime je Ana i upravo čitate moj osvrt. Veliki mi je san osvojiti zgoditak na lotu- kad nemam neku bogatu tetu-  i otvoriti mali book shop gdje bi svoju ljubav prema knjigama dijelila sa malim i velikim čitateljima. Dok se to ne ostvari, uživam u vlastitom kutku koji sam stvorila u domu, ispijajući kavu i čitajući velike količine knjiga koje rado dijelim sa svojim prijateljima. Moje osvrte možete pročitati u kolumni Čitajmo zajedno a možete me i popratiti i na  FB stranici i blogu Bibliomanija. Svi ste dobrodošli! <3

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete