Lako je biti super žena. Dovoljno je biti žena i već si super. To je to, kraj priče.

Šalim se, nije, tu je tek početak. Biti super žena u 21. vijeku je nešto što se podrazumijeva. Podrazumijeva se da žena prije svega bude lijepa, sređena tip- top od  glave do pete, inteligentna, obrazovana, da ima karijeru, bude  samostalna, žena, majka, kraljica, dobra prijateljica, kolegica, uho za slušanje, rame za plakanje po potrebi, kuharica, čistačica, snažna  žena, romantična žena, dobra i vjerna žena, nježna žena, vatrena žena, duhovita žena, ozbiljna žena, nasmijana žena, poslovna žena, kućanica, dobra ljubavnica, uzorna itd. Sve u jednome, multipraktik.

Hendlati i žonglirati sa svim obavezama a pri tome ostati dama i super  žena, ponekad može biti izazovno. Super žena ne bi smjela imati loš dan, ne daj Bože pustiti suzu, izgubiti kontrolu nad emocijama pa se  i naljutiti ili opsovat, već sve mora biti po pravilima jer super žena  drži sve pod kontrolom. Ako se ipak dogodi da posustane lako će postati metom drugih super žena i super muškaraca koji će s neodobravanjem gledati na njen usporen tempo. Super žena mora biti u petoj brzini, od jutra kao na speedu, letjeti na sve strane. Bilo bi  idealno da ima moć teleportacije i čitanja misli. To bi joj uvelike pomoglo. Pošto još te moći nema, ostaje joj da se pouzda u svoje ljudske snage. Kloniranje bi isto pomoglo, jer kada bi bilo moguće u isto vrijeme obaviti 10 poslova, to bi bilo nešto genijalno. Kako na kloniranje još ne može računati i u tom slučaju se oslanja na ljudske snage.

Super žena nikome ne bi trebala reći ne, već redom udovoljavati  svima. Po njihovim zahtjevima i prohtjevima, kako kome i kad padne na  pamet, ona može sve. Hej, pa ona nije obična žena već super žena! Na  svoja pleća može natovariti teret cijelog svijeta i neće se pobunit, još će unatoč boli u kičmi smoći snage za najljepši osmijeh. Bolest?  To je stran pojam za super žene. Nema se vremena za bolovanja i sve se  to u hodu odboluje i rješava.

Glavni prioritet super žene je da su joj tuđi prioriteti bitniji od  njenih, jer ako želi ostati super žena ne smije razočarati druge ni njihova očekivanja.

Neki baner What Do Women Want, Fine Jewelry

Svoje dnevne obaveze i  raspored nakrcava do te mjere da često nema vremena u miru pojesti obrok već pojede sendvič i eksa kavu u letu tek toliko da ima snage za  sve poslove koje si je zacrtala. Odlasci u teretanu, Wellness i  kozmetičke salone isto su na listi super žena. Nedopustivo je da super  žena bude zapuštena i da ne prati trendove.

Njeni nokti uvijek moraju biti friško izmanikirani, uređene obrve, trepavice, tretmani lica, masaže ovakve – onakve, kupke s čudotvornim kapima za pomlađivanje, čarobni pakunzi i šamponi za kosu, ulja, kreme, pilinzi, serumi, esencije, aromaterapije, balans čakri i uma duha i tijela, depilacija svih  dijelova tijela gdje dlake rastu, zatezanje, stezanje tijela i lica raznim aparatima i spravama, fileri, botoxi, smanjivanje, povećavanje, ubrizgavanje silikona ili kolagena u usne, bore itd…

Izgleda kao dosta posla, ali to je prava sitnica. Ulaganje u sebe je  najbolje ulaganje a super žena to vrlo dobro zna. Zna da i za najgorih dana mora izgledati fatalno i nepobjedivo i zato u njenom rasporedu  uvijek ima mjesta za sve ovo. Ljubav? Za ljubav uvijek ima vremena,  ako ništa drugo za neki seks na eks u pauzi između sva sastanka. Ako  već nema vremena za romantiku, duge šetnje i gledanje zvijezda. Naći će  vrijeme za ljubav jer ipak joj je na kraju dana cilj staviti kvačicu na sve rubrike pa tako i rubriku ljubav.

Super žene naučene su da im ne ide sve po planu i da im stalno nešto  novo i nenadano uletava. To je najviše iz razloga jer ljudi znaju da  je ona super žena i da će moći sve obaviti pa je uvijek zovu kad treba  riješiti neki problem. Ona sa svojim nevidljivim plaštom na leđima odmah hita na mjesto događanja i sve rješava u trenu. Naravno, tada  ono što je već imala isplanirano mora odgoditi, tako da će joj idući  dan biti prebukiran ali super žene ne cmolje. Zasuču rukave, svežu  kosu u punđu i odrade. Bez mrmljanja.

Neprospavane noći su dio života super žena. Nesanica im je stara  prijateljica s kojom sad već dobro surađuju. Super žene znaju da se u noćnoj smjeni može puno toga odraditi, spavanje je u jednu ruku gubitak dragocjenog vremena.

Nakon dužeg vremena ovakvog tempa, lako se dogodi da super žene postaju super roboti. Sve obavljaju automatski i postaju jedan savršeno  isprogramiran stroj. Osim činjenice da ipak stroj nisu. Već ljudska bića koja se ne mogu raspeti na sto strana.

Kada se dogodi burnout sindrom ili neka druga boleština, koja je rezultat takvog načina života, super žena je prisiljena malo usporiti. Shvatiti da smije malo skinuti taj nevidljivi super- plašt kojim leprša okolo i spašava svijet. Tada shvati da neće moći spasiti nikoga i udovoljiti nikome ako izgubi sebe i svoje zdravlje. Shvati i to da je dozvoljeno u svome planeru imati upisano da ima jedan čitav dan  samo za sebe. Da smije isključiti mobitel i biti nedostupna.

Shvati da smije odrediti granice, kada nešto može, a kada ne može. Shvati da unatoč super moćima koje ima i vještom multitaskiranju, najbolje i najkvalitetnije radi kada se posveti jednom po jednom poslu, a ne njih 10 odjednom. Puno toga shvati super žena kada pregori i kada iscrpi svu snagu nemilosrdnim tempom koji se je sama odredila. Najbolja spoznaja od svih je ta da će i dalje jednako ostati super žena kada nema najnoviji friz, nije obučena ko za modnu pistu, nije stavila maskaru na trepavice i takva se usudila otići u trgovinu.

Kada zna da je jednako super žena kada otkaže sve ono što je višak u njenom  planeru, izbaci sve što smatra da je preko njenih mogućnosti. Kada si napokon dozvoli greške i ne grize se danima zbog toga jer shvati da i greške imaju svoju ulogu u životu. Takvim spoznajama super žena postaje još jača i moćnija super žena, jer nema tako moćne i snažne žene  kao one koja je sretna, zadovoljna i ispunjena. Takva žena će onima koje smatraju da nisu super žene pomoći da se osvijeste i shvate da su super žene iako im planeri nisu krcati obavezama, sastancima i ako nemaju glamurozne  karijere.

Tako je divno i lako biti super žena i biti okružena takvima, a još divnije je svakoj koja misli da to nije, otvoriti oči i pokazati da i ona ima jedan čaroban plašt na leđima i može poletjeti, samo kada  osvijesti da nikada nije ni prestala biti super jer se kao super žena se i rodila.

Stela Kolar

Komentari

Neki baner
Neki baner Free Shipping on ALL cosmetics products!!