Aleksandra Bursać: Imaš samo jedan život
Život

Šta želi jedna žena…

Ovih dana često nailazim na svakojake tekstove, postove i priče o tome kako su današnje žene nemoguće i kako ih je nemoguće zadovoljiti. Svaki bi od vas neku „savršenu“, a da mu ona padne s neba, i da se po mogućnosti sama baci vama pod noge. Malo je reći da su me takvi tekstovi naljutili, pa zato odlučih ovako svima vama dragi naši muškarci, da objasnim šta želi jedna žena, jer očito takve stvari pišu oni koji o nama ženama, ne znaju ama baš ništa.

Evo ne primjer taj je čuveni 8 mart, dan žena. Dan kada se neki od vas sjete da postoji negdje neka žena, majka, baka, sestra, djevojka ili neka druga ženska osoba u vašem životu, pa eto red bi bio nešto joj kupiti, čisto da vam ne zvoca kako je se niste sjetili ni na taj dan. A znate li vi, dragi moj muškarci, šta je zapravo bitno na taj dan? I zašto?
Žena kao žena, u ovom našem svijetu i mentalitetu, bi trebalo da bude majka, domaćica, da ste vi uvijek ispeglani, čisti, da vam je ručak spreman, da vam je seks redovan, i da je naravno uvijek raspoložena za vas i zbog vas. Naravno ona treba i da radi, donosi kući platu, i da opet stiže sve to, naravno nasmijana. Da se nikada ne udeblja, da nikada nije neraspoložena. E pa dragi moji, vama ne treba žena, već robot.
Upravo vi, i takvi vaši stavovi stvaraju sve više i više upravo takve žene –robote. Čovječja oličenja bića koje je naviklo da daje svima i sve, a da na sebe zaboravi. I onda vam ponovo ne valjamo jer smo navodno hladne i nedodirljive?

Znate li vi šta znači u ovo današnje vrijeme biti žena? Svaki od vas bi dok je mlad da isproba što više djevojaka, da lumpuje, naravno na jedno veče, dan ili noć.Da luduje dok mu majka kod kuće pere prljavi veš, i brine da ne idete okolo gladni, prljavi i neispeglani. I onda vam dođe iz dupeta u glavu, da bi sad nešto da mijenjate, i vi bi takvi „pošteni“ neku lijepu, divnu djevojku, neukaljanu, po mogućnosti nevinu, sa savršenim manirima i bez mrlje na ugledu. Jer naravno, gdje vi da oženite neku koja bila, šta ono, nešto poput vas? To ne dolazi u obzir.

Evo vam koja rečenica o tome šta znači biti jedna žena. Od malena, otkako dođeš na ovaj svijet, od tebe očekuju više. Ono ti si kćerka ti moraš i možeš sve. Tvoj mali ili veliki brat ne moraju ništa, majka ih čuva, a ti moraš. Biti najbolja u školi, biti najpristojnija, po mogućnosti svirati neki instrument, znati neki jezik. I naravno, nikad nećeš biti dovoljno dobra, ma šta uradila. Završiš školu, odeš na fakultet, podrazumijeva se da zarađuješ, da učiš, da sve radiš u kući. Ako slučajno nađeš vremena za sebe, malo izađeš, nema nikoga da te vidi kao osobu. Središ se, odmah svi te gledaju kao komad mesa u mesnici koji je eto svjež izašao u prodaju. Ako imaš sreće, nađeš nekoga ko te pogleda drugačije. Provedeš s njim godine, daš mu sve najbolje od sebe, trudiš se, čekaš ga dok on stvara nešto od svog života, obilazi Pariz, Lisabon, Portugal, završava fakultet.. Ti čekaš, jer se podrazumijeva da žena čeka! Dođe jednom mjesečno da te vidi, uzme šta mu treba i vrati se svojim obavezama i svom životu. Svom vremenu ispunjenom kako njemu odgovara, kako bi on bio sretan i zadovoljan. Nema onih pokušaja da učini sretnom tebe!

girl-97433_960_720

A potrebno je tako malo da bi žena bila sretna! Da joj kažeš šta osjećaš, da je voliš, da joj poklanjaš pažnju… da joj budeš tu, za nju kad joj je teško, digneš je kada padne. Da probleme rješavaš, a ne da ih guraš pod tepih jer je tako tebi lakše, pošto ti se nikako ne da prepirati. Koliko ste samo slijepi? Zbog tog vašeg „ ne da mi se“ koliko ste samo dobrih žena propustili kroz te vaše nespretne ruke?

Žene su jake, mnogo jače od vas. Žena je sve, i možete s njom imati sve, ako ste pravi muškarac. Nema tu se ništa za oