Obožavam kritike! Prave, utemeljene, argumentirane kritike. Uvrede, na njih sam imun. Koliko me god puta nazvali ograničenim i retardiranim (kako sam imao prilike pročitati) mene to ne dira. Ali mi laska što toliko čitate te moje umotvorine, s obzirom da sam kako je jedna čitateljica zorno predočila „Na drogama“. Moram Vas poštovana silno razočarati, jer osobno ne koristim ni Andol. Stava sam da kad tijelo dobije temperaturu, samo vodi borbu s bakterijama i virusima i treba se dobro preznojiti pa će nam biti bolje. Ovo je i usputni dobronamjerni savjet, jer eto vlada sezona gripe.

Znam da je mnoge isprovocirao moj stari tekst o tome kako muškarci više vole kučke, međutim nažalost vas moram razočarati, ja nisam ženomrzac i ne mislim da su sve žene kučke, jadnice i sponzoruše niti ću drage dame na vaše uvrede odgovarati uvredama, jer vas poštujem. Zašto? Prije svega zato što ste ljudska bića. A i zbog toga što sam kulturan i što smatram da se sve može reći ako se pronađe način.

Žao mi je što vas vrijeđa činjenica da mnogi muškarci (a vidi vraga i sam sam muškarac) vole plitke žene, kojima su važni samo izgled i novac. Okrećemo se za njima, da. S jednom sam se takvom do nedavno i viđao, što biste znale da ste čitale moju kolumnu redovno. Ali isto tako biste znale da je to bilo iskreno zbog seksa i da mi nije cilj biti cijeli život u takvom, priznajem površnom odnosu. Ona se svog životnog izbora ne stidi. Kaže da je svjesna da je plitka i da ju nije briga za stavove društva.

Isto je tako jednom prilikom pred cijelim našim društvom izjavila: „Znam kaj mislite o meni i nije me briga. Meni je moja pička platila fakultet!“

To je realnost. Takve žene postoje posvuda oko nas. Jednako kao što postoje i kurviši, muškarci koji mlate svoje žene ili još gore, kako je kolega Dragoš nedavno pisao i oni koji doma imaju ženu a sa strane imaju ljubavnika!

Ne budimo licemjerni – ovo je slika našeg društva, jer smo svi crveni ispod kože.

Na moje se tekstove najviše uvrijede oni koji se u njima pronađu. Smatram da se fin, pošten, ugledan muškarac, obrazovan i gentleman neće uvrijediti ako napišem da ima muškaraca koji su kurviši. Neće jer se u tome nije pronašao.

Neće se ni uvrijediti žena koja je djevojka, supruga, bivša žena, majka, karijeristica  ili domaćica koja u sebi nema karakteristike sponzoruše ili kučke. Neće jer se u istima ne vidi.

Uvrijedit će se oni koje je tekst nekako dotakao. Na način da kroz njega vide karakteristike sebe samih ili ljudi koji su im bliski. Ili jednostavno nisu razumjeli što sam htio reći.

Ima žena koje su bile savršene partnerice ali nikada nisu bile zbog toga cijenjene. Razočarale su se i postale ogorčene. S ogorčenosti došao je i takozvani bijesni šift u glavi, zbog kojeg su iz korijena promijenile svoje ponašanje. One su bahate ali njihov je stav jasan – ako me ne poštuješ, ti me ne zaslužuješ. Smatram da svaka žena u sebi treba imati malo kučke i ne smije dozvoliti da ikome bude otirač!

Ako vas to ljuti, ako smatrate da trebate biti ponizne i trpjeti onda je u vama problem drage moje!

Isto tako moram reći da nigdje u svom tekstu nisam napisao da su sve žene kučke, da su sve žene jadnice, niti sam trpao sav ženski rod u isti koš. Osobno smatram da svaka osoba ima zaisgurno hvalevrijednih karakteristika tj. vrlina, ali budimo realni pa prihvatimo da nismo svi isti i da svatko od nas ima mane. Ne znam zašto o tome šutjeti? Pozivate se na slobodu govora, ali ne prihvaćate nečije mišljenje?

Podjednako moram naglasiti da sloboda govora nije isto što i govor mržnje i vrijeđanje. Toliko ste se pozvale na svoje pravo da budete žene da ste pritom drage moje, baš vi strpale sve žene u isti koš i izvrijeđale vlastiti rod. I to na način da ste se obrušile na mene jer sam napisao provokativan naslov i jer sam rekao da ima muškaraca kojima je potrebna žena koju ne mogu ukrotiti i zato što sam rekao da se za takvom svaki okrene. Pa okrene se.

Vid je jedno, vjernost je nešto drugo! Svaki put kad kraj mene prođe dobar komad ja ću se okrenuti i odmjeriti je. Isto ćete tako to napraviti i vi kad prođe kraj vas zgodan frajer, tvrditi suprotno je licemjerno!

Onaj tko si je zaista dao truda i čitao moj članak, shvatio je da je namjerno pisan provokativno i dvosmisleno, tj. da kroz ironiju govori o osobama koje smatraju da će ako budu ogorčene kučke u životu proći bolje.

Ironija je na kraju takva da u medijima imamo mnogo žena koje su doslovno ono o čemu sam pisao – kučke i sponzoruše, s morem polugolih slika i spotova, raznim „umjetničkim filmićima“ koji su im zato što su raširile noge i to još plasirale u javnost, lansirali karijere nebu pod oblake, a vi im još i plaćate staž.

A ja sam licemjeran?

Marin


Stavovi izneseni u kolumnama su izričito mišljenje autora, te nisu stav redakcije APortala.

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom 🙂

Komentari