„Proljeće je, a u meni nemir, od sreće bih zagrlio svemir…“ – pjeva Nižetić… zvijezde su se pobrinule da unesu pravi proljetni kaos među znakove zodijaka, a sve je u znaku ljubavi…

Ovan

Sada je vrijeme da budete hrabri. Rješavate svoje unutrašnje konflikte zahvaljujući tome što ste postali svjesni svojih mračnih nagona i lakše Vam je da ih kontrolirate. Ipak, možda Vam je potrebno više strpljenja kako biste riješili neke veće probleme. Diplomacija i suosjećajnost su sada najbolje rješenje. Samodisciplina je Vaš najbolji saveznik. Kada napokon uspijete kontrolirati svoje najdublje želje i impulse, vidjet ćete da su Vam oni stvarali najveće probleme. Očekuje Vas strastvena veza ako ste slobodni. U ovom razdoblju postajete svjesniji svoje jake seksualnosti i shvaćate da suprotni spol  privlačite kao magnet. U poslu također, mnogi prevrati… Možda se morate boriti za neke svoje odluke ili položaj. Iako Vam se situacija čini teškom, imate prednost u odnosu na drugu stranu. Ako se izdignete iznad trenutne prepreke, ishod će biti više nego uspješan. Ovo razdoblje od vas zahtjeva hrabrost i strpljenje. Sada nije trenutak za velike promjene. Najbolje što možete je da budete vrlo oprezni. Ako ste u situaciji koja Vam izaziva snažne emocije, sačekajte neko vrijeme da se smire prije nego što uradite bilo što. Nemojte se ustručavati tražiti pomoć, traženje tuđe pomoći odlika je snažnih ljudi. Financijski ne stojite bajno. Upamtite da brige i nerviranja neće poboljšati Vaš račun. Usmjerite se na poduzimanje malih koraka, ne odbijajte slabo plaćene honorarne poslove i pomirite se sa kratkim razdobljem skromnosti.

Savjet mjeseca: Ovo je odlično vrijeme za upoznavanje novih ljudi!

Bik

Travanj je za vas u znaku kreativne blokade. Pomalo ste neraspoloženi, depresivni i negativni. Izbjegavajte “lijepljenje” za druge i širenje frustracija. U duhovnom smislu, možemo govoriti i o tome da ste previše posesivni i što se tiče emocija i što se tiče novca. Savjetujem Vam da budete velikodušni prema onima koje volite.  Čuvajte se neželjene trudnoće i prakticirajte „siguran seks“. Prestanite riskirati svoje zdravlje i konačno počnite brinuti o sebi. To podrazumijeva dovoljno sna, fizičku aktivnost i bolju, redovnu prehranu! Moguće je i da se previše zaštitnički ponašate prema nekome koga volite, što u odnos unosi napetost. Dok sve silno pokušavate kontrolirati, ono što želite curi vam kao pijesak između prstiju. Usporite! Ako ste slobodni razmislite zašto je to tako, da li ste previše egoistični ili posesivni? Možda Vaša potencijalna simpatija osjeti da mu/joj ne bi dali dovoljno prostora u vezi pa zato ne možete uspostaviti dublji kontakt?

Savjet mjeseca: Put u pakao popločen je dobrim namjerama!

Blizanci

Travanj će obilježiti ljubavne zavrzlame. Oko vas se trenutno svijet odražava kao iskrivljena slika.  Možda ste dobili loš savjet, ili netko nešto namjerno krije od Vas kako bi Vas iskoristio. Moguće i da ste previše kruti u svojim stavovima; tvrdoglavost će vam nanijeti dosta štete. Potrebna vam je promjena. Razmišljate na previše konvencionalan način; pokušajte doći do nekih originalnijih i kreativnijih rješenja. Razmišljajte van ustaljenih obrazaca. S druge strane želim vas podsjetiti da se možete osloboditi nekih stega tako što ćete pustiti na volju avanturističkoj strani svoje osobnosti. Sada je trenutak da budete svoji. Tradicionalne norme Vam u ovom trenutku nisu od koristi, slobodno budite nekonvencionalni. Što se na kraju uopće može loše desiti ako se zaljubite?

Savjet mjeseca: Pazite na rastrošnost!

Rak

Trenutno ste totalno u disbalansu. Morate postići balans između svjesnih i nesvjesnih želja. Ukoliko ste nesigurni u sadašnju vezu/brak dobro razmislite. Drugim riječima, sugeriram da zastanete i izvažete razloge za i protiv, te situaciju razmotrite iz različitih uglova. Nije sve onako kako Vam se na prvu čini. Na pomolu su specifične odluke ili se jednostavno radi o potrebi da na određenu situaciju gledate s drukčije točke gledišta. Uzdignite se iznad postojeće situacije i suočite se s činjenicama, a ne sa zaključcima donesenima na brzinu. To će Vam pomoći da harmonizirate svoje ljubavne odnose i da se oslobodite predrasuda i sumnji. Donijet ćete vrlo važnu odluku za svoj ljubavni život, dobro bi bilo da o svojim namjerama nikome ne pričate! Za samce dolazi vrijeme kada je izgledno da će naći ono što su tražili. Važno je da budete sigurni u ono što tražite kod partnera jer je sada vrijeme kada će se takva osoba pojaviti u Vašem životu.

