5 razloga zašto te ostavio iako te još uvijek voli…

Može li muškarac ostaviti ženu koju voli? Naravno da može! Ali prije nego krenemo u bilo kakvu analizu, raščistimo nešto – gotovo nikad krivnja ne pada na samo jednu osobu, drugim riječima, prekid najčešće nije ničija krivnja već očito neslaganje, odnosno inkompatibilnost dviju osoba.

Ostavljaju li ljudi one koje vole? Ostavljaju, a kada muškarci to rade, posrijedi je najčešće jedan od sljedećih razloga. Ili više njih, naravno.

 

Pokušavaš ga promijeniti

Ako on osjeća da se pred tobom ne može ponašati prirodno, to je ozbiljan problem. I to zato što u zdravoj vezi oba partnera osjećaju da mogu biti potpuno svoji i iskreni u vezi svojih želja, misli i osjećaja. Oboje imate veliki problem ako se tebi ne sviđa kako se on prirodno ponaša, a posebice ako pred obitelji i prijateljima ispravljaš njegovo ponašanje.

Osjeća li da pored tebe ne može biti „svoj“, a da ga ti istovremeno ne pokušavaš promijeniti, to je uistinu dovoljno da počne sumnjati u sebe, tebe, naposljetku i u vašu vezu te da naprosto – ode. Da, čak i kada te još uvijek voli.

 

Princip zadovoljstva

Očito je i logično da svi mi tragamo za zadovoljstvom, istovremeno tražeći način da izbjegnemo bol i patnju. Shodno tome, muškarci nerijetko pribjegavaju napustiti vezu u kojoj je previše patnje, a koja u ovom slučaju znači: previše drame oko stvari s kojima ona u vezi nije zadovoljna i previše svađa, teških riječi i suza.

Ako je žena nezadovoljna kako se muškarac odnosi prema njoj, ako je nezadovoljna načinom na koji joj iskazuje ljubav, ili je pak nezadovoljna kako se ponaša prema njoj u društvu… sve su to utezi koji s vremenom mogu postati previše za podnijeti, posebno ako je njihov rezultat gotovo uvijek – svađa.

Nitko ne voli neprestano biti na optuženičkoj klupi, stoga to svakako ima ogoroman utjecaj na cjelokupnu vezu neovisno je li on spreman uložiti dodatan napor i pokušati ispraviti što se da, ili je odlučio da mu je dosta i da odlazi.

 

 

Izgubljena privlačnost

Napuštaju li muškarci zaista žene ako im više nisu privlačne, iako još uvijek prema njima gaje ljubav? Neki od njih da. Neki su jednostavno loš materijal za vezu i spremni su napustiti djevojku prema kojoj više ne gaje istu privlačnost kao s početka veze. Da, čak i ako su u vezu uključene emocije i postoje određeni planovi za budućnost. Ako je to i kod vas slučaj – ne postoji ništa što možeš učiniti, a da to promijeniš. S druge strane, vjeruj da ni ne želiš… zadržati takvog muškarca i nije neki dobitak na Lotu, zar ne?

Zreliji muškarci će poraditi na tome problemu i razgovarati. Pokušat će sve da vrate svoje osjećaje i neće ih biti sram otvoriti se pred tobom i priznati kako se osjećaju.

 

Različito viđenje budućnosti

Možda on želi djecu, a ti se ne vidiš kao mama? Možda on želi putovati svijetom, a ti bi htjela ostati u mjestu u kojemu si odrasla? U situacijama u kojima ne možete naći kompromis oko bitnih životnih pitanja – muškarci usprkos ljubavi koju osjećaju mogu odlučiti da će napustiti vezu.

No, nakon što prevladaš početni šok i sagledaš objektivnije, shvatit ćeš da vam je oboma učinio uslugu. Naime, dao vam je mogućnost da oboje nađete nekoga s kim ćete moći polako ostvarivati svoje snove i živjeti život kakav uistinu želite.

 

Seksualni život postaje prošlost

Ok, normalno je da će u svakoj vezi u određenom momentu doći do usporavanja seksualnog života. No uvijek mora postojati balans između potreba i želja za intimnošću kod oba partnera. Osjeća li da je seksualni život stao i da ti nisi spremna učiniti ništa sa svoje strane da se to promijeni, to je, vjeruj, dovoljno da ga potakne na bijeg.

Naime, oba partnera moraju biti svjesna da je balans u vezi ključan ako oboje u istoj žele biti zadovoljni. Naposljetku, osjeti li on da je osoba u koju se zaljubio netragom nestala, ili još gore, da je ta osoba zamijenjena nekim tko ne pokazuje nikakav interes da se ponovno počne truditi, to može biti sasvim dovoljno da ga zauvijek otjera.

Osjećaš li se loše i imaš li nekih briga oko vaše veze, ne izoliraj se već razgovaraj s partnerom. Ako je još uvijek uz tebe, nije kasno. Primi ga za ruku i razgovarajte. Nemoj da se osjeća kao da si protiv njega, jer to čini da se muškarci prirodno isključe i izoliraju. U slučaju da je vaša priča prošlost, uzmi ovo kao lekcije za bolju budućnost.

N.B.

Komentari

Amazonke.com

Mi smo redakcija APortala a vi čitate članak s našom preporukom :)

You May Also Like

Bol, Lisa Gardner,bibliomanija, Ana Čaić Blažević, APortal,majka, dijete