Život

Broken heart

Ljudi su okrutni, ljubomorni i pohlepni. Kao i ti. Da li ćeš ikada shvatiti čar života, čari prirode i ljubavi? Da, shvatit’ ćeš, i osjetit’ ćeš, ali… Uvijek postoji to ALI.

Napisat’ ću vam svoju priču, nešto što me bacilo na dno, toliko  da se umalo odreknem vlastitog života. Prije dvije godine upoznala sam, sad već svoga bivšeg zaručnika. Voljela sam ga, poštovala i cijenila. Nisam bila osoba koja će stalno pokazati ta osjećanja, dopustila sam da me On ponizi pred svima.

Vjerovala sam u taj zajednički život. Međutim, on nije cijenio mene, nije znao. Reći: “volim te i ti si jedina u mome životu”- nije dovoljno ako to ne dokažeš. On je dozvolio da me njegovo društvo gazi i ponižava. Stalno sam se pitala zašto? Nakon godinu i devet mjeseci saznala sam da me vara s djevojkom iz tog društva. Slomila sam se. Pošto je bio u inostranstvu čekala sam da se vrati i da prekinemo.

U međuvremenu krenula sam da pijem, više nego što mogu popit’ – pila sam. Sebe ponizila pred drugima. Kada je došao, zaprosio me, ne znam zašto sam pristala, a nakon sedmicu dana – smo prekinuli. To me toliko povrijedilo da sam sebi pokušala nauditi. Jedne večeri popila sam bocu vina, jela nisam danima, smršavila do 48 kg. Završila sam… na psihijatriji.

Kada sam izašla bilo mi je žao roditelja, iznevjerila sam ih ali nisu ništa lose rekli, pomogli su da stanem opet na svoje noge. A on nakon sedmice našeg prekida završi sa curom iz tog društva. Teško mi je bilo to gledati. Preteško, svaku noć sam plakala i klela ga.

Najgore od sveg društvo me izdalo, napustilo. Nisu shvatili moju situaciju. Ima pojedinaca kojima samzahvalna i do kraja života ću biti… Ali, drugarica s kojom sam se družila 12 godina, je njegova “sestra”. Ona me danas i ne poznaje. Sjetim se nas, našeg prijateljstva i u srcu mi stoji… taj nož koji je ostavila tu.

Ali ljudi, moj život je sada drugi. Nema više onog osmjeha, one sreće. Smijem se i pravim se da sam sretna da moju tugu ne vide drugi. Štit oko sebe sam stavila svakom muškarcu. Strah da se jednom opet ne ponovi.

E.

Komentari

Neki baner