Kremozni desert

Ako  kao i ja obooooožavateeee kremaste deserte, onda je ovo pravi recept za vas. 😉

Sastojci za avokado kremu:

– 2 avokada

– 150 g grčkog jogurta

– 50 ml vrhnja za šlag

– 2 žlice meda

Kremozni desert

Sastojci za čokoladnu kremu:

– 100 g čokolade za kuhanje

– 150 g grčkog jogurta

– 100 ml vrhnja za šlag

plus 200 grama lješnjaka ili bilo kojeg orašida po izboru

Kremozni desert

Priprema:

Očistite avokado i izblendajte ga s vrhnjem za šlag i medom (jednostavnije i brže je izblendat avokado pa da vam ne ostaju grudice). Prebacite u drugu posudu, dodajte grčki jogurt i miksajte dok ne dobijete laganu kremu. Ostavite u frižideru da se ohladi. Za to vrijeme otopite čokoladu za kuhanje. U jednoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag, a nakon što se čokolada malo ohladila, dodajte joj grčki jogurt i miksajte te pred kraj dodajte šlag i sve dobro promiješajte. Čokoladna krema bi vam trebala ispasti mrvicu gušća od avokado kreme. Dok se obje kreme hlade, na laganoj vatri popržite lješnjake te ih usitnite (ili ne morate, meni osobno je draže kad se usitne).

Još vam je samo preostalo složiti desert u čaše. Možete započeti s čokoladnom kremom na koju ćete dodati lješnjake te na kraju avokado kremu, ili obrnuto. Možete i usitniti Grancereale kekse pa staviti sloj keksa, sloj kreme, sloj lješnjaka, pa opet kremu. Igrajte se i budite kreativni, u tome i je poanta. 🙂

Kremozni desert

Kremozni desert

Samo obična cura u potrazi za smislom života. U jednom trenutku stara duša, a već u sljedećem neiživljeno dijete.

“Vjerujem da još postoji magije na ovom svijetu, da priroda liječi sve boljke i da je ljubav najjača sila na ovom svijetu. Vječiti sanjar i nepopravljivi romantičar”

Komentari