Nedavno je u kinima bio novi blockbuster – Wonder Woman. U minimalističkom sexy kompletiću, s mačem i štitom, bujne kose i raskošnih oblina Gal Godot je predstavila Dianu – Amazonsku Princezu. I sve je to mrak, jer Diana je neustrašiva i borbena, nježna i pravedna, kći Amazonske Kraljice Hipolite i Kralja Olimpa – moćnog Zeusa.

No u stvarnosti žene su još veći borci, iako ne dolaze u kjut, seksi kompletiću s mačem i svjetlosnim bičem koji te tjera da kažeš istinu. To smo svladale svojom inteligencijom i britkim jezikom. Vješto manevriramo između kuhinje, pelena i poslovnih obaveza, dok se trudimo biti fit i u trendu. Ponekad smo same sebi najveće neprijateljice. Ponekad strastvene ratnice u borbi za svoja prava, ponekad nježne umjetnice i neshvaćene duše. Još uvijek se pokušavamo dokazati u svijetu u kojem se muškarca gleda kao dominantnog i snažnog, onog koji čini kormilo i lakše zasjeda na izvršne funkcije u kompanijama i važnim institucijama.

Zbog toga želimo da nam sve vi, koje se osjećate kao moderne Amazonke, ispričate vašu priču. Bilo da ste uspješne karijeristice ili samohrane majke, bilo da ste uspjele spojiti i ljubav, dom, obitelj, posao i hobije, bilo da ste proputovale svijet samo s fotićem i jednim ruksakom na leđima ili ste se ostvarile kao spisateljice, slikarice, novinarke, piloti, dizajnerice, farmerice… mi želimo čuti vašu priču.

Zašto? Jer ste vi moderni idoli, daleko od filmskih platna i bez magičnih moći i možda će baš vaša životna priča nekog inspirirati, a i zato što je lijepo ponijeti titulu Amazonke. Nju će naravno odabrati publika i reći nam koja je životna priča najimpresivnija i koja ih se najviše dojmila.

Zbog toga nam pišite o sebi, svojim uspjesima, talentima, ostvarenim snovima i planovima na kojima radite. Pošaljite nam fotke, izreske iz novina, najbolje recepte – sve zbog čega zaslužujete da se o vama piše. Sve to šaljite na mail [email protected] s naznakom “I ja sam Amazonka”. Rok za primitak vaših prijava je 30.12. 2017. I zapamtite, nije važno odakle dolazite, koliko imate godina i kojim se poslom bavite. Važno je da imate snažnu, motivacijsku životnu priču koja ne smije ostati skrivena!

Ispričajmo je zajedno!

Marija Klasiček

Prije je ovdje pisalo što sve radim, gdje sam sve uspješna, ali uspjeh je relativan pojam zar ne?

Pišem jer volim pisati, jer je to svijet u kojem sama krojim pravila, jer mi je to ponekad bijeg a ponekad odušak. Moja terapija.

Ako ti se sviđa, drago mi je. Ako ne i to je okej. Nismo svi za iste stvari 🙂

Komentari