Život

Kako preboljeti prevaru?

Jedno nimalo lako pitanje, nimalo lak savjet za dati… nimalo laka situacija. Pokušala sam realno, staviti se u kožu ove mlade žene, ali budimo realne, ovo je nešto što nijedna osoba ne želi doživjeti… Ivana mi je pisala:

“Pozdrav, draga Ateno…

Imam molbu… kako da oprostim prevaru? Dečko me prevario s kolegicom s posla… i iako je promijenio posao i više se ne viđa s njom, nema nikakav kontakt, svejedno ja mu više ne vjerujem. I pokušavam to oprostiti, ali guši me to. On se trudi, ali meni stalo dolaze slike njega i nje. To mi je pred očima. Sanjam to. Progfanja me. Što da radim?

Pozdrav od Ivane iz Zaprešića”

prevaraaa

Draga Ivana,

Tvoja situacija možda tebi izgleda kao nemoguća misija, ali ipak za to postoji razlog, da naučiš praštati i sagledati druge ljude… što ih to navodi da rade sebi loše? Rekla bih da je za vas dvoje ovo dobar test izdržljivosti. Ako je tvoj dragi napustio posao i oko tebe više brine, znači da mu je jako stalo do tebe a i da je shvatio da mu je to samo
bila životna škola.

Svi prolazimo tu školu i nosimo se s tim teretom kako mislimo da je dobro u određenim situacijama. Mišljenja sam da nekako trebaš zaboraviti tu njegovu situaciju koja se desila i da mu daš drugu šansu jer čovjek može pogriješiti, ali to ne mora značiti kraj iako je zaista vrlo, vrlo bolno. Međutim ako ponovno ogriješi dušu, treća šansa više ne treba postojati za njega.

Sama sa sobom se izbori da to sve izbaciš iz sebe i kreneš s njim u novu šansu koja vam se ipak pružila. Napravi ga
onako kako on treba biti, jer svaki muškarac je dio žene a žena dio muškarca. Žena treba biti vodilja i ako ne zna voditi, muškarac se otme kontroli.

Nekada se i ja zapitam gdje je ta ženstvenost nestala, gdje su nestale žene koje vode svoje muškarce hrabro bez imalo straha. Budi ona koja će sebi pokazati da zna gdje ide i gdje će stići. Nadam se da si sada hrabrija…  i savjetujem ti još nešto: opusti se i prepusti se svojoj ženstvenosti. Kako bi si olakšala, piši, zapisuj svoje misli i tako izbaci iz sebe sve te loše emocije koje su se nagomilale. Ali kako pišeš ono što osjećaš i što te frustrira, tako piši i ono lijepo što se događa i sitnice koje on čini za tebe. Vjerujem da će ljubav i trud pobjediti mračnu sjenu prošlosti.

Ako ga voliš bori se za tu ljubav, jednako kao što se sad bori on. Ako u ijednom trenutku osjetiš da te borbe s njegove strane nema, onda to poglavlje zatvori. I živi dan po dan. Ne zamaraj se mnogo onim što će možda biti sutra. Život je nepredvidiv. Živi u ovom trenutku. I budi sretna.

Sa željom da ćeš pronaći svoju unutarnju snagu, toplo te pozdravljam 🙂

Atena

Komentari

Neki baner