BLOG: Zeleni kauč

Došao je dan kada sa se velikom radošću opraštam od naizgled bezvrijedne materijalne stvari. Budući je služio cijeloj mojoj obitelji dugi niz godina, a inače je mjesto koje asocira na udobnost zaslužuje par redaka iako ga više jednostavno ne mogu gledati. Ovo mi je prvo iskustvo promjene u odnosu prema stvarima koje donosi olakšanje ,a nije kućanski aparat

To je do sad bilo čišćenje kuće.

E pa dragi kauču jako se veselim što ću te se napokon riješiti. Preživio si dječja skakanja, novi udomitelj te jedva čeka odnijeti, i nekoliko fleka od čokolade i kakaa, uprkos sigurnoj zaštiti isto tako zelenih pokrivača. Preživio si i neke suze i izrade nekih strategija u začecima.. Veselio si se nekim novim serijama na Netflixu, a iza tebe je uvijek na točno određenom mjestu bila hrpetina prašine koju sam očistila jednom godišnje. Znala sam se nekad vući po kući ko metiljava krava i bio si mi baš dobro društvo. Jedino koje sam tih dana u mjesecu željela. A čuj, svemu dođe kraj. I svaki sastanak je rastanak.

Rijetko smo te koristili u cijelosti osim ako bi netko od nas bio horizontalno raspoređen.

Naučila sam sjedeći na tebi da vrlo lako mogu imati dvostruka mjerila po pojmu odmora ili lijenosti. Onu ladicu što se u tebi otvara pa se dobije krevet nisam nikad iskoristila. Kad se sjetim tko je sve na tebi sjedio i više nikad neće, obuzme me kratkotrajna žalost.

Ali prevladava ostalo šta ide ka promjeni i nisam više hrčak. Ne punim podrume i tavane stvarima niti ih onda trebam vaditi ,jer sve ima svoje vrijeme, pa onda u tom vremenu, čekajući taj neki dan, sklanjam jer mi sad ne treba, a i ne znam kad će mi trebati, i sada se pitam koliko stvari sam koristila ikad kasnije nakon što sam ih sklonila..osim ukrasa za bor ili rezervnih žarulja.. Ne sjećam se da sam ikada, koristeći te,imala neki konstruktivan razgovor s ostatkom obitelji. Uglavnom je od tebe počinjao vokativ u odgojnoj dimenziji.

Hm… puno je uspomena koje će ostati bez obzira što ću te se riješiti i ma gdje bio… neka mi ovaj novi donese još više lijepih.

Komentari