Život

Prijateljstvo na testu…

Pisao mi je Dejan… njegovo pitanje i svoj savjet prenosim u cijelosti:

“Moje poštovanje. Lomim se u sebi već para dana i ne mogu više. Želim da počnem.. da vam kažem šta me mući. Imam druga i 8 god se družimo zajedno i treniramo. Nikad nismo ima li neke svađe. U tim je dosao novi momak sa
kojim se on baš sprijateljio a mene zapostavio i to me jako boli. Ne piše mi više, ne priča mi više kao prije a znam da nema tel pa je mozda to razlog. Danas sam ga zaustavio na treningu i pričali smo nasamo. Rekao sam mu: nije u redu ovo što mi radiš i povredio si me. Ovako se ne pokazuje ljubav prema drugu, koju si mi prčao.. da sam ti pravi drug. Dajes šifre od fb već novom prijatelju kojeg ne znaš ni pola god. On je samo čutao nije ništa rekao i bio je malo tužan. Ja sam mu rekao ‘uživaj’ i okrenuo se i otišao. Boli me to sve. Jedinac sam i osjetljiv sam jako. E sad…kako da se ponašam prena njemu na treninzima? Hoću da se ponašam hladno, čak sam mu rekao da mi ne piše kad mu taj ima šifru od fb što je užas. Možda sad meni ne želi da piše.. nema ni tel uvijek.. uđe na fb samo kad je kod nekog.
Pošto on je na rečima slobodniji na porukama, nego uživo. Poslao mi je poruku: – hoću li na trening ja sam rekao neću. Onda mi je on poslao ‘neces danas’ – ja nista, on meni opet, ja ništa, a onda je on napisao: ok znači nećes. A ja opet ništa.
Sada cu da ga kuliram i da budem hladan prema njemu. On je pomalo čudan ali kao prijatelj je baš dobar.”

 

Poštovani Dejane

Ne trebate se lomiti oko vašeg prijateljstva, jer svaki početak ima i kraj, ali taj kraj ima dva puta. Jedan je da jednostavno to ostavite iza sebe koliko god vam teško bilo, a drugi je, da taj kraj jednostavno završite i počnete s njim ponovo ali na drugačiji način.

Jedtwo_male_friendsnostavno čovjek je društveno biće i treba da razvija sebe u svakom pogledu. Zašto ne bi i tom drugom, novom prijatelju pružili i vi ruku prijateljstva i jednostavno bili dio njihove priče, ako je to dobro za vas. Niste sagledali taj dio kuta da prihvatite još jednog prijatelja.

Pa onda najbolje sagledajte da li je još uvijek i taj prvi za vas ili je vrijeme rastanka. Naučite gledati i istraživati ljude i okolinu na drugačiji način. Iako je vaš prijatelj po vašoj priči čudan, to ne mora značiti da nema velikih vrlina jer je to dokazao u ovih 8 godina.
Ništa se ne čini onako kako mi to sve vidimo u danim situacijama jer nekada nas vode negativne emocije a one ne otvaraju oči. Nadam se da sam vam pokazala put kojim ćete se voditi dalje u životu.

Veliki pozdrav i sretno.

 

Vaša Atena

Komentari

Neki baner