Život

Trauma…

Poštovana Atena,

Trebalo mi je dugo da se odvažim postaviti Vam ovo pitanje, ali ne znam kako da se s time nosim i ne mogu se odvažiti otići na razgovor nekom terapeutu jer ne želim s nikim o tome otvoreno pričati.

Prije nekoliko mjeseci moj me dečko silovao. Trebalo je hrabrosti ali prijavila sam ga policiji, on je u zatvoru jer mi je nanio mnoge ozljede i još se oporavljam. Živim u Njemačkoj. Nemam se kome ni obratiti. Bojim se svega i svih. Jedva da izlazim na ulicu. Čekam da se neki sudski postupci okončaju pa da se vratim kući. Ne znam kako i za što živjeti. Ništa mi nema smisla. A ipak strah je u meni dubok. Čim sklopim oči, sve scene se vrate. Osjećam kao da sam u paklu, kao da me okružuje milijun demona. I svaki ima jedno lice.

Molim Vas za savjet, postoji li način da ikako, negdje opet počnem barem napola živjeti?

Maja

zenskiispit

Poštovana Majo

Teško je uopće pričati o tim postupcima koji su ti se desili a kamoli
te savjetovati. Strah koji si proživjela u toku tog događaja je
ostavio na tebi trag koji te izjeda iz dana u dan. Trebala bi o tome
pričati s nekim kome vjeruješ pa makar to bio i psiholog.

Tako izlaze traume i strah a ako držiš sve u sebi samo te pojede. S vremenom će sve to proći ali trebaš biti hrabra i odvažna i taj strah jednostavno otpustiti.

Dobre su vježbe disanja i samokontrole. Što više dozvoliš strahu da ovlada s tobom to ćeš se više zapetljati sa svojim umom. Sa umom i mislima možeš puno toga riješiti ili ćeš psihički propasti ili
se uzdignuti kao feniks koji se ponovo rađa.

Strah otpusti i dokaži sebi da si jača od svega i da možeš ići u život potpuna. Prošlost ne možeš mijenjati ali obrasce i blokade možeš otpuštati, lagano, iz svog uma tako da mislima stvaraš novi život i nove ljude.
Sve će to proći samo treba vremena da rane zarastu a tvome bivšem dečku će biti puno gore jer će morati odrađivati svoje greške koje je napravio u životu.

Zato misli na svoje mentalno zdravlje i cijelokupno stanje organizma.
Nadam se da sam ti barem malo pomogla da se snađeš u daljnjem
životu. Želim ti brz oporavak i hrabre i zdrave misli.

U svakom trenutku znaj da nisi sama. Tu smo, sve mi cure iz Amazonki. 🙂

Atena

Komentari

Neki baner