Walk on your wild side

Oduvijek želiš da kupiš motocikl, obučeš se u kožu od glave do pete, i voziš se naokolo bez cilja da bi osjetio slobodu, vrisnuo pod naletom adrenalina? Sprečava te to što si ozbiljan, poslovan čovjek koji gradi uspješnu karijeru i takvo nešto se ne uklapa u tvoj besprijekorni CV? Danas imaš priliku za to! Danas je  „Walk on your wild side day“, dan kada treba da uradiš sve ono što oduvijek želiš, ali si se plašio šta će reći okolina.

Pa, baci te predrasude na pod, i dobro ih izgazi tim motoraškim čizmama. I kreni!!! Osjeti to strujanje vazduha po licu dok krstariš gradom na svom dugo željenom dvotočkašu!

Walk on your wild side day, ili dan kada bi trebao da pokažeš svoju divlju prirodu, ili da uradiš nešto ludo i šašavo, što okolina nikada ne bi očekivala od tebe. Da obučeš drečeće, pink odijelo i tako odeš na posao. Želiš da skočiš bandžijem, ali si se plašio? Stisni petlju i drž’ se za taj konopac, preživjeli su svi, i ti ćeš. Oduvijek želiš tetovažu, ali se bojiš šta će reći roditelji i okolina?  Samo naprijed! Danas je taj dan! Želiš da napustiš svoj siguran, dobro plaćen posao, zato što te guši i stalno si pod stresom, i da otvoriš malu poslastičarnicu i po čitave dane praviš kolače i torte i usput slušaš muziku? Tako je, djevojko! Slijedi svoj san i zajebi šta drugi misle!

Walk On Your Wild Side Day se obilježava svakog 12. aprila. Ovaj praznik su ustanovili Tomas i Rut Roj, čija ke deviza da „ Ako ne uradite nešto što želite samo zato što se plašite šta će reći okolina, imate najgluplji mogući izgovor na svijetu“. Takođe ističu da imamo samo jedan život i treba da ga živimo onako kako želimo, bez osvrtanja na mišljenje drugih. Toliko je ljudi, kroz istoriju, koji su svojom posebnošću mijenjali svijet, zato što su bili hrabri i istrajni u svojim idejama, iako ih je okolina sputavala predrasudama. Živjeti život u okviru društveno očekivanog je tako dosadno, ističe bračni par Roj.

Dakle, dragi moji, danas je sve dozvoljeno, jer danas je „taj dan“ u godini. Obuci se kao žena, napadno se našminkaj i natakni se na štikle na koje nikad u životu nisi stao i hodaj ulicom kao žirafa sa išijasom, i uživaj u tome što te ljudi gledaju i smiju se. Pa hej, učinio si dobro djelo, izmamio si osmijeh. Sviđa ti se dečko iz komšiluka i znaš da se loži na plavuše. Ofarbaj se u plavo i startuj ga. Možda se izblamiraš, ali koga briga. Nećeš znati ako ne pokušaš.

Nama na Balkanu bi trebalo malo više ovakvih dana, jer nas ubiše predrasude i tuđa mišljenja, i čitavog života se trudimo živjeti po kalupu društveno prihvatljivog. Probajmo odbaciti te okove, možda spoznamo istinsku sreću.

P.S. Meni je svaki dan Walk On Your Wild Side Day, jer moja najbliža okolina smatra da se od pisanja nikad neću hljeba najest’, da gubim vrijeme i „ kakva, bona, ti“. A ja pratim svoj san i briga me šta misle.

Vesna Duvnjak

Komentari

Vesna Duvnjak

Ja sam nepopravljivi sanjar. Vjerujem u dobro u ljudima i od toga ne odustajem. Ostaću vječito dijete koje se oduševljava sitnicama. Pišem oduvijek. Kao klinka sam pisala dnevnike, sad pišem na blogu. Inspiriše me svijet oko mene. Često pišem pod naletom emocija. Vjerujem da postoji ravnoteža u svemiru. Vjerujem u muško-ženska prijateljstva. Muzika mi je sastavni dio života, bez nje ne mogu. I bez kafe. Crne. Bez šećera.

You May Also Like

One thought on “Walk on your wild side

  1. I nikad nemoj ni da odustanes, prati svoj san i svoje emocije,jer snovi se ostvaruju, ako vjerujes u njih….

Odgovori, komentiraj, diskutiraj

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete
%d blogeri kao ovaj: