Život

Ljubav i bebica na putu…

Stiglo je zanimljivo pitanje mladog para, na koje sam s radošću pisala odgovor, jer im želim svu sreću i jer se divim njihovoj hrabrosti da usprkos nevoljama, održe svoju ljubav…

Igor mi je napisao u ime oboje ovako:

“Mi smo mladi par, koji je u braku 2 i po godine. U posljednje vrijeme stalno se svađamo i ne nalazimo više ništa lijepog o čemu bi pričali. Moja draga je trudna 4 mjeseca i priča da bi najbolje bilo da se raziđemo jer razmjenjujemo samo ružne riječi. Pitao sam je da li me još voli. Rekla je da jest. I ja sam njoj priznao da osjećam ljubav. Zajedno smo dogovorili da pošaljemo pitanja vama, kako sada dalje. Da li ostati skupa, kako da popravimo odnos, kako da napravimo nešto dobro. Jer nismo ovdje u pitanju samo mi već i naše nerođeno dijete.”

trudnica

Dragi Igore!
Pošto nema zapreke oko vaše ljubavi i obostrana je, ne vidim uopće razlog svađi osim što se tvoja žena pretvara u majku i naravno da se ta promjena osjeti kod nje. Najlakše je pokidati stvari i odnose i reći zbogom. Ali treba biti i majstor i znati popraviti sve to pokidano. Tvoja žena je u jednom emotivnom razdoblju jer joj se sve mijenja (hormoni, osjećaji, tijelo). Pošto očekujete bebicu, bilo bi lijepo da tu energiju usmjerite na nju, jer će vam za koji mjesec i trebati energije. Uživajte u ovim danima iščekivanja bebice i isplanirajte sve oko toga. Zajedno se dogovarajte oko opreme za bebu, odjeće i raznih potrepština. Idite zajedno i budite jedno drugome oslonac. Maštajte i pričajte o tome kako će sve to funkcionirati… ako imate neke dileme recite jedno drugome. Naučite jedno drugome vjerovati i poštivati se međusobno.

Kada dođe beba nećete toliko prvih mjeseci imati ni vremena jedno za drugo, bit ćete usmjereni na dijete. Zato je sada idealan trenutak da postavite čvrste temelje svoje veze i onda je lagano gradite iz dana u dan. Vi trebate biti tim koji konstruktivno rješava probleme i jedno drugom je oslonac. Sudjelujte zajedno u kućanskim poslovima i raznim aktivnostima. Tako je lakše i lakše ćete naučiti nositi se sa svakom situacijom u životu bila ona dobra ili loša. Sretno tebi, mami i bebici!

trudnica (1)

Vaša Atena

Komentari

Neki baner