Izvršna direktorica facebooka Sheryl Standberg i njezina priča o ustrajnosti. Žene, poslovi i vođenje.

Možda biste na prvu pomislili dok čitate ovu knjigu da je Sheryl Standberg femistica, ali ona to nikako nije. Ona iz svoje perspektive govori koliko se, i zašto, osjećala manje važnom i nesigurnom za razliku od muškaraca s kojima se susretala u poslovnom svijetu.

Kada su Sheryl Standberg proglasili jednom od najutjecajnijih žena svijeta, govorila je da je to apsurd, uvjeravala svoje prijatelje da je to greška i pokušala je opovrgnuti tako nešto vezano za sebe. Bila je nesigurna u sebe do te granice da ne samo da nije shvaćala svoj uspjeh već ga je i osporavala.

Ono što je mene osobito zaintrigiralo kod ove knjige, zbog koje sam osjećala veliku važnost da napišem svoj prvi osvrt i koju time stavljam na ljestvicu prioriteta navodeći vas na čitanje, zašto se jedna žena poput nje osjećala manje važnom za razliku od muškaraca, gdje se nalaze naše kočnice kada je u pitanju samopouzdanje, hrabrost i odvažnost, te priznanje samoj sebi da smo uspješne i izvrsne u onome što radimo.

Preporučujem je svakoj ženi, bila ona školarac, domaćica ili ona koja želi postići svoj pun potencijal, svakoj ženi koja je izazvana sumnjom u svoje sposobnosti na pozornici gdje vladaju najuspješniji muškarci. Ovo je knjiga koja vas mijenja, osnažuje i odgovora na velika pitanja i vlastite sumnje.

Svaki otac i majka, trebali bi ovu knjigu uvrstiti u svoju važnu odgojnu biblioteku, žele li svoju kćerkicu odgojiti kao zdravu i jaku ženu, ženu koja se nikada ne bi trebala osjećati manjom, manje vrijednom, ženom koja nikada ne bi trebala sumnjati u svoje sposobnosti, ženom koja je puno više od majke i supruge, ženom koja nikada neće prihvaćati status quo.

Odgojni start je jako važan, presudan kao stajalište s kojega odgajamo našu djecu i koliko god da se kao roditelji trudimo i željeli bismo izbjeći da naše kćerke osjećaju težinu muško-ženskog svijeta ipak u odgoju činimo velike greške,koje su dio naše podsvijesti, dio našega odgoja, a ova knjiga nas itekako osviještava u tome i pomaže nam da sagledamo vlastite kočnice.

Svakako mi javite dojmove.

Do sljedećeg čitanja,

Mirela Corel Baketarić

Ako se pitate tko sam?
Ja sam ovo srce kojim pišem, kojim živim,
ovo tijelo koje njega sluša.
Ako me tražite, uvijek sam tamo gdje je moja duša.
Nikako tamo gdje mnogi očekuju.
Još uvijek sam dijete u tijelu odrasle žene.
Odrastanjem širim pluća i otvaram srce tražeći ljubav u svemu.

Rođena Riječanka.
Volim more, knjige, pisanu riječ, nebo, prirodu, sport i plesne korake.

Sve što volim moja je inspiracija.

Volim svoju obitelj. Volim životinje. Svoja dva psa. Volim ljude. Volim život.
Živim u Slavonskom Brodu.
Pišem.

O čemu?
Istražujem život olovkom i pišem o svemu što ovu dušu dotakne.
Bez olovke ne znam, ni tko sam, ni što želim, ni zašto dišem.
S njom živim punim plućima.
Napisala sam svoj prvi roman pod imenom PROBUDI SE.
Ovdje možete čitati o svemu što jedna duša traži da bi živjela.
O ljubavi, pozitivnoj energiji, uspjehu, pokretu, snovima, ludostima.
Optimizam je ono što me pokreče,
zato sve što vidim daleko je od realnosti, a pod ruku idealizma.
Nisam novinar, filozof niti psiholog.
Život, ljubav, urođeno pero piše najvjernije diplome za jednog književnika.

TOLIKO O MENI

Komentari