Očima poznatih

Baby Blue Senzacija

Drage moje Amazonke, zasigurno svaka od Vas zna barem jednu pjesmu sada već popularnog rock benda Baby Blue. Od prvog singla “Bježim” kojim su se počeli probijati na Hrvatskoj glazbenoj sceni, bilo je jasno da će biti sve samo ne nezamijećeni… Ivan Penezić – frontmen grupe Baby Blue podijelio je svoje viđenje glazbe s nama. I iako neodoljiv, nažalost moram vam reći da je sretno zauzet.

PenzaKako vidiš hrvatsku glazbu danas, čini li ti se da ide u dobrom smjeru i da mladi imaju dovoljno prostora za uspon ili premalo?

Hrvatska glazbena scena je kao i sve drugo u svijetu, sve veća i sve šira, što znači da se pojavljuje jako puno toga sa svih strana. Međutim, tu nastaje jedan veliki problem koji muči veliku većinu novih neafirmiranih bendova i izvođača, a to je kako da se kvalitetno plasiraju na tržište. Na to utječe velik broj faktora kao što su pravilno tempiranje pjesme, kvalitetno odrađen PR, prava priča koju će plasirati javnosti i tako dalje, no kada sve zbrojiš i oduzmeš, ipak je glazba ta koja igra najveću ulogu u uspjehu benda/izvođača, jer bez toga bi zaista svatko mogao uspjeti uz samo malo jaču financijsku potporu.
Kakav je osjećaj živjeti glazbu, van svijetla pozornice? Kako se nosiš s gažama, probama, umorom?

Ma u ovim mojim godinama si neumoran. Euforija je neizbježan dio tog našeg ”posla” i što je više ima, znaš da se nešto događa i istinski uživaš u tome, tako da je taj umor najmanja sitnica u cijeloj toj priči. Svirke su zaista najzabavniji dio života jednog glazbenika i tu se definitivno stvore jedne od najljepših uspomena koje pamtiš cijeli život. Ja mogu reći da sam našao predivne ljude s kojima radim i s kojima istinski uživam, tako da se najiskrenije veselim svakom novom nastupu.

59911_10201707116625564_259865721_nGlazba je posao kao i svaki drugi, iako je to većini ljudi teško shvatiti, koliko je zapravo potrebno ulaganja da bi jedna pjesma zaživjela i koliko misliš da vam se uloženog vratilo?

Na dobar dio ovoga sam odgovorio u prvom pitanju. Istina je da bez ulaganja nema nikakvog velikog rezultata u konačnici. No opet kažem, ako se u startu pravilno poslože stvari i ako se gleda dugoročno, trud bi se trebao na ovaj ili onaj način vidjeti i na koncu isplatiti. Kada se isplati, to je onda jedna od najvećih motivacija za dalje i tu ne mislim prvenstveno na onaj financijski dio, iako on ovdje igra veliku ulogu.

Kako sad već zavidan publicitet utječe na tvoj privatni život, druženje s prijateljima, obitelji? Na tvoj ljubavni život? Da li ispašta zbog glazbe i kako se nosiš s time?

Privatni život u ovom mom stadiju karijere još uvijek pretjerano ne trpi, premda traži dosta odricanja i žrtvovanja, tako da bez prave podrške obitelji, cure i prijatelja vjerojatno ne bih bio tu gdje jesam. U mojoj obitelji i među prijateljima ne radimo od toga neki veliki big deal. Za njih i svoju curu sam pjevač isključivo kada sam na bini i kada to trebam biti. Mislim da je to zdrav i normalan način odnošenja prema svemu tome.penza2

Da možeš mijenjati neke životne poteze koji bi to bili i zašto?

Evo klišeja, haha! 🙂 Da nije bilo krivih poteza i vlastitih grešaka, ne bih nikada znao kako dalje. Nakon njih si pametniji i mudriji, tako da zahvaljujem Bogu na njima.


Kakvi su ti planovi, vezani uz glazbu u budućnosti, nazire li se nova pjesma u skorije vrijeme ili album?

Ono što u ovom trenutku mogu reći je to da uskoro dečki i ja izlazimo s jednim novim projektom koji će zaživjeti nakon nove godine. Ne mogu ništa pretjerano najavljivati jer ne znam ni sam kako će se stvari odvijati, no moj put je glazba i nje ću se držati dok god u meni ima glasa i motivacije.

Što bi poručio našim čitateljicama, svojim obožavateljicama?

Ma kao i uvijek. Pratite nas, budite nam podrška i najbolji fanovi na svijetu, kakvi ste bili i do sada, a mi ćemo vam se probati odužiti što boljim pjesmama.

Dok nas Ivan i Baby Blue ne iznenade novom pjesmom, pozivam Vas da poslušate njihov aktualni singl “Gdje smo sad” i da ih pratite na njihovoj službenoj stranici gdje možete poslušati i mnoge njihove kvalitetne obrade, poznatih hitova:

Baby Blue FB

M. Klasiček

Komentari

Neki baner