Odlučila sam da je danas dan kad ću donijeti svoje novogodišnje odluke. To je vrlo osobna stvar, zato odmah ovdje možete slobodno prestati čitati. Nije pristojno da zabadate nos, ali ako ipak odlučite to učiniti, u redu je da bar malo pocrvenite. I ne kolutajte očima, jer i vi sigurno donosite svoje novogodišnje odluke, samo ne priznajete jer je to pase (izraz sam pokupila od gospodina Karamarka).

Elem, već par godina za redom odlučujem da ću u Novoj godini biti manje jezičava- šutljivija dakle, smjernija i pogodnija za rukovanje (tako to kaže moj muž). Svake godine mi je ta odluka nekako propala već sredinom siječnja, pa….pokušavat ću i dalje. Kažu da je važno truditi se. Eto, radim na sebi i neka mi se ubilježi. Sljedeća stvar je da ću pokušati ne popizditi svaki put kad trebam. Rekoh, pokušat ću! Još ću odlučiti da ću pokušati u širokom luku zaobilaziti špajzu, a naročito noću.

Isto tako ću svakog dana biti sretna što smijem nakon posla kuhati i pospremati po kući. Da, i to ću pokušati. Zaboravila sam još da ću pokušati na poslu biti sretna što smijem raditi posao muških kolega s većom plaćom od moje. Da…to bi mi dobro došlo da uspijem. Imala bih manje bora na čelu i ne bi me peklo u želucu tako često. Oni su muškarci i u redu je da zarađuju više. Meni lova ionako ne treba, jer imam muža koji me financira, a na posao idem samo zao da se ne bi doma udarala nogama u dupe.

Ne mogu reći da ću manje trošiti na šminku i modu, jer se ne šminkam i ne modiram. Ako mi pak treba nešto od šminke, to uzmem kod svoje kćeri, a lovu za to je potrošila ona, pa neka si onda ona ubilježi da će manje trošiti na kozmetiku u Novoj godini. Isto ću odmah odprvog dana nove godine, redovito peglati da mi se ne bi više skupio toranj veša. Zapravo, ne znam zašto je to problem, jer ako veš stoji na hrpi za peglanje- niti ga prljaju, niti ga perem, a to zapravo znači da štedim vodu, struju i razne detergente. Kad to uzmem u obzir, ispada da čuvam planetu Zemlju i štitim kućni budžet. Zbog moje lijenosti, ne radimo rebalans kućne blagajne već nekoliko godina za redom. Znači, ovo oko peglanja i pranja, otpada.
imagesA sad još one stvari koje me stvarno muče i koje bi željela poboljšati ili promijeniti kod sebe. Svečano si obećajem da ću naći vremena da češće odvedem mamu u kupovinu i na kavicu. Njoj to puno znači, a zaslužuje da joj posvetim više vremena. Nedostaje mi njezino popovanje i često me peče savjet što ne izdvojim vrijeme za poneko druženje s njom. Potrudit ću se, obećajem!
Znam da bi trebala obećati i da ću manje zajebavati Mirana, ali nekako mislim da to mogu prolongirati do sljedeće godine. On to moje peckanje sasvim dobro podnosi, a čini mi se i da ionako imam još fore.
Kao i do sada, subotom ću u pekari kupovati „kruh za poslije“ pa se i vi možete priključiti akciji, ako već niste. To je dobra odluka i brinut ću se o tome i cijele sljedeće godine.
Imam još nekih sitnica koje želim sebi obećati, ali budući da vidim da ipak čitate, zadržat ću ih za sada za sebe. Ostaje vam da se i vi podružite sami sa sobom i donesete 2-3 dobre odluke. Ne morate ih podijeliti s nikim, ali pokušajte njima učiniti dobro sebi i drugima.

Viktorija Herak

Komentari