Savjet mjeseca: Ovo se odnosi jednako na vaš ljubavni i poslovni život; pazite da se ne oslonite previše na sebe i svoje iskustvo, jer biste mogli prečuti neki vrlo koristan savjet. U ovom periodu sebi možete biti najveći neprijatelj.

Lav

Kada se zvijezde ovako poslože, onda je to znak da trebate malo zastati. U ovom periodu  podsjećam Vas da zauzmete stav i borite se za ono u što vjerujete. Sada morate biti čvrsti i braniti svoju poziciju. Vaše samopouzdanje i unutrašnja snaga koju posjedujete će Vam pomoći da se suočite s problemima. Iako imate utisak da je borba vrlo teška, nemojte zaboraviti da imate prednost i nemojte se predati. U ljubavnim pitanjima zvijezde šalju upozorenje na konflikte ili izazove u vezi/braku. Moguće je da se ne slažete sa partnerom po pitanju toga u kojem pravcu treba ići Vaša veza. Najbolje bi bilo da razgovarate hladne glave i tako riješite probleme. Nemojte oklijevati reći partneru sve što vas muči, iako vam se čini da nećete naići na razumijevanje razgovor će poboljšati vaš odnos i biti ćete iznenađeni razumijevanjem i podrškom koju će vaš partner pokazati. Ako ste slobodni, tranzit u vašem znaku govori da ćete upoznati zanimljivu osobu daleko od uobičajenih mjesta na koja zalazite – ne oklijevajte isprobati nešto novo! Rekla sam već da je pred vama godina poslovnih uspjeha, a sada ste ih zaista počeli nizati i samo vam mogu reći – uživajte u tome.

Savjet mjeseca: Frcaju iskre od strane vatrenih znakova, usmjerite pažnju na njih.

Djevica

Došlo je vrijeme kad ste doslovno  „pustili na volju“ emocijama i tenzijama koje ste potiskivali. Suočili ste se sa svojim emocijama i sada su stvari puno jasnije. Ako ste bili neodlučni, sada ste u mogućnosti donijeti konačnu odluku i krenuti  dalje. Žaliti za bivšima je kao vječno hodanje unatrag. Također,sve ovo što osjećate i to olakšanje koje će vas napokon ispuniti, može biti znak da je vrijeme da krenete u  akciju! Ako je to slučaj, ipak može doći do nekog odlaganja da vidite kako će se stvari odvijati prije nego što se potpuno promjene. U svakom slučaju, rješenje problema je na vidiku. Ako ste u vezi/braku odnos će postati harmoničan, komunikacija će biti laka i razumijevajuća. Ako tražite vezu preispitajte se što i zašto želite. Upamtite – očaj se vidi na kilometre, a to odbija svaku razumnu osobu. U poslu pak nema harmonije, želite sve i želite to odmah. Konflikti s poslovnim partnerima donose vam samo stres. Možda je vrijeme da se osamostalite i krenete dalje svojim putem.

Savjet mjeseca: Ne zaboravljate prijatelje s kojima ste odrasli.

Vaga

Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. Tranzit u vašem zviježđu nagovještava preseljenje, putovanje ili nov poduhvat. Mjesec je ovo za  izazove i avanture, možda čak i početak nove veze. U ljubavnim pitanjima ovakvo komešanje kozmičkih sila se obično odnosi na strastvenu ljubavnu vezu. No kod vas je problem što brzo gubite interes, a obično se povežete s osobama sličnih karakteristika pa vaše veze kratko traju. Ako želite da održite vezu/brak, morate stalno pronalaziti nove načine da zainteresirate partnera. I trebate se zapitati što vi to zapravo želite? Tražite li uvijek od partnera da ispunjava vaše hirove, jasno je da trebate poraditi na emotivnoj zrelosti. Ukoliko niste u vezi odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi. Postoji velika mogućnost da ćete u poslovnom kontekstu naići na osobu sa kojom bi mogli započeti romansu. Što se tiče novih suradnji, vrijeme je da prihvatite rad u većem kolektivu i negdje u sebi pronađete davno izgubljeni timski duh.

Savjet mjeseca: Proljeće je vrijeme da se pokrenete!

Škorpion

Budite pažljivi sa onima koji vam nude nešto što vam izgleda previše dobro da bi bilo istinito, jer će vas razočarati. Dobro provjerite svoje nove poznanike prije nego što se vežete za njih. Ova zvjezdana rotacija može vam rasvijetliti partnera koji se plaši vezivanja i zbližavanja. On ili ona mogu biti neodgovorni i potpuno izgubljeni. Vaše vrijednosti i ideali ne podudaraju se sa njihovim. Može doći do neslaganja ili sukoba interesa. Također može se desiti da vas „zakači“ privremena emotivna blokada, a s njom će paralelno ići nedostatak mašte i kreativnosti. Trebalo bi da “odvrnete” svoje emocije. I da se suočite sa svim onim što vas već dugo tišti. Možda čak i da promislite isplati li se ostajati u lošoj vezi a jednako tako i u drugim odnosima kojima ste nezadovoljni.

