Let iz bajke
Život

Budi sama svoja inspiracija!

Ponedjeljak jeeee… Znam zvuči grozno. Tko osim par profesora fizike i teta na šalteru voli ponedjeljak? Znaš ono ustaneš umoran i tužan, vani je kiša, na radiju Massimo plače a na šalteru ti teta kaže: “PAUZAAA”. Promet je spor, nikome se ne da živjeti a gužva se pojačava jer svi voze kao na usporenoj snimci, da bi Vlaović evidentirao.😎
Da ponedjeljak😖
Danas sam bezidejno pokušavala napisati kolumnu i baš u trenutku kad sam odlučila biti dosadna “top shop reklama”, 😝 Bog (svemir) kako god mi je poslao status poznate glumice Ornele Vištice (poznate kao Karmen iz Larina izbora). Prije svega drage curke, dobila sam dozvolu (nisam otok Vir) da citiram njen status i spasim vas od doze mene do idućeg puta jeeej 🙋.Lijepa glumica tipičan je primjer suvremene Amazonke .😊 Neospornog talenta iza kojeg stoji mukotrpan rad, dala mi je svojim statusom misliti. Život nam je onakav kakvim si ga same skrojimo. U redu je biti vrckava, slobodna, ali i u toj slobodi postoje mjerila i pravila za naše dobro. Svela bih to sve u jednu rečenicu: Budi sama svoja inspiracija! Što znači inspiriraj se da budeš bolja, ne da budeš nečija kopija.

Možete sve ovo preskočiti, ako mislite da ovo nije kutak za vas, jer prije svega odat ću vam tajnuuuuu 😊 kada pročitate ovu kolumnu i dalje će biti ponedjeljak. Možete kao ja googlati Marka Kopljara (i zaljubit’ se)😁😍… možete ispijati kavu u lokalnom kafiću i biti sve ono što zapravo niste  ili možete biti svoje i pročitati mudre riječi koje slijede…

Ornela

“Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene: <3
Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto osjećam da moram reagirat’ za sve djevojčice koje eto gledaju tu i tamo moj profil 😊
Prije nekoliko godina bila sam u srednjoj školi. Opća gimnazija. U razredu je naprosto sramotno bilo dobiti nižu ocjenu. Borili smo se kao lavice i lavovi tko će biti bolji i tko će više novog ZNANJA I INFOROMACIJA usvojiti.!. Nismo baš imali vremena na izlaske i dotjerivanja. Ispiti su se znali zaredati cijeli tjedan. Iz današnjeg pogleda svjesna sam koliko su neki profesori bili strogi prema nama. I danas sam im zahvalna na tome. Trebalo je sjesti i učiti satima. Moj razred je dugo imao najbolji prosjek. Svatko od nas je bio najbolji u nečemu. Osvajali smo natjecanja . Većina kolega je danas završilo svoje fakultete a neki još završavaju.
Paralelno sa gimnazijom išao je i kućni odgoj i Govornička škola. Djevojčice moje drage, žudite da budete što bolje kao inviduale. Pazite koja glazba je baš vaš izbor, koji film gledate, što lajkate, osvještavajte sebe i svoju socijalnu inteligenciju. I puno čitajte, učite i budite što bolji u školi. Učite kako se ponašati ovisno o situaciji, vremenu, prostoru i društvu u kojem se nalazite.

Budite i rokerice i šminkerice ali nemojte zaboraviti biti male dame.
Kvantitet nemojte da vas zamara nego kvalitet (količina ne kakvoća.) Što znači pozdrav, zdravica, kako sjediti, kako jesti, kako govoriti i gdje i kada i kolikom glasnoćom, naravno što bliže standardnom, kako se rukovati kako se ponašati na ulici, restoranu, muzeju kazalištu klubu, gostioni i doma.
Kako se odijevati ovisno o situaciji vremenu i prostoru… za sve postoje pravila (Govornička škola.)
Ne kažem da sam ih ja sve usvojila do kraja ali trudim se. I dan danas me majka zna kritizirati i reći kako nisam pružila ruku starijoj susjedi i pitala je treba li pomoć.
Važno je stremiti ka lijepom i dobrom jer ste onda Lijepi <3”

Drage curke, budite svoje, jedinstvene i dame a kopija ionako ima dovoljno.

P.S. osim Kopljara googlajte i recepte na colinarci… Sladak nastavak ponedjeljka i tjedna 😊😚

P.P.S Ornelaa hvalaa ti <3

Josipa Milas

Komentari

Neki baner