HIPOLITA FICTION CONTEST

Rađamo se uz priče. Uz njih živimo, učimo, zabavljamo se i plačemo. Mašta je pak najdivnija ljudska vrlina koju mnogi na žalost potisnu, no ne i mi sa APortala. Kako bi obogatili naš portal, a i vama još više razvedrili tmurne dane, donosimo natječaj HIPOLITA FICTION CONTEST. Natječaj će biti raspisivan kroz cijelu godinu u vremenskim razmacima koje nismo definirali, a bit će određivani prema količini i kvaliteti poslanog teksta. Koja su pravila? Ova:

1.) Na natječaj se primaju kratke priče do 1100 riječi sljedećih žanrova:

 • Fantasy
 • SF
 • horor
 • triler
 • kriminalističke
 • bajke

2.) Natječaj je otvoren za hrvatsko, srpsko, bosansko, crnogorsko govorno područje.

3.) Svaki autor može poslati po jedan rad u svakom krugu do kraja godine.

4.) Natječaj će biti raspisivan prema odluci žirija i bit će otvoren tjedan dana.

5.) Svaki rad poslan nakon roka neće biti uvažen bez obzira na njegovu kvalitetu.

6.) Najbolji radovi bit će objavljeni na portalu, te će pobjednici istih biti obaviješteni o prolasku na natječaju putem e-maila. Najboljih 20 radova ulazi u uži izbor za glavnu nagradu. Najbolji tekst osvojit će nagradu u iznosu od 100,00 Eura i bit će objavljen u tiskanom izdanju zbirke najboljih priča „HIPOLITA“. Preostalih 19 radova koji ulaze u uži izbor, također će biti objavljeni u zbirci.

7.) Svaki tekst poslan na natječaj ne smije biti prethodno objavljivan ni u kojem obliku. Svaki plagijat će se strogo kažnjavati.

8.) O odluci pobjednika odlučivat će stručni žiri koji će do kraja natječaja ostati anoniman, a pobjednici će se birati isključivo prema kvaliteti prijavljenog teksta.

9.) Autori su dužni prijaviti radove pod punim imenom i prezimenom. Ukoliko će autor zahtijevati, kod javne objave njihov se rad može objaviti pod pseudonimom.

Svoje radove šaljite nam na e-mail adresu: [email protected] sa naznakom PRIČA

DRUGI KRUG NATJEČAJA OTVOREN JE OD 16.08.2018.- 31.08.2018.

HIPOLITA ART CONTEST

Pošto ni jedna zbirka ne može biti zakinuta ljepotom likovnog stvaralaštva, za vas smo raspisali i dodatan natječaj pod nazivom „HIPOLITA ART CONTEST“. Kako sudjelovati? Ovako:

 • Natječaj je raspisan do kraja studenog 2018. godine i otvoren je za sve umjetnike bez obzira na mjesto stanovanja
 • Svaki autor na natječaj može poslati do tri autorska rada
 • Pobjednik natječaja dobiti će glavnu nagradu u iznosu 100,00 Eura, te će njezin/njegov rad krasiti naslovnicu zbirke „HIPOLITA“
 • Pobjednika će izabrati stručni žiri koji će do kraja natječaja ostati anoniman.
 • Autori su dužni prijaviti radove pod punim imenom i prezimenom. Ukoliko će autor zahtijevati, kod javne objave njihov se rad može objaviti pod pseudonimom.

Svoje radove možete slati na e-mail adresu: [email protected] sa naznakom ART

Uredništvo

Zašto Hipolita? Hipolita je bila najveća Amazonska kraljica, njoj u čast odlučili smo svake godine održavati ovaj kreativni najtečaj i na taj način podupirati pisanu riječ i likovno stvaralaštvo. 🙂


 

Komentari