Kuglica s porukom

U ovom vremenu koji u izlozima vrište komplementarnim kontrastima crveno-zeleno i uz bezbroj – izama, sa naglaskom na konzumenizam i potrošnju, sumanutu kupovinu, teško je naći suvisli odgovor što je priprema za blagdan Božića.

Priprema je za blagdan, prije svega odricanje.

Kada zamislim sportaša/ icu koji želi postići uspjeh ili medalju, podrazumijeva se da se odriče vremena ugode, jer mu napori koje želi uložiti da bi postigao cilj, nisu neugodni. A zapravo zahtijevaju veliku disciplinu i red. I sve ostale njegove potrebe podređene su tom cilju.

Isto tako i oni koji se zovu kršćani, katolici sada se pripremaju. Za rođenje.

Raspored prioriteta u toj pripremi rijetko tko određuje sam, jer to zahtijeva iskorak od nametnutog. Od društva i svijeta. Jer kuća mora biti čista, adventski vijenac umjetničko djelo po najvišim estetskim kriterijima, kolači na kojima će se vidjeti sva raskoš kombiniranih sastojaka…

Neki baner What Do Women Want, Fine Jewelry

Shvaćam da se u ovo navedeno nikako ne uklapam. Jer želim pripremiti sebe. I iskoristiti novu priliku koju mi daje ovo dragocjeno vrijeme da malo stanem nad sobom, da samokritično pristupim onome što radim ili sam propustila.

U tome mi može pomoći iskreni stav srca da svijeća koju palim simbolizira želju da u njega uđe više svjetla. Svjetla da bolje vidim svoje pogreške, da ih znam popraviti, da mi osvijetli put kojim mi je ići, da dobijem naočale kroz koje ću vidjeti bolje a ne samo ružičasto ili sivo.

Kuglica s porukom

Danas sam upalila prvu svijeću.

Koja mi govori da svjetlo koje dolazi nije u blještavilu šljokica, izvanjskih dekoracija, “prigodne estetike” i “dress coda”. Jer Onaj kojeg iščekujem daleko je od svega toga. A blizu svima koji žele i traže istinu. Istinu koja nije od ovog svijeta i nije apsolutna. Ali je ona koju vjerujem. I pokušavam živjeti, gledajući svjetlo upaljene svijeće. Radost iščekivanja daleko od nametnutog kaosa.

Želim sebi i svima uspješnu pripremu za blagdan Božića.

Komentari

Neki baner
Neki baner Free Shipping on ALL cosmetics products!!