Žene smo. Funkcioniramo u čoporu. Tračamo. Svaka od nas ima svoj mali klan, isto ili slično – mišljenica s kojima dijeli kisik, ideje, PMS i frustracije. Komentiramo uvijek neku drugu ženu, ili neki drugi klan. Na otvoreno volimo neprijateljice i ulizujemo im se i na otvoreno pokažemo srednji prst prijateljicama i oslovljavamo ih s “bok štraco”, i to sve s puno ljubavi.

Mi smo žene, jednostavno pomaknute, nema tu drugog objašnjenja.

Većina žena jednostavno ne može odoljeti dobrom traču. Ne može. Genetski kao da smo predodređene bar malo olajati ili ako ne to, barem slušati što se to sočno dogodilo. Kao da se neki iskonski, iskvareni dio nas na to pali. Neke uz čašu crnog vina, neke uz kavicu, a neke samo oslonjene o susjedin plot, a materijala uvijek ima. Ako ga nema, onda ga izmislimo.

Većina tračeva su nevini i bezazleni, poput – toj Josipi baš nikako ne stoji mrkva kroj, ali ona uporno siroče to navlači na sebe. Možda da joj probamo to nekako reći?

Do onih zlih i pokvarenih – jeste čule da je Ana prevarila muža? – iako dotična Ana nikada na nešto slično nije ni pomislila, već muževe varaju upravo one koje su proširile zloglasni trač.

Image by © Templer/Corbis

Ima znanstvenih studija koje govore da su žene sklone ogovaranju zbog svoje pretjerane majčinske brige i zabrinutosti za okolinu u kojoj živi njihova obitelj, te zbog tog najviše pod budnim okom drže one žene koje su po njima promiskuitetne, loše kućanice i domaćice i loše majke. Žene su također previše zaštitnički nastrojene pa zbog toga mnoge imaju u sebi uvjerenje da su dužne nešto promijeniti. S obzirom da nam je priroda dala i hormone, te PMS, sklone smo pretjerivanju i traženju opasnosti tamo gdje je nema. Žena također teži savršenstvu i sve ono što nije po njenim osobnim standardima stavlja u ladicu s naznakom – roba s greškom.

Muškarci su s druge strane više usmjereni na svoju snagu i um, te ih koriste kako bi nas, kao nježniji spol impresionirali. Zbog toga će ti reći istinu u lice i neće mnogo razmišljati kako ti je to sjelo. Muškarci su genetski predodređeni da funkcioniraju na principu Problem – rješenje. Zbog toga neće mnogo okolišati, niti će analizirati na način kako to rade žene. Oni će naći najjednostavniji način da od točke A dođu do točke B i time riješe problem ili izađu iz nezgodne situacije.

Dok ćemo mi žene mnogo analizirati. Ispijati višesatne kave i prelijevati iz šupljeg u prazno. Naći ćemo se s pet različitih frendica zasebno i svaku olajati pred onom drugom, a onda se naći čoporativno pa se beskrajno voljeti. Sve zajedno ćemo pretresti još 16 puta već debelo prožvakanu temu, ne da bi pronašle rješenje već da bi imale o čemu pričati. A kad nam postane dosadno naći ćemo novu žrtvu koja će biti u fokusu našeg malog trač klana.

I zaista je to vjerojatno jako loše. I za svaku osudu, ali nama naša tjedna trač doza treba kao što nam ujutro treba kava i kao što nam treba hrana i zrak i novi par šuza i dobar seks.

Možemo se sablažnjavati do sutra, ali svaka će od nas iskoristiti priliku da malo izmijeni istinu ili jednostavno s guštom prepriča nešto što baš i ne bi trebala. Dođe nam to izgleda, kao svojevrsna terapija. I dok god je nevino i ne šteti nikome i dok ne prelazi granice zdravog razuma i dobrog ukusa, mislim da je u redu. Kao mali začin društvenog života i ispušni ventil za nakupljene frustracije.

I za kraj da vas upitam, mislite li da su se Selena i Justin zbilja pomirili ili je to opet samo dobar PR? Ona je toliko prokleto slatka, da je naprosto ponekad mrzim!

Do tipkanja,

Mary

Prije je ovdje pisalo što sve radim, gdje sam sve uspješna, ali uspjeh je relativan pojam zar ne?

Pišem jer volim pisati, jer je to svijet u kojem sama krojim pravila, jer mi je to ponekad bijeg a ponekad odušak. Moja terapija.

Ako ti se sviđa, drago mi je. Ako ne i to je okej. Nismo svi za iste stvari 🙂

Komentari