Iva Matijaško Degač: „Born this way“…

I dođe tako vrijeme ne inspiracije. Vrijeme kada u očaju posežemo  i za najtajnovitijim  vrelima ideja dobro znajući da je ulog velik. Zbog vlastitog kaosa u glavi ulažemo sve i kockamo dalje. All in sa grašcima znoja koji nam se kotrlja niz lice, jer pomoć tražimo od najbogatijih vrela ideja i  najiskrenijih kritičara – naše djece

Zbog te iste ne inspiracije i sama sam se odlučila obratiti za pomoć svojoj maloj škorpiji. Trebalo mi je dugo vremena da je uhvatim pitanjem „o kojoj slavnoj osobi bi ti htjela čitati?“ i to samo zato što znam čije je sarkastične gore list. Dok sam se ja preznojavala, ona me samo udarila odgovorom „o Lady Gagi logično, kaj bi ti pisala o njoj?“ – upitala me to čak i razdragano dok je pripremala školski pribor za sljedeći dan i nastavila, ne dajući mi priliku ni da odgovorim – „ako da, pazi moraš biti zanimljiva, jer znaš…dosadne tekstove ti nitko ne voli čitati…“.

I to je bilo to, dobila sam temu, ali s njom i veliki pritisak na mozak od malene kritičarke – pazi moraš biti zanimljiva. Zato Vas molim, barem odglumite oduševljenje, da me vlastita krv ne pojede 🙂

***izvor Wikipedija***

Lady Gaga Wallpaper @ go4celebrity.com

Stefani Joanne Angelina Germanotta (majko mila, zamislite samo da je morate zvati s balkona da je vrijeme ručka dok je na igri s prijateljima, otpadnu ti pluća, umreš dva puta i još te ne čuje iz prve) svima nama poznatija pod umjetničkim imenom Lady Gaga rođena je 28. ožujka 1986.g. u New Yorku. Ta neobična (danas svjetski poznata) pjevačica i tekstopisac, od malih je nogu pokazivala svoju umjetničku crtu. Tako je već sa 4 godine svirala klavir (i to bez čitanja nota), sa 5 odsvirala svoju, kako sama kaže „prvu baladu“ (e, brate da mi ju je bilo čuti, tako mala, a pegla balade),  a sa samo 17 godina upisala prestižnu umjetničku školu Tisch. Mnogi tvrde da je upravo zbog tog strogog režima privatne katoličke škole (Convent Of A Sacred Heart) i strogog pravilnika odijevanja Gaga danas freak što se tiče modnog izričaja, ali i ponašanja. Tada poslušna i kreativna mlada djevojka vrlo brzo je znala što hoće, a to nije bilo školovanje. Odbacila je školu, spakirala torbu i sigurnost elitnog kvarta, u kojemu je odrasla, zamijenila Brooklynom i opijatima. Kada su je nedavno u jednom interwievu pitali zašto se počela drogirati rekla je da je željela biti sličnija svojim idolima koji su se isto drogirali, željela je osjetiti sve što su osjećali i oni.

Osim problema s drogom i suživotom s miševima u ruševnim stanovima, Gaga je bila totalno švorc. Spas je pronašla u konobarenju i plesanju po striptiz barovima.

Takav način života ju je doveo do prekida komunikacije s ocem, kojemu nikako nije bio drag način života njegove starije kćeri. Taj trenutak ju je slomio još više, jer je bila jako vezana s njim. Nastavila je još kratko po svome, a onda je došla do njega i skrušeno tražila pomoć. Kao i svaki “pravi” otac povukao je sve veze, kao rijetki uložio u nju gomilu para i rekao „imaš godinu dana da postaneš slavna“ i tu je nestala Stefani s početka priče, a svijet je okupirala i okupira i dan danas Lady Gaga.

***izvor Internet***

No, jesu li podaci na Wikipediji točni? Biti ću iskrena, Wikipedija mi je oduvijek početna točka svakog istraživanja, ali nikada nije temelj onoga što pišem, jer se užasavam copy paste načina pisanja, a i uvijek postoji negdje nešto drugačije sročeno što se kosi s napisanim. Nešto poput prave teorije zavjere kao što i doliči jednoj slavnoj osobi. I tako sam večeras, ploveći bespućima interneta naletjela na Gaginu biografiju „Pokeraško lice: Uspon i uspon Lady Gage“, napisanu rukom Maureen Callahan (poznate njujorške novinarke nominirane za Pulitzerovu nagradu), koja kaže „Lady Gaga je laž!“. I sve pročitano od prije mi padne u vodu. Ok, nije sve laž, ali opet ništa nije istina, već dobro odrađeni poslovni projekt sufinanciran brdom love od njezinog tatice. “No, krasno”  – pomislih “još jedna Vanilla Ice, Milli Vanilli priča u nizu”.

Tako je Maureen skupila informacije od Gaginih bivših agenata, zaručnika, prijatelja, zaposlenika i drugih i „raskrinkala“ zvijezdu par godina nakon njezinog zvjezdanog uspona, koji je ma što god mi mislili neosporan. Otkrila je čak da joj je i ime fake, jer nije nastalo po uzoru na pjesmu Radio Gaga grupe Queen kako sama Gaga tvrdi, već da ga je osmislio radni tim njezinog oca. Tvrdi još i da je njezina pojava dobro osmišljena kombinacija stilova ekscentričnih umjetnika u koju se ubraja čak i Marilyn, ne Monroe, već Manson, te da joj je  pravi uzor Britney Spears (tu oplakah jako), a ne Madonna. Što znači da je i hodanje u mesnatoj haljini na jednom eventu bio samo još jedna njezina proračunata kopija nekoga, nečega u nizu, a ne vlastita originalna ideja.

***izvor ja***

Svašta se može iščitati iz Wikipedije, ali i biografije koju sam letimično prešla, no to mi nije umanjilo činjenicu da je ženska opajdara koja odlično pjeva te svoje pjesmuljke. Čak i da je Lady Gaga fake komercijalni proizvod, njezin glas i njezina pojava, budimo realni, ostavljaju ljude bez teksta. Nju ili voliš ili ne i nikome ništa, svatko voli što želi. Svatko ima pravo vjerovati kome želi ili u što želi. A, to potvrđuju milioni ljudi koji je prate po društvenim mrežama. Fanovi (kako im i sama Lady G. tepa  „my little monsters“) slijede je i na kraj svijeta, njezini posteri krase sobe mnogih djevojčica (pa, čak i moja mala ima jedan u hjuđ izdanju na zidu), izdala je more albuma (njih 4, 5-i je u izradi) i okrenula gro para i svijet svojom pojavom.

Možemo reći što god želimo, ali mala je (kako bi Edo Maajka rekao) bomba. Internet senzacija s dobrim njuhom i sluhom za uspjehom i tu joj trebamo skinuti kapu, jer ipak treba imati hrabrosti učiniti sve što je učinila ona do sada samo da uspije.

U svom novom autobiografskom dokumentarcu otkrila je sebe. Otkrila je što se to događa iza kulisa. Tako možemo saznati kako se bori s depresijom ili kako se npr boji ostati sama po noći u kući, ali i kako ima svoje strahove, nadanja i snove što je čini čovjekom, bez obzira na sve pare svijeta. Jer, to je ono što smo svi kada se svjetla reflektora ugase. Samo čovjek.

Nadam se da sam vam barem malo bila zanimljiva, za svoje dobro, jer malena je pravi škorpijonsko sarkastični primjerak djevojčice…pitam se samo na koga hahaha.

Do petka i mog novog pms La Femme izdanja pusa vas iVERICA.

Iva Matijaško Degač

Komentari

Amazonke.com

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete