Život

Zidam kuću trokatinicu… Ooops čistim kuću trokatnicu…

Dakle, šire se po kući kao peronospora. U svim su prostorijama razvukli neke najlone po podu, tobože da ne zaprljaju. Hodaju k’o muhe bez glave, s tim svojim prašnjavim cipelama broj 55. Samodopadno se smješkaju dok zapravo smišljaju kako će što više toga zaprljati.

Miran je zaključio prije nekog vremena da nam trebaju novi prozori. Nisam to shvatila ozbiljno, ali vrag je crn. Na brzaka su zamijenili stolariju na polovici kuće, jednog lijepog ponedjeljka, nakon što sam se za vikend otelila čisteći. Dok sam se na večer dovukla kući, sve je bilo gotovo, a po podu su se kočoperili prašnjavi krugovi koji su podsjećali na Bermudski trokut. Očima sam šarala uokolo i zbrajala štetu, kosa mi se na glavi polako dizala po cijeloj dužini, ali na brzinu sam od nekud izvukla izraz oduševljenja, dok mi je Miran ponosno prezentirao mogućnosti novih prozora.

diamant-properties_142059.jpg

O tome kakav su svinjac napravili od kuće, nismo razgovarali. Negdje između redova bilo je podvučeno da je glavni i najteži dio posla odrađen- ostalo je još SAMO malo počistiti. Budući da sam bila “kriva” što me nije bilo doma, dok su oni “krvarili”gledajući majstore koji su montirali novu stolariju, podrazumijevalo se da ću biti sretna što smijem bar čistiti. E, jbm te živote!! Sto ti je moć dobre prezentacije!?

Oni znaju uzeti govno, zapakirati ga u prekrasni šuškavi papir, nataknuti na vrh mašnu i predati ga tebi u ruke s izrazom lica kao da ti poklanjaju ključeve od vile s bazenom, na Paklenim otocima. Svi osjetimo smrad onog govneta unutra, ali….smješkamo se. Oni to isposluju tako da ti jednostavno nemaš srca poslat ih u 3pm, nego se lijepo praviš da čujes muziku i samo zaplešeš onako kako oni sviraju. To je to! Tako funkcionira sretan brak. On čvrsto vjeruje da je napravio pravu stvar, a ti ga puštaš u tom uvjerenju. Da samo puštaš! Još ga i uvjeravaš da je tako!

No, čim sam počistila sve te salve prašine, ispolirala parkete i ponovo dovela kuću u red, stigle su seronje s novim prozorima za drugi dio kuće. Sve smo ponovili još jednom, na zadovoljstvo svih osim mene. Kuća je dobila novu stolariju, Miran je postao heroj jer je sve organizirao, a ja luzer radila sam po cijele dane na poslu, pa sam na večer fućkala od sreće što smijem slobodno vući krpu naokolo.

Večeras smo krenuli s malerajem. Znaci u 2 tjedna treći put!!
Da mi je samo znati od kud crpim tu samokontrolu, od kud mi dolazi ta nježna boja glasa i iskre u očima dok gledam ljubav svog života, kako treći jebeni put u dva tjedna radi bauštelu u kući i sve to pred Božić…..i ako se sad pitate da li ga volim, da! Volim ga! Postoji opravdana sumnja na imam inteligenciju pileta, znam!

Viktorija Herak

Komentari

Neki baner