Život

Štaub šećer…

Jeste vi kad vidjeli šta sve može napraviti ljuta žena? Dakle, to kao da je hobotnica sa vrlo preciznim navođenjem. Ako je pošteno ljuta, gura namještaj, klofa tepihe, sad je u prizemlju, sad na katu, čas se popne na stolicu, čas trkne na dvorište, pa trese posteljinu, pa gura veš u mašinu… to frca na sve četiri strane svijeta.

timthumb

E, ta može jednom rukom ribati pod, a drugom mijesiti kolač, nogom vaditi stvari iz frižidera i još očima natjerati peglu da se sama kreće po dasci za peglanje. Dobro, mora biti stvarno jako, jako ljuta, ali to ni nije problem u ove blagdanske dane. Svako malo naiđe netko tko joj može dići tlak. Najjednostavnije to može napraviti muž. Taj čovjek obično ima na repertoaru toliko stvari da jedna- dvije sigurno upale. Ili ne napravi ono sto je obećao, ili ne dođe doma na vrijeme, ili zaprlja ono sto je ona očistila… ipak najčešće je ovo da ne dođe doma. Pogotovo u vrijeme blagdana. Jeste vidjeli kako muškarci polako i besciljno hodaju gradom? Sjede po birtijama, skupljaju se po kafićima, obilaze kojekakve domjenke…Rek’o bi čovjek da ih doma nitko ne čeka, da nemaju ni kučeta ni mačeta.

Za to vrijeme ona doma čeka štaub šećer ili možda majonezu po koju ga je poslala. Čeka i polako joj raste tlak, a njega nema pa nema.
Kad se tip ukaže nakon pola dana i 15-tak zdravica, naravno da je luda. Luda je k’o struja! Ona želi da kuća bude čista i mirisna, brine za organoleptiku u kuhinji, ganja djecu da dignu guzicu i pomognu, odgovara na obiteljske pozive i još pazi da jeftinije-zamjene-za-neke-uobicajene-sastojke-u-kuhinji-7015-1zamulja činjenicu da pojma nema di je ovaj zapeo. Jer, svi su doma i pomažu ženama oko priprema za blagdan, samo njen nekud vrluda po bespućima grada.

 

To je dobra situacija za popizdit. Još kad se ovaj, gore spomenuti ipak ukaze i to bez majoneze i s očima koje gledaju u križ, pa tko ne bi popizdio? Tko??
Naravno da je tu priroda umiješala prste. Njegov zadatak je da ju dobro raspizdi, a za ostalo se pobrinula majčica priroda. Ona kad je ljuta, može za 2 sata srediti bar 100 kvadrata, ispeci 7 vrsta kolača i još cijelo vrijeme psovati, galamiti dok kao projektil juri po kući.
To vam je ta, normalna kućna atmosfera dan prije Badnjaka. Poslije, sve to vrati na mjesto Božićna čestitka. Onaj šonjo ju u ponoć sočno cmokne i poželi joj zdravlje i sreću i ona je sretna i zdrava. Kako i neće biti kad je dobro razgibana, a cirkulacija i tlak su joj… pa, isto dobro razgibani.
Dakle, tko će trknuti na brzinu po štaub šećer?

Viktorija Herak

Komentari

Neki baner