10 pravila koja će ti pomoći da zaboraviš na bivšeg i kreneš dalje

Voljela si ga i činilo se da i on tebe voli… Međutim, izigrao je tvoje povjerenje i sad ne znaš što ti je činiti da ga čim prije zaboraviš? Mogu razumjeti da si ljuta i da bi voljela da može osjetiti ono što sada osjećaš ti, ali ako želiš da budem posve iskrena – to nema smisla. Ti se time nećeš osjećati ništa bolje, a on ništa gore od onoga kako se osjeća sada. Duboko udahni i vjeruj mi da ćeš vrlo brzo, uz ovih nekoliko pravila, iliti trikova biti ok. Uskoro će on biti samo daleko sjećanje, a ti ćeš se osjećati bolje nego ikada!

 

Prvo pravilo – sreži svaki kontakt. I da, prestani ga stalkati po društvenim mrežama.

Izbriši ga sa svoje Facebook friend liste. Prestati ga pratiti na Instagramu. Blokiraj njegov broj na svom mobitelu i izbriši njegov kontakt s WhatsAppa. Nakon toga, duboko udahni. Stani pred ogledalo i nasmij se. Upravo si učinila prvi korak. Čestitam!

p.s. Ako te nazove na kućni, ne javljaš se. Ako ti pošalje mail, ne odgovaraš. (A možeš ga prijaviti i kao neželjenu poštu! 😉 ) Ako ti pokuca na vrata, ne otvaraš. Vrlo jednostavno, zar ne?

 

Makni iz svog vidokruga sve što ti je poklonio. I njegove fotografije, naravno.

Ako si želiš pomoći, prestani ga gledati! Izbriši zajedničke fotografije iz svog mobitela i makni njegove fotografije sa svojih polica. Učini si uslugu i ne gledaj njegovo nasmiješeno lice. Zamisli da brisanjem i micanjem njegovih fotografija od sebe udaljuješ po jednu njegovu laž. Lakše je, zar ne?

 

Prestani idealizirati odnos koji ste imali!

Nije bilo savršeno. NIJE bilo savršeno i ti to znaš! U ovom si trenutku ti to samo ne želiš priznati. Jesam li u pravu? I ne, ne moraš odgovoriti meni. Odgovori sebi.

 

Dopusti si vrijeme i prostor za tugovanje.

Daj si vremena i mjesta da nadiđeš prekid, da nadjačaš što ti se dogodilo. Grozno je prolaziti kroz raspad veze, a posebice ako je bio posve nenadan i zato se ne forsiraj prije nego si zbilja spremna krenuti dalje. Trebat će ti vremena da se ponovno osjetiš skroz sretnom i to je ok.

Ne zaboravi da je važno imati mjesto na kojemu možeš plakati, vrištati, smijati se, osjećati se ljutom, odnosno kako god se taj tren osjećaš… i da to možeš bez zadrške izbaciti iz sebe.

 

Dopusti prijateljima da ti pomognu.

Ne odguruj prijatelje ili članove svoje obitelji koji ti žele pomoći. Pristani katkad na njihove prijedloge za kavu, šetnju, kino… I znaj da je ok da te već trenutak nakon što te ulovi osjećaj sreće, presiječe bol uz obavezno prisjećanje. I to je jedna od faza. Proći će!

 

Budi u miru s prošlošću.

Oprosti si, a zatim oprosti i njemu. Učini to tako da, kada bude vrijeme, možeš krenuti dalje sa svojim životom i tako da jednoga dana nekog novog pustiš u svoj život bez okova prošlosti.

 

Pronađi novi hobi.

Pronađi nešto u čemu ćeš uživati. Upiši tečaj sviranja gitare. Pročitaj knjigu. Počni učiti novi jezik. Pleši. Organiziraj vikend putovanje za sebe i svoje prijatelje. Izaberi bilo što, ali neka to bude nešto što će ti zaposliti um i srce te ti odvratiti misli. Budi sigurna da tako barem nećeš konstantno misliti na bivšeg i vezu koju ste imali.

 

Otiđi u izlazak s najboljom prijateljicom.

Ako te tvoje društvo zove da im se pridružiš u petak na večernjem izlasku – učini to. Nemoj biti ona koja ostaje kod kuće plačući za propalom vezom. Prošlost je prošlost – ne postoji ništa što možeš učiniti da to promijeniš.

Sjedenje u sobi i plakanje neće to ni na koji način promijeniti. Bori se protiv tih neugodnih osjećaja. Napravi nešto što će te oraspoložiti! Možda je ključ popiti pivo u društvu. Ako ne probaš, nećeš saznati…

 

Pomiri se s činjenicom da su prekidi dio života.

Prekidi se događaju i kao što vidiš život može biti prilično šugav. Ali, ne očajavaj, nije jedini muškarac na planeti. Postoji na milijune tvojih potencijalnih novih partnera pa stoga i ne pomišljaj vraćati se  nečemu što ranije nije uspjelo. Ne želiš prolaziti ovo ponovno, zar ne?

Ok, možda ga još uvijek i voliš, ali sebe ipak moraš voljeti više. A i među tim milijunima drugih muškaraca zasigurno postoji onaj koji će te voljeti više nego što te on ikada volio…

 

Zapamti – preživjet ćeš i naći nekog novog, za sebe, boljeg.

Ponovimo još jednom, nešto bolje od ovoga što si imala čeka na tebe. Mnogo, mnogo bolje, ali onda kada budeš spremna. I zašto se sada vraćati na nešto što se pokazalo neuspješnim? Vraćanjem pogrešnome, ne daješ priliku onom pravom. Naposljetku, svi mi tražimo nekoga na koga se možemo osloniti.

Samo se zapitaj – možeš li se ponovno osloniti na onoga koji te ranije izigrao i slomio? Samo se zapitaj – ako prvi puta boli ovako, kako će tek boljeti svaki sljedeći put kad upadneš u krug bez izlaza?

N.B.

Komentari

Amazonke.com

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete