Frendova cura…

Eto grad je pun ukrasa. Djedovi Božićnjaci vise s krovova i balkona, na leđima im torbe pune darova. Svi nekud jure, žure, razmišljaju koliko će potrošiti. A ja šetam lagano niz Ilicu, ulazim u prvu parfumeriju, kupujem Chanel 5 po navici za ženu s kojom sam ali je ne volim. Ne kako sam volio Nju.

I ona zna da nije voljena. I zna da ima samo ljušturu. Da ju ne varam ali nisam njen. I to je oblik prevare. Dajem joj i vrijeme i pažnju. I slušam njene isprazne priče. I ima ona u sebi nešto zamamno, sexy i okej zbog čega se trudim da je ne povrijedim. Ali pitam se do kad ću moći glumiti da mi je stalo. A nije. I đubre sam – znam…

Chanel-No5-Eau-De-Parfum-1-1

S druge strane promatram svog najboljeg frenda. On ima curu za koju bih volio da je moja. Priznajem to. Ima sve osobine moje neprežaljene ljubavi. Njoj nije problem ništa. Uvijek se smije, uvijek se trudi. Kad se nas dvojica skupa napijemo, ona mu ne kvoca. Ako smo gladni nakon posla, ispeče nam na brzinu kobasice. Ako dolazimo s puta odleti nam u dućan po pive.

I ne očekuje Chanel 5 pod borom. Njoj je dovoljan on. Moj blesavi frend. Ona vidi njegove oči i to joj je dovoljno da bude sretna. A on budala s glavom u dupetu ne kuži što ima.

I neće se sjetiti staviti joj neku čokoladicu pod bor. A moja će isprazna lutka dobiti Chanel 5. Zapitam se tko je đubre u cijeloj priči? Ja? On?

A ta mala. Njegova mala. Nešto je što se rijetko pronađe. Nešto što se voli i cijeni i nosi k’o malo vode na dlanu. I znam to. Jer imao sam takvu malu i bio dovoljno glup da sve spušim.

I ljubomoran sam. Priznajem, možda pomalo i zaljubljen u nju, ali ona je frendova cura. I ostat će frendova cura čak i onog dana kad k’o moja bivša pukne i izbaci ga kroz vrata i opali nogom u dupe. A on će pričati kako je ostavio nju i kako ju je i predugo trpio.

Ja ću ga slušati. Napit ću se s njim. Mjesec, dva iza toga skupa ćemo smišljati gdje da je ulovi da joj se ispriča. Kao dobar zajednički frend pozvat ću je na kavu i pokušati “urazumiti”. Ona će možda biti dovoljno luda da popusti i primi tu budalu nazad, jer ga toliko voli, a možda će mi reći da sam kreten što se petljam i da ni za jednog od nas dvojice više ne želi čuti.

Uglavnom znam da postoje dvije varijante. U jednoj ću biti njihov vjenčani kum, u drugoj frend njenog bivšeg – kretena.

I nikad neće znati da mi je oduvijek bila i previše draga i da mi je žao što ju je on upoznao prvi. Al’ i to mi je valjda kazna. Svaka dobra cura je s nekim drugim. A svaka gadura se zaleti u mene. A kad istresem dušu tu ili u pivi, samo sam muško i treba mi to što mi treba.

Zato ću uz Chanel 5 ponijeti i šampanjac, bajadere i rezervni par bokserica. I dočekati sa svojom gadurom Božić u krevetu. Ljubavi nema ali sex je sex. s time sam ionako rekao sve.

Marin

Komentari

Neki baner