Savjet mjeseca: Vrijeme je za proljetno, emotivno čišćenje.

Strijelac

Pred vama je mjesec kao stvoren za romansu i ljubav. Suprotnom spolu biti ćete veoma privlačni. Ukoliko niste u vezi ovo je pravo razdoblje za pravu ljubav; upoznati ćete nekoga preko prijatelja/prijateljice. Ako ste u vezi/braku ona će postati dublja, nježnija i iskrenija. Sa partnerom ćete ponovno oživjeti staru strast. Kako je glavna odlika ove tranzicije zviježđa –  plodnost, ona može predstavljati trudnoću i rođenje djeteta, ali isto tako rođenje novih ideja pa i sasvim drugačiji način života. Vjerojatno ćete biti zaokupljeni poslom oko kuće ili stana, pripazite na trošak. Na poslovnom planu, kolege će biti inspirirani vašom kreativnošću i idejama. Ako tražite posao puno će Vam pomoći ženska osoba. Pred vama je plodno financijsko razdoblje, koje trebate dijeliti s nekim tko vam je jako blizak.

Savjet mjeseca: Pronađite vremena za sebe, malo se osamite i fokusirajte na svoje želje i potrebe.

Jarac

Sunce u vašem znaku, stoji uspravno i okrenuto je u smjeru vaše dobrobiti. To simbolizira nadu, izlječenje, oporavak, zabavu i uspjeh. Nagovještava da dolazi vrijeme kada se čuda dešavaju. Sve što ćete raditi, raditi ćete sa veseljem i lakoćom. Privlačiti ćete mnoge svojom pozitivnom energijom i toplinom. Ovo je vrijeme kada ćete se osjećati slobodnije nego ikad prije i zbog toga vam savjetujem da odete na putovanje, da otvorite mogućnosti za nova iskustva. Slijedi vam razdoblje u kojem ćete i vi i vaš partner imati veliku potrebu za vlastitom slobodom i vremenom, no to ne znači da nećete biti bliski. Nije vrijeme da budete ugroženi i nesigurni. Opustite se i uživajte u vlastitom raspoloženju! Ako ste slobodni iz jednog prijateljstva moglo bi se izroditi nešto više. Osjećat ćete se poletno i promijeniti pogled na neke stvari. Optimizam potiskuje negativnost, što znači dobro zdravlje i polet u radu.

Savjet mjeseca: Uživajte u svemu što je život stavio pred vas. Vrijeme je za hedonizam.

Vodenjak

Ukoliko ste u vezi/braku budite uporni u unošenju bitnih promjena jer se odnos gradi u smjeru koji vašoj osobnosti nikako ne odgovara. Ova kozmička igra govori da je došlo vrijeme da prekinete lošu vezu u kojoj se i vi i vaš partner osjećate sputano. Ako ste odlučni u tome da spasite odnos djelujte odmah, otvoreno razgovarajte s partnerom o vlastitim osjećajima i željama. Ako niste u vezi, budite sigurni da ste definirali što točno želite jer je vrijeme kada će mogućnosti izbora biti na pretek, pa pazite što ćete odabrati! Također upozoravam na činjenicu da se nepotrebno držite ljudi, situacija i novca na nezdrav način. Skloni ste ljude držati pod kontrolom iako znate da to nije zdrav i ispravan način ophođenja. Morate poraditi na sebi i naći načine za otpuštanje stresa i anksioznosti. Imajte na umu da ako nekoga volite morate mu podariti slobodu!

Savjet mjeseca: moguće je da ćete putovati na mjesta koja će biti povoljna za duhovni rast i razvoj. Prihvatite svako okupljanje ili predavanje na koje ćete naići jer ćete u ovom razdoblju od toga svakako imati koristi.

Ribe

Ako ste žena, rođena u ovom znaku biti ćete neodoljivi suprotnom spolu, obasipat će vas pažnjom i laskanjem. Budite na oprezu kako vam onaj pravi ne bi promaknuo. Ova kozmička tranzicija ohrabruje u tome da probate nešto novo!Ali… pripazite na ponašanje jer ste prilično impulzivni i reagirate na prečac. Moguće je da će vam se u vezu/brak umiješati majka – dajte joj do znanja gdje su granice preko kojih nikako ne smije! U poslu,  pouzdajte se u svoje osjećaje, vjerujete intuiciji, prepoznate svoje talente, potencijale i beskonačne mogućnosti koje su skrivene u vama, a često ih zanemarujete. S druge strane vaša pomalo zločesta narav, o kojoj sam već pisala sugerira da stvarno trebate prestati pikati svoje kolege. Vi kao da ste mazohist pa volite sabotirati sami sebe. Stanite na loptu. Vrijeme vam je.

Savjet mjeseca: Ispeci pa onda reci!

M.M.

Ilustracije: Hrvoje Vuksan

Komentari

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.