Život

Praznik za oči…

Drage i dragi!
Spremanje ručka je prigoda da se opustite u kuhinji i ujedno se izvučete od onih dosadnijih kućnih poslova koje ne volite, a sve pod izlikom kuhanja. Lukava sam, je l”da?!
Znači, smijete se praviti prezaposleni kuhanjem, a koristiti pritom razne trikove da si olakšate pripremanje obroka….međutim, ono što donesete na stol mora biti jako fino i lijepo servirano. U protivnom ćete sljedeći put izgubiti pomagače.
Zato što vas volim, spremna sam pomoći da uspijete.
Nudim prijedlog za jelo koje zadovoljava oba kriterija, ili čak nekoliko njih. Lako se sprema, zdravo je, fino i praznik je za oči.
Idemo?

302425_2366121840054_1864740586_n

⁃  Pripremite običnu posudu za pečenje i dobro ju namažite maslacem.
⁃  Uključite pećnicu na 200 stupnjeva da se grije
⁃  Srednje velike komade piletine nasolite i natopite limunovim sokom, pospite listićima bijelog luka i prahom đumbira, ako ga imate. Poželjno je meso pripremiti par sati prije, a ne bi i naškodilo da to napravite i prethodni dan.
⁃  Nekoliko krumpira ogulite i narežite na kockice.
⁃  2-3 mrkve ogulite i narežite na veće komade.
⁃  Glavicu crvenog luka izrežite na krupne komade.
⁃  Dodajte koju tikvicu, 1-2 paprike, nekoliko prokulica ili jednostavno složite kombinaciju povrća koje volite.
⁃  Povrće pospite solju i sezamom, pa sve dobro izmiješajte.
⁃  U posudu za pečenje složite meso i povrće, pa sve zajedno stavite u pećnicu na cca 1 sat. U toku pečenja, velikom  žlicom izmiješajte koji put sve zajedno.
⁃  Dok se meso i povrće peku, pripremite salatu. Predlažem da to ovog puta bude salata od cikle ili svježeg zelja. Obje ce pasati!

U receptu ponovo nema točnih količina niti vrste sastojaka. Pustimo to vašoj mašti i preferencijama ukućana. Složite kombinaciju povrća i vrstu mesa, prema vlastitom ukusu i trenutnom raspoloženju. Dostupnost namirnica i doba godine, također imaju utjecaj na kombinaciju koju ćete izabrati. Začinite jelo začinima koje volite i poslužite uz to salatu koju želite. Budite maštoviti i kreativni!
Kad je jelo gotovo, po želji možete dodati 3-4 velike žlice vrhnja za kuhanje ili jogurta.

Ostanite mi lijepi, lukavi, odmorni i bucmasti!

Voli vas Dora!

 

 

Komentari

Neki baner