Život

Dora i Marin kuhaju zajedno :)

Kako se Amazonke brinu za jednakost spolova i paze da muškarci budu svagdje pravedno zastupljeni, a Marin je neraspoložen već duže vrijeme, odlučila sam ga pozvati da zajedno nešto skuhamo za vas. Nisam imala pojma da je kuhanje za muškarce toliko ljekovito. Dečko se rado latio pregače i uz sjeckanje i pripremu namirnica, čak su mu i oke malo zasjale. Dakle, vi koje ste se brinule za njega, budite bez brige. Izgleda mi da će ubrzo biti spreman za novu ljubav, a do tada bit će na sigurnom – sa mnom u kuhinji.

potato-544073_960_720

Naravno, kako to već bude s dečkima, instalirao se u moju kuhinju kao da je u svojoj. Pustio je muziku- po svom izboru. Presložio začine, onako kao slučajno- isto po svom izboru. Izabrao je jelo- isto po svom izboru. što da radim s njim?! Šarmantno se smješka, spretan je s noževima, brz i okretan za svaku pohvalu. Sviđa mi se njegov glazbeni ukus i simpatična nametljivost, a vidjet ćemo kako će ispasti današnji obrok.
Spremili smo svinjetinu nasječenu na manje komadiće i kratko mariniranu, pelate rajčice iz konzerve, njoke od krumpirovog tijesta, crveni luk, režanj- dva češnjaka, sol i komadić ljute papričice.

Marin je uz pričanje viceva, narezao meso, nasolio, dodao par kapi ulja i malo češnjaka. Za to vrijeme pijuckali smo vino, ali budući da nas vinarija ne plaća za reklamu nećemo vam reći koje. Vi slobodno izaberite piće po vlastitom ukusu ili ukusu onoga koga želite namamiti u kuhinju.

marin
Ja sam pokušala provaliti u konzervu s pelatima, ali ipak je i to na kraju Marin gentlemenski odradio. Naime, muškarci vole otvarati staklenke s kiselim krastavcima i konzerve s pelatima, kaže Marin. Tako se osjećaju snažni i spretni. Neka ga! Drago mi je kad ne moram sama otvarati konzerve.
Ogulila sam manju glavicu crvenog luka i sitno je nasjeckala, Marin je luk popržio na tavi i dodao meso. Dok se sve zajedno krčkalo, oboje smo se primili posla oko njoka.

Marin je gulio vruće, u ljusci kuhane krumpire, a ja sam pripremila brašno i jaje. Dakle, protisnuli smo kuhani krumpir kroz spravicu za stiskanje čvaraka i krumpiru dodali malo brašna, 1 jaje i malo soli. Ako imate pri ruci narančasti batat, možete ga upotrijebiti umjesto krumpira, pa će njoke dobiti lijepu narančastu boju. Ja sam umijesila tijesto, a Marin je dodao sjeckane pelate u posudu s mesom, onaj komadić ljute papričice i jedan mali sjeckani režanj češnjaka. Tijesto sam oblikovala u valjak i tanjurićem za kavu izrezala njoke. Marin ih je na brzinu ukrasio tako da je svaku malo pritisnuo vilicom. Dobile su lijepe utore u koje će se kasnije uvući crveni umak.

Meso i pelati su bili skoro gotovi, pa smo na kraju dodali mrvicu šećera da bi neutralizirali kiselost rajčice. Dobili smo odlične mekane komadiće mesa i jako, jako fini crveni umak. Njoke sam skuhala u slanoj vodi i ocijedila, a Marin je već postavio stol.
Eto, proveli smo vrijeme u zafrkanciji, smijali se i prekrasno družili. Na kraju smo i pojeli fino, jednostavno, hranjivo i zdravo jelo, u koje smo utkali smijeh i dobru energiju.
Zato, ako imate nekoga s kime vam se lijepo družiti ili nekoga koga želite bolje upoznati, slobodno upriličite jedno kuhinjsko druženje. Sve je lakše u dvoje, pa sam ja zbog toga ostala sjediti na radnom stolu, klateći nogama, dok je moj gost pospremio kuhinju i stol. Cijelo vrijeme sam pričala viceve i nasmijavala ga, tako da nije ni primijetio da ništa ne radim.

12746229_10208830569417856_308415393_n

Vaši Dora i Marin

Komentari

Neki baner