Iz njegovog kuta

Poruka muškarcima za dan žena…

Tebi bih sve napisao. Tebi bih sve pružio. Za tebe bih umro i opet se rodio. Ponovio sve izlizane fraze. Baš sve. Ali ti nisi ovdje i ne mogu ti ni pokloniti ružu za Dan žena.

Ne mogu ništa. A ima toliko kretena. Bože mili, toliko kretena, koji kraj sebe imaju svoje kraljice a tretiraju ih kao krpene lutke. Drage moje, nemojte zamjeriti što ću ovaj tekst posvetiti njima. Zaslužili su riječ dvije, o svojoj gluposti.

Dragi moj “prijatelju”. Da baš ti koji ovo čitaš pa se križaš. Koji misliš da je dan žena glupost i da ona služi da ti pegla košulju, kuha ručak i da te zadovolji u krevetu. Trgni se. Ona je toliko bolja od tebe, jedino je odrasla na glupom balkanu, gdje su je uvjerili da tebi treba biti pokorna – ne treba.

Bolja je od tebe. Ona se zna sa svime nositi. Ona ne skriva osjećaje. Ona će žrtvovati život i za tebe i za svoju djecu a ti ćeš u međuvremenu i dalje sam bauljati po stanu i tražiti svoje čarape.

Bez nje si nitko. Ništa i to oboje zajedno. Bez žene ne bi ni postojao. Zbroji se, zagrli je, pokloni joj osmijeh a ne još jednu boru na licu. Odrasti, ne budi papak. Pokloni taj jedan jebeni cvijet. Neće te ubiti.

Ako ga ne pokloniš i sutra skupa sa svojim čarapama završiš na cesti, ja te neću žaliti.

Bolje nisi zaslužio.

P.S. Žene, majke, kraljice sretan Vam Vaš dan!

rose-301406_960_720

 

Marin

Komentari

Neki baner