Život

Samo je jedna najbolja frendica…

Što je to prava prijateljica? Ona koja ti u svemu povlađuje ili ona koja te dobro protrese i ukaže ti na greške? Ja ipak mislim da je to ova druga. Jer, što će ti netko tko samo na sva tvoja razmišljanja i zapažanja samo klima glavom, na sve tvoje odluke samo se blago osmjehne uz odobravanje. Onda možeš nabaviti i psa, on će ti isto lijepo mahati s repom i odobravati svaku tvoju riječ.

Ipak mislim da je prava prijateljica ona koja te dobro protrese. O da. Ona koja ti ukaže na tvoje greške, krive poteze, krive modne odabire, ili ona koja je istinski sretna kad ti se desi nešto o čemu već dugo maštaš. Jer isto tako, pravi prijatelj nije onaj koji je uz tebe samo kad ti je teško.

Budimo iskreni, neki se samo naslađuju tvojom boli. Oni pravi, ali zaista pravi prijatelji su oni koji se s tobom vesele tvojoj sreći. Ja imam jednu takvu frendicu.

Moju Meri. Atraktivna plavuša kratke kovrčave kose. Britkog jezika, staložena, čvrsto stoji na zemlji i ima za sve dobre argumente. Ja sam većinom u oblacima. Ona me većinom spušta. I volim je, baš je jako volim i cijenim. Što god mi se desi u životu prvo zovem nju, bilo dobro ili loše. Odmah to moram prokomentirati s njom. Jer, ako joj nisam rekla, kao da se nije ni desilo. Jednostavno moram s njom podijeliti hrpu stvari.

I ona je za mene uvijek tu. Koliko puta sam joj znala cmoljiti i ridati, biti dosadna ko muha po stoti put ispričanom pričom a ona bi strpljivo slušala jer je znala da mi je teško, pa me puštala da pričam, da to loše izađe iz mene. Ali bome, sto i prvi put rekla je Stara, sad je dosta. Daj se priberi više, počni živjeti. Kaj cmoljiš samo. Digni se više s tog dna, obriši suze, ja znam da ti to možeš, da si jaka. Ja bih plakala i govorila da ne mogu, ne mogu. Ona bi se tad počela derat na mene, govoriti mi da u stvari to kaj ja imam uopće nije problem, da si nek posložim stvari u glavi ili da će mi zviznuti šamar više.

Kaže mi da joj idem živce i da se nek saberem, nek pogledam svijet oko sebe kako je prekrasan, da mogu sve što poželim, samo nek napravim prvi korak prema sreći. Volim kad mi kaže da mi je kolač ispao loše, znam da to kaže u najboljoj namjeri. Ili kad mi kaže da nek ne nosim rep, jer izgledam ko kreten.

Isto ću je poslušati. Kad idemo van obožavam s njom gledati ljude u klubu i komentirati ih ( čitaj: tračati), volim se zabavljati s njom, pjevati u autu ili bar se pretvarati da je to pjevanje. Nekad mi ide na živce, nekad se porječkamo, natežemo jer imamo različite stavove oko hrpu stvari. Ali smo si na kraju opet dobre. Tvoja najbolja frendica je tvoja stijena, tvoja potpora, tvoja snaga, Jer ipak, mislim da nema tog psihijatra koji može zamijeniti najbolju frendicu.

Vlasta Janton

Komentari

Neki baner