Lutajući bespućima interneta naletjeh na jednu izjavu. Dotična osoba kaže kako je masturbiranje grijeh.

I da, to smo svi već milijun puta čuli u ovoj našoj prekrasnoj državi, nije nam uopće čudno da netko tako razmišlja, zar ne? No izjava ne staje tu. Navodno – pazite sad – klitoris služi samo i isključivo za pravljenje djece.

Malo sam se zamislila nad tom tvrdnjom, jer ako to tome služi, tko i zbog čega je nas žene ubijedio da je za razmožavanje potreban muškarac??

Možda muškarac?

Isto tako dođoh do zaključka da sam neplodna, odnosno, s obzirom na to da već imam dvoje djece, da mi se klitoris pokvario i više ne služi svojoj jedinstvenoj svrsi. Jer da je funkcionalan, mislim da bih do sada već samostalno riješila problem pada nataliteta u lijepoj našoj.

Nadalje kaže kako se nakon pretjeranog trljanja klitorisa osjećamo slabo ( ja bih to drugačije nazvala, al’ ajd’ ), jer klitoris ispušta kemikalije štetne za mozak (???) i time se trujemo. Izjava završava riječima: “klitoris je vražje zvono, pazite koliko zvonite, vrag bi jednom mogao i otvoriti vrata”.

Ooouuukeeeejj… Eto. Odoh i službeno u pakao.

I gledam tako u to i prosto ne vjerujem.

No iza toga se skriva nešto sasvim drugo zapravo. Dame moje, koliko često – da se poslužim ovom nadasve neobičnom frazom – “zvonite sotoni”? Ne očekujem odgovore u komentarima, samo sebi iskreno odgovorite. Ženski orgazam je nekako još uvijek taboo tema. I mnogima nedostižan. Muškarcima znamo vrlo lako priuštiti orgazam, no znamo li i sebi? O tome se vrlo rijetko, ako uopće razgovara.

Zašto? Što je loše u tome da upoznamo svoje tijelo i priuštimo si malo ( ili puno ) užitka?

Zašto su uvijek žene te kod kojih je poželjno da su neiskusne, neuke, stidljive, da ne uživaju u sexu? Zašto je zadatak žene udovoljiti muškarcu, ali ne i obrnuto? I nemojte sad misliti da sam ja jedna od onih koje tvrde da su muškarci gotovani koji se samo, da oprostite na izrazu, istresu i ajmo dalje.

Ali činjenica nažalost jest ta, da puno žena za vrijeme sexa ne doživi orgazam. I s vremenom se pomire s tim, misleći čak kako s njima nešto nije u redu. I ako ću biti iskrena – i nije. Ne fizički, ne radi se o fizičkoj nemogućnosti doživljavanja orgazma (bar u 99% slučajeva). Više je to psihički faktor. Konzervativan odgoj. Nametnut sram. Izostanak obrazovanja o toj temi. O sexu se kod nas vrlo malo priča. Ako se već i priča, onda je to uvijek sex u braku, samo sa tom jednom jedinom posebnom osobom, sve je nježno, polako, filmski…

A realnost izgleda malo drugačije. Ne bih ulazila u rasprave o monogamiji i poligamiji, mijenjanju partnera i slično. No činjenica je da dobar, ali baš dobar sex ne izgleda kao ono u filmu. I ne, ne pričam o filmovima za odrasle. Iako, ako ćemo biti iskreni – ne izgleda ni tako. Dobar sex je znojan, slinav, mokar od… ahem… “ostalih” stvari, neuredan. Dobar sex je onaj u kome vam ni na kraj pameti nije razmišljati kako izgledate, jel’ frizura postojana, jel’ se šminka razmuljala ( što je totalno hot i sexy btw ), jesu li se sise objesile ili “razlile”, kako vam izgleda guza, stomak… Oh, a tek svjetlo! Hoće li se vidjeti svaka rolica, borica, strijica…

Ženski um često odluta u takvim situacijama, i na taj način sam sebe sje*e pa zbog nedostatka opuštenosti ne doživimo ono što bi nekako bio i cilj samog čina sexa – orgazam.

No nemojmo sada ni o sexu. Iako je tema, jelte, uzbudljiva. Na mnogo načina.

Ostanimo na tom famoznom ženskom orgazmu. Kod muškaraca je taj dio nekako jednostavan i očit. Uzbude se, i uz određenu količinu znamo kakve stimulacije znamo čega, dođe do kulminacije i sam orgazam je vizualno očit. Za one koji ne znaju – pričamo o spermi. Ono bijelo što, eto, navodno nije sastavni dio pravljenja djece. Još sam u šoku… Koja tisućljetna zabluda…

Ženski orgazam je pak sasvim drugačiji. Nekad je to samo lagani uzdah i trzaj, a nekad izgleda kao scena iz egzorcista. I da, pričamo o istoj osobi. Postoje mnoge nijanse tog orgazma, koje puno ovise, naravno, o samoj osobi, ali i o raspoloženju i opuštenosti. A najopuštenije bi trebale biti ipak same sa sobom.

Stoga, dame, odvojite vremena za sebe. Eto, neću reći svaki dan, ali nek bude često. Opustite se i krenite u istraživanje. Uposlite prstiće, nek istražuju. Nek miluju taj klitoris, stišću, trljaju, čak i lagano štipaju. Pojačajte stisak, možda baš tako paše. Ili neki nagli, brzi ritam. Istražite unutrašnjost, sve nabore, sa jednim prstom, dva ili tri, napravite puni krug, otkrijte ono posebno mjesto gdje ćete ostati bez daha i gdje će vam se oči sklopiti, a poslije nećete moći hodati. Zapamtite ga, i ne ustručavajte se tijekom sljedećeg sexa partnerovu ruku odvesti baš tamo.

Uživajte u svome tijelu, igrajte se, eksperimentirajte. Same ili u društvu manje je bitno. Bitno je jedino da si dopustite uživati, bez ustručavanja i bez predrasuda.

A ja ću iznajmiti nekakav bus, da stanemo svi unutra pa sa stilom prođemo kroz vrata kad vragu dosadi zvonjava.

Komentari