Život

O ljubavi kako je ja vidim…

Samo on može da mi priča laži u koje vjerujem kao istinu,samo on može da mi pokaže u nebo u kojem nema zvijezda a ja ih vidim. Čudan je taj osjećaj koji imam u sebi, kad ga vidim. Da li je to ljubav ili navika?

Naizgled smo različiti a veže nas isti osjećaj, ista ljubav, isto nebo. Imamo tu snagu koju nitko ne razumije, vežu nas tanke niti ljubavi, ta moć koja se rijetko u kome rađa. Zajedno činimo cjelinu. Bili mi naizgled savršeni ili ne.

JosipinoNema savršenih ljubavi. Nema savršenih ljudi. Nije bit imati kraj sebe nekog savršenog, bit je voljeti savršeno.

Iskreno,za cijeli život.

Kad znaš da netko tko te razljuti da te i taj isti može smiriti. Zapravo samo on. I znaš to cijelim svojim tijelom, svom dušom.

Dovoljan je pogled, bez riječi. Ono kad tvoje tijelo pod rukama voljenoga pada u trans, kao da lebdiš na mekanom oblaku, oko tebe dugine boje i sunce, ali bez kiše. Predivan osjećaj. Predivan san. Ne postoji bajka, ne postoji princ. Postoji ovo vrijeme, stvarnost koja te želi naučiti borbi, raspoznavanju dobra i zla, upoznavajući sebe kao osobu u ljubavnom gnijezdu.

Kao ženu za voljenoga, kao majku za dijete. Kao muža za voljenu, kao oca za dijete. Kao cjelinu koja upotpunjava svijet. Kao borbu iz koje zajedno izlazite kao pobjednici.

Ljubav, sreća, poljubac, tuga, suza… sve su to samo riječi iz kojih gradimo sebe, nas. Bili mi daleko od one prave ljubavi, od onoga savršenog svijeta, gdje je sve idealno… ma toga nema.

Ne postoji takva ljubav. Jednom davno, možda je postojala, ali danas ne.

A ja… ja volim ovu borbu s tobom, volim naše svađe, naša odlaženja jedno od drugog, jer stavljamo na kocku sve, tek onda vidimo koliko možemo zajedno, koliko nas ljubav veže. E to je bit, da znaš da si pogriješio, da si se bojao da ne izgubiš sebe u nečijim očima. Da bez srama staneš pred nekoga koga voliš, i da dalje s njim započinješ dan.

Ljubav je kad živiš čekajući ponovnu borbu, ponovni susret dvaju svjetova, ponovni zagrljaj i filmski poljubac.

Josipa Karlo Petek​

Komentari

Neki baner