Viktorija Herak: Moje 50-te

Imam 50 godina, nekoliko napuštenih snova, par neostvarenih želja, nešto zatucanih stavova, nekoliko stvari koje bi voljela naučiti i puno toga sto još moram savladati.

Napušteni snovi nisu mi vise izvor frustracije. Ne s 50!

Kad vidim da mi snovi dugo stoje neostvareni, jednostavno ih izgužvam i bacim preko ramena. Naučila sam da snovi koje dugo nisam ostvarila, stvaraju frustraciju i osjećaj neuspjeha, zato ih se jednostavno riješim i osmislim nove.

Sada sam dovoljno mudra da ne sanjam neostvarive snove. Zato se mogu često veseliti malim snovima koje lako ostvarim.

Nekoliko neostvarenih želja, razlog su što ujutro ustajem i hvatam se u koštac sa samom sobom, prometnom gužvom, poslom, manjkom vremena i novaca. Da nemam tih nekoliko želja koje si još nisam ispunila, teško da bi me itko natjerao da svaki dan idem raditi.

Bojim se da bi po cijele dane dangubila i prodavala maglu sama sebi.

Zato za svaku ostvarenu želju, odmah smislim jednu novu neostvarenu i tako se uspijem ne pretvoriti u notornu ljenčinu.

Da, imam nekoliko starinskih, arhaičnih i zatucanih stavova.

Ponudite mi nove i moderne u kompletu s objašnjenjima koja drže vodu, pa ću ove zatucane odmah baciti niz rijeku.

S 50 mi stvarno nije greda promjeniti stav, ako mi ponudite suvisla i razumna objašnjenja.

Ima još i nekoliko stvari koje želim naučiti, ali nisam do sada za to izdvojila vrijeme, imala priliku ili se uspjela organizirati.

Ali hoću, budite sigurni da hoću!

Ostaje još nekoliko stvari koje ću morati svladati, ma koliko ja to ne bih htjela i ma koliko mi bilo teško. Način života, napredne tehnologije, novi protokoli ponašanja, novi ljudi… znam da ću morati, bez obzira da li to hoću ili ne!

Navrsila sam 50 prije par mjeseci!

Sviđaju mi se benefiti mojih godina, a manjkavosti mi ne izazivaju žgaravicu.
Ne može mi nitko, osim mene same – ništa!
Mogu sve sto hoću, a ne moram ništa!

Vi koji se bojite svojih godina, požurite zabavno je! 😉

Izvor: Viktorija Herak

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. 🙂

Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit! Kurčevitost šteti srčanoj funkciji, zloba je štetna za jetru, a patetika…patetika je tek tihi ubojica duše.

Klementina Kleščić

Komentari