Život

Kolegice…

Kasno veče je. Počinje vas hvatati nervoza, jer sutra, radni je dan… dakle, ajmo u nove avanture, skupljati radni staž. Nije to loše ako ludo volite svoj posao, zaljubljenik ste u ono što radite, ali, ako je posao na koji jutrom žurite nužno zlo, ipak postoji nešto lijepo i u tome. To su naime vaši kolege i kolegice s kojima radite. Oni vam mogu uljepšati ali i zagorčati radnu atmosferu.

girls

Osobno spadam u grupu ljudi koji vole svoj posao, a onaj draži dio mi je jutarnja kava s kolegicama prije početka radnog vremena. Obožavam svoje curke. To je mala ekipica žena različite dobi. Uglavnom, već kad dolazimo jedna po jedna hodnikom na posao, vičemo jedna drugoj preko zatvorenih vrata Bok starka, stavljaj kuhati kavu, ja stigla. Tu ekipu čine Irena, Zdenka, Snješka , Renči, Marina i ja.

Irena je jedna draga, topla žena nasmijanog lica, najviše voli pričati o svojim micekima i pesekima. Koji je lajao po noći, koji bi se igrao , gdje je koji spavao. Zdenka je samozatajna , mirna ženica. Nježna i draga. Uvijek te pažljivo sluša i ne nameće svoje stavove. Renci je visoka crvenokosa opaka mačka, koja je otkrila svijet uživanja poput izlazaka, čage, izleta, beskonačnih druženja s frendicama, kao da je upala u neki novi svijet i potpuno se preobrazila, sva blista. Snješka uvijek ima neke modne kombinacije poput haljina neobičnih boja, krojeva koje nas sve oduševe. Sve nas sasluša, ali je i naš vjerni kritičar, uvijek nam kaže što taj čas misli, bilo dobro ili loše. Ima svoj stav. Marina je naš dobri anđeo, predivno stvorenje, naša dobrica. Uvijek je tu za nas , da nas sasluša, bodri, nikad nas ne špota i uvijek je blage naravi. Nikad je nisam vidjela ljutu.

Uglavnom, obožavam kad se mi lijepo skupimo na toj kavici i počnemo o razno raznim temama-. Svašta se tu nađe, od toga gdje smo išle, pa do kuhanja, spike o djeci, partnerima, zgodnim frajerima koje smo vidjele putem do posla, dijetama, frizurama, kozmetici, zdravoj prehrani. Ma nema o čemu ne pričamo. Najviše se u stvari, smijemo. Ne da se smijemo, vrištimo od smijeha. Ali doslovno. Nikada se još nije desilo da nam je monotono, da nam je depra, da je negativna energija u našem društvu. Nikad. Znati se dobro našaliti s njima, to je kao dobra psihoterapija. Napuniš se pozitivnom energijom, veseljem. I odmah ti je lakše krenuti u nove radne pobjede. Tih pola sata ujutro ti dignu cijeli dan. Zaista treba njegovati takve odnose na poslu. Jer više ste na poslu nego doma. Svaki put kada neka ima ročkas prema njoj se ponašamo kao prema kraljici i napravimo sve da se taj dan osjeća posebno dobro.

Ma što da vam kažem, kad imate takvu ekipu , užitak vam je ići na posao. Curke, volim vas!

Vlasta Janton

Komentari

Neki baner