Knjiga za žene o ženama. Knjiga za dame koje žele mijenjati svijet i svjesne su da će proći kroz sito i rešeto da bi to ostvarile. Knjiga za poduzetnice početnice, za mlade karijeristice ali i za sve one žene kojima treba znak da je netko uspio ono o čemu one samo sanjaju… #Girlpower #Girlworld  #Girlboss

Ovaj bestseler je i životna priča modne poduzetnice i vodič za osnaživanje žena. Savršeni, precizni, topli i veoma duhoviti naputak kako iskoristiti svoju strast i pretvoriti je u višemilijunski posao. Kako? Treba snage, treba sreće, treba hrabrosti, doza ludosti i treba znati da je svaki pad, novi početak, da ništa ne dolazi preko noći i da si ti ono najvažnije što imaš  u svom poslu.

Sophia nam poručuje – lako je biti šefica, ali budi ti vođa, to je izazov! I to je zaista prava pouka knjige o kojoj vam danas pišem.

Ona je krenula točno tamo gdje se našla u datom trenutku – na dnu. Počela je radeći ono što je osjećala djelom sebe, nudeći ljudima preko eBaya da kupuju vintage odjeću, onu koju je i sama nosila i nabavljala u second hand shopovima.

Nije to bio lak posao, tražiti, prati, peglati, slagati sve te ponude i biti sama svoj stilist, svoj fotograf, svoj maneken, svoj savjetnik za marketing i prodaju i svoj šef i radnik i tako do  dugo u noć. Svaku noć. Konkurencija ju nije mogla podnijeti. Na kraju ju je i otjerala s eBaya. Ona je bila svoj šef, radnik i potrčko u jednom.

U #Šefici ona nam govori kako nema lakog puta, kako se ne rađaš kao šef, već to postaješ. Kako su krivi potezi bitni da naučiš lekciju i kako je važno nikad ne odustati. Govori nam da je divno biti žena ali i prokleto teško u još uvijek muškom svijetu.

Od Sophie naučimo da nema krivih poslova – jer ona ih je radila sve. Nema onoga u čemu se ne možemo okušati, jer granice su samo one koje si postavimo u vlastitim glavama. I nema ostajanja predugo, nigdje gdje nema unutrašnjeg ispunjenja. Ne možeš biti dobra #Šefica ako te ne vodi tvoja strast za poslom i ako se svakog jutra ne ustaješ sa željom da isprobaš još nešto, da ideš dalje, više, radiš bolje, da okrećeš planetu naglavce i protreseš je još pet puta u međuvremenu.

Mora te goniti istinska požuda za stvaranjem. Jača od ovisnosti o seksu i čokoladi. Poput opsesije. One žene koje to imaju u sebi, one postaju #Šefice.

#Šefica je savršena u svojoj nesavršenosti. Ona je mali manijak i mazohist, ona ide preko rubova sebe stotinu puta u jednom danu. Ona ne jede i ne spava. Ona konstantno planira, istražuje i prati sve što se zbiva oko nje. Ona je ponekad proračunata ali istinski dobronamjerna u svojoj želji da promijeni svijet.

Ona počinje u garaži, ne na Manhattan-u. Ona prvo radi kao čistačica, da bi onda postala direktorica. Ona je žena koja se ne boji živjeti i slaviti sebe. Sa svim padovima i uspjesima istovremeno.

Priča je ovo koja nas vodi kroz mnoge etape njenog poslovnog i životnog uspjeha: od spavanja u garaži koja joj je bila i stan i ured, preko eBaya i zlonamjerne konkurencije, do selidbe preko nekoliko puta samo u prvih godinu dana od početka njenog Nasty Gal-a, sve do danas, kad je ona osnivačica, direktorica i kreativna direktorica, istoimene internetske trgovine odjevnih predmeta, vrijedne više od 100 milijuna dolara s više od 350 zaposlenika.

Lena Dunham za knjigu je rekla: „#ŠEFICA je više od knjige – #ŠEFICA je pokret!“ – i apsolutno je u pravu, jer Sophia nam nije dala samo još jedan beskorisni priručnik „kako se obogatiti“, dala nam je svoje iskustvo, ispričano kroz vlastite uspone i padove, kroz svoj šarm i humor. I na tome joj sve mi žene trebamo biti zahvalne.

Što čekate? Trčite po svoju #Šeficu!

Nota o autorici:

Sophia Amoruso osnivačica je tvrtke Nasty Gal i direktorica #Girlbossa. Kreativna vizionarka, moderna poduzetnica i modni guru, Sophia je postala jednom od najistaknutijih figura u trgovini odjeće i obuće i ikonom kulture generacija žena u potrazi za kontrolom nad vlastitim životom. Nad svojim karijerama i budućnosti. Netflixova TV serija #Girlboss utemeljena je na Sophijinu životu.

M. Klasiček

 

Prije je ovdje pisalo što sve radim, gdje sam sve uspješna, ali uspjeh je relativan pojam zar ne?

Pišem jer volim pisati, jer je to svijet u kojem sama krojim pravila, jer mi je to ponekad bijeg a ponekad odušak. Moja terapija.

Ako ti se sviđa, drago mi je. Ako ne i to je okej. Nismo svi za iste stvari 🙂

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.