Počeo prosvjed protiv Istanbulske konvencije

U Zagrebu je danas u 11 sati na Trgu žrtava fašizma započeo prosvjed protiv Istanbulske konvencije. Prosvjed organizira građanska inicijativa “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”, a pridružile su joj se i udruge kao što su U ime obitelji, Vigilare, Hod za život i stranka Hrast (drugim riječima strogo desno orijentirane skupine).

Prema neslužbenim informacijama, do sada se skupilo oko 1 000 sudionika dok su predviđanja da će ih na prosvjedu ukupno sudjelovati preko 5 000. Zbog ovako velikog odziva prvotni plan kretanja prema Markovom trgu zamijenjen je rutom prema Trgu bana Jelačića.

U jeku žučnih rasprava kroz nekoliko proteklih tjedana oko toga što je zapravo Istanbulska konvencija, što predstavlja i koja joj je svrha, ne možemo se oteti dojmu da oni najglasniji, oni koji su protiv, ne razumiju o čemu zapravo pričaju hvatajući se za slamke oko jednog ili dva članka iz dokumenta koji se proteže na preko sto stranica.

Upravo zbog takvih trenutno je promet u polovici Zagreba paraliziran, a sve u svrhu slanja konzervativnih i zastarjelih poruka potkrijepljenih parolama koje se izvikuju s propovjedaonice nekih od najveći Hrvatskih crkava.

Dok narod štuje zastarjele i konzervativne parole vladajućih, kao i onih koji vladaju iz sjene, Hrvatsko društvo svakim danom sve više nazaduje. Jeste li možda pogledali ili pročitali Sluškinjinu priču? Ako niste, predložio bih da ju premjestite na vrh liste prioriteta.

Alen Bjelopetrović Dax

Komentari

Alen Bjelopetrović

A. B. Dax je znanstvenik u nastajanju, ilitiga magistar kemije trenutno na doktorskome studiju. Ono malo slobodnog vremena što imam najčešće provodim s olovkom u ruci  bacajući misli na papir kako bi bar malo rasteretio skoro pa preopterećeni mozak. Ponekad uzmem fotoaparat u ruke i lutam po Pulskim šumama tražeći napuštene i skoro zaboravljene tvrđave dozvoljavajući im da me odvuku u neki drugi svijet, u neko vrijeme koje je odavno iza nas.

You May Also Like

Odgovori, komentiraj, diskutiraj

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete