Život

Kukanje…

Danas ću se trudit da budem fina i književna. Ako mi se omakne, e omaklo mi se, pa šta? Nekako sam osobito nabrijana ovih par zadnjih dana. Nema šta mi ne smeta i nema šta mi se ne dotakne uha. Sva šuškanja i sva žugetanja, sve žalopojke i ostatak tugujućih, popratnih, kišnih glista. Ništa me ne zaobilazi. E pa imam dvije tri za reć’ po tome pitanju, pa da krenem…

Ala ste se uskokodakali oko ove kiše? Da je snig oko toga bi kokodakali. Da je sunce, bilo bi van vruće… a lipi moji, ala van je teško. Živite na planeti za koju jedinu za sad možemo tvrdit, znanstveno gledajuć da ima sve potrebito za na njoj životarit jelte? Od ovog lipog kisika, to van je onaj O2. Pa lipo do H2O il čitajte vodica (koju pijuckate a i liti točate noge), do svih onih čudesa šta rastu po drveću il’ pod zemljom šta fino papate. I još van onda smeta kiša? A kako bi vaša zelenjava rasla bez kiše? A šta bi pasla janjad i telad, koju ćete okrenit na žaru il’ uvalit ispod peke? E pa pasla bi ništa. I vi bi jeli ništa.

I ne bi vas bilo jelte? Pa eto sad kad znate ka šta i ja znan da kiša treba padat, onda smo došli do točke kad više ne kukamo oko kiše? Jesmo. Fala. Idemo dalje.

Oko sniga nećete kukat jer ste se već nakukali, pa ga preskačen a i vi preskačete jer me ne želite čut kako van objašnjavan da je snig potreban iz određenih razloga. I vraćamo se lipo na sunce.

Tu će van bit vruće. Pa će upeć, pa ćete cvilidretat i znojit se i opet cvilidretat. Da van kažen u startu, ona vaša zelenjava, janjad i telad isto ne mogu bez tog sunca, a bez sunca nema ni fotosinteze, pa nema ni kisika, a to znači da bi fino pokrepali i mi i janjad i telad.

Bez sunca nema ni preplanulog tena, a kad se već uznojite to je zato šta van se tilo hladi. E a i vi lipe šta već trenirate guzu za lito, kad se znojite onda van se topi celulit. Pa smo sad već iz više razloga skontali i da je sunce bitno. I da će sijat i ugrijat a vi nećete žugetat i cvilidretat oko toga, jel tako? Ma tako je. Idemo dalje.

Sad možemo doć do bitne teme a ona se zove “kukanje”. Skontali ste, a možda i niste, pa tek budete, da sve ovo pišen jer previše ljudi oko mene kuka. Ma ne samo oko mene, nego di god se okrenem. Cvilidrete tj. da citiran priju: “plači-pičke” ste.

Etogac imamo novi patent! Kad vas uhvatin da cvilidretate reć ću van u facu da ste “plači-pička”, nasred pijace, nasred svega, da čuje svit, pa onda ćete imat za šta cvilidretat.

Uhvatili bit? Jeste. Fala. Do sljedećeg puta kad mi netko živac digne, lipi pozdrav,

6a00d83427794753ef017c37a59a52970b

Amazonka

 

Komentari

Neki baner