Očima poznatih

Ivan Boras – Kralj zelenih travnjaka…

Krenule smo dalje, u lov na nogometaše. Nabacile smo najbolji look, najbolju spiku i stav – mi smo tu, ali nas ne možeš imati i upecale Ivana.

Tko je Ivan?

Ivan Boras, zgodni 24 godišnjak, pao je na šarm Amazonki kao kruška i nije se puno bunio… Trenutno igra za NK Dinamo na poziciji desnog beka, a karijeru je započeo u NK Lokomotiva. I Riječanke su imale priliku gledati ga u akciji, ali ga je njegov nogometni put ipak vratio u Zagreb, ravno u ruke Dinama i Amazonki 🙂

Moram priznati bila sam podosta zločesta prema Ivanu. Simpa dečko, (još uvijek solo) imao je izazov pokušati sakriti svoj privatni život od cijele ekipe Amazonki – osobito većinskog, ženskog dijela. Nije mu to baš pošlo za rukom, pa je ugodno čavrljanje za potrebe interview-a preraslo u druženje i prijateljstvo cijele redakcije s mladim, perspektivnim nogometašem. Možda je najbolja činjenica za to svakodnevna zezancija iz koje su proizašla blic pitanja, na koja je odmah, bez razmišljanja morao dati odgovor.

Boras in action

Kada si zadnji put bio zaista sretan?

Zadnji put sam bio zaista sretan kada sam potpisao profi ugovor za Dinamo… bilo je to 10.8.2014.

Koje ti je najveće životno razočaranje?

Najveće životno razočaranje je vezano uz jednog prijatelja koji me napustio jer sam mu rekao svoje mišljenje o njegovoj curi… Moje mišljenje mu se eto nije svidjelo, al’ šta ćeš bilo je tu svega zbog čega je puklo prijateljstvo.

Žuja ili Karlovačko?

Karlovačko (s grejpom!)

Da li znaš plesati? Mislimo na standardne plesove ?

Znam plesati valcer, čak i neke korake tanga znam 🙂

Da li bi otišao na spoj na slijepo?

Probao sam i više nikad ne bi otišao na spoj na slijepo… haha (smijeh do suza – nismo uspjele otkriti zašto, ali nismo se predale)

Ivan+Boras+NK+Lokomotiva+Zagreb

Jesi li romantičan ili si više praktičan?

Praktičan. – kratko i jasno je odgovorio. Kod njega ne prolaze klasične fore s dugim večerima u restoranima, on je za akciju i spontani odlazak na klopu. Il’ ima klika ili ga nema. Mora mu se priznati, čovjek ima stav i zna što hoće.

Da li se bojiš pauka? Ako ne, čega se bojiš?

Ne bojim se pauka, nemam nikakvih posebnih strahova i ne bojim se ničeg. – tu smo ustanovile da je iskren, pa nismo dublje kopale, iako bi se mogao prestrašiti činjenice da se Amazonki nikada više neće riješiti 😉

Kakva je tvoja savršena djevojka?

Moja savršena djevojka je sve samo ne savršena – malo smo ga zbunile tim pitanjem, ali kasnije kroz razgovor shvatile smo da on zbilja ne vjeruje u savršenstvo, zapravo kao i kod svake osobe postoje sitnice koje ga privuku… ahhh uzdahnula sam… dečko je ipak romantičan (tu se razotkrio).

Kako se ipak radi o sportašu, ne izostavno je bilo pitanje vezano uz njegovu najdražu tekmu?

Najdraža utakmica je na Kantridi kada smo s Rijekom pobijedili Stuttgart, u kojoj sam pokrenuo drugi gol (moram se pohvalit’)

Ivekjpg

Imaš li neki skriveni talenat za koji nitko ne zna?

Imam talent za faks kojeg i sam moram još otkrit’. – otkrit će brzo jer ćemo ga kvocanjem natjerati da otkrije 🙂

Čega se sramiš?

Po prirodi se ne sramim ničega!

Da možeš birati koju tajnu bi radije razotkrio, tajnu piramida, da li postoji Atlantida na dnu oceana ili kako je zaista nastao svemir?

Tajnu koju bi razotkrio od ove tri navedene… je hmm definitivno kako je nastao svemir! – dobar odabir u svakom slučaju, zaključile smo kroz daljnji razgovor.

Tvoj san koji se još nije ostvario?

Moj san koji se još nije ostvario je biti u konkurenciji za A repku.

Ivek2

San će mu se ostvariti. U to ne sumnjamo, jer Ivek kako sam ga od milja prozvala je uporan i jednostavan dečko s vizijom. Iako smo većinom razgovarali kroz šalu i podosta spontano, osjetila se doza ozbiljnosti i fokusiranosti koja je uvijek prisutna. Sportski život izgleda bajkovito. – nama koji smo u gledalištu, ali biti u žiži zbivanja i pod stalnim pritiskom, strahovima od ozljede i očekivanjima ljudi, nije lako.

Kad se govori o nogometašima, sve uvijek ispadne u stilu: “Ah lako njima, malo napucavaju loptu, sklope dobar ugovor, zarade hrpu para i ožene se manekenkom.”

U stvarnosti su mnogi sati uloženi u treninge, saniranje ozljeda i gradnju karijere. Već sad je svjestan da nogometaš neće biti zauvijek, zbog toga razmišljanje o studiju. I gradnja sebe na mnogim drugim razinama.

Djevojku koju bi volio uz sebe imati, opisuje kao malu lavicu, koja je temperamentna, koja mu je izazov i koja nije cjepidlaka. Ljubomoru i posesivnost ne voli i veoma je iskren. To ga je koštao važnog prijateljstva, ali ga je izgradilo u mladog čovjeka s perspektivom i čvrstim pogledima na svijet.

Osobno mu želim da ostane takav, marljivo trenira i ostvaruje svoje snove, ali ne izgubi taj svoj šarm, vječnu spremnost na zezanciju i opuštenost s kojom ide kroz život, ne dajući ni največim neverama da ga pokolebaju.

Hvala ti Ivane, vole te tvoje Amazonke…

 

Josipa Milas i Marija Klasiček

Komentari

Neki baner