Što je u životu uistinu važno za sreću?

Neki dan mi je Marija poslala mail.      

Ma koga ja lažem, što neki dan – bio je 24. srpanj, utorak. Taman sam okice otvorila, mobitel pun notifikacija, vidim par mailova i mislim si sigurno su uobičajene bedastoće, kad ono- Marija. Kaže pročitala je moj tekst. Pita me jesam za to da objavljuje moje tekstove svakog ponedjeljka.

Mini srčani sam dobila.

Neki baner What Do Women Want, Fine Jewelry

Evo opet lažem-što mini?! Rasplakala se skoro. Istrčala sam u dvorište i obavijestila gazdaricu. Da smo imale šampanjac, otvorile bi ga. Ali nismo ga imale pa smo skulirale. Ali samo mrvicu.

Čemu toliko uzbuđenje, pitate se…

E pa vidite, ja sam sasvim obična djevojka- moj život nije bajka, nemam neka velika postignuća, ali sam veliki sanjar. I koliko god me život lomio, nikad nisam prestala sanjariti. I veseliti se malim pobjedama!

Prije koji mjesec bila sam na samome dnu ali sanjar u meni nikad ne odustaje, pa nije ni tad. I život me s vremenom nagradio malim pobjedama. Malim ali slatkim!

Mišljenja sam da život nije savršeno režirana bajka kakvu velika većina očekuje.

Život je težak.

Pun je uspona i padova.

Češće padova nego uspona.

Ali jednom kad naučimo cijeniti lijepe trenutke i male pobjede, lakše ga je živjeti.

Kroz život ne treba srljati. Treba ga proživjeti polako, trenutak po trenutak. Prihvatiti svaku prepreku kao novu mogućnost za rastom i razvojem. Izvući samo ono najbolje iz svake situacije, ponekad pustiti i pokoju suzu ako je potrebno, ali nikada ne zaboraviti razvući osmjeh i dopustiti sanjaru u sebi da mašta i da se nada nekom boljem sutra.

Ima jedan grafit u Zagrebu: “Osmijeh na licu uljepšava ulicu”… Nadodala bi još i “onu staru”: “Prazni džepovi nikada nisu sputavali nikoga. Samo prazne glave i prazna srca to mogu učiniti.”

Smijte se i sanjajte.

Ne dopustite djetetu u sebi da odraste. Jer ono se zna veseliti malim stvarima.

A to je upravo ono što ovaj život čini vrijednim življenja.

I stoga u nedostatku šampanjca, pivom nazdravljam sa svojom gazdaricom.

Za male pobjede i sve ostale životne radosti koje tek slijede.

Ali i za prepreke. Jer one nas jačaju.

Živjeli!

Lucia Fonseca

Komentari

Neki baner
Neki baner Free Shipping on ALL cosmetics products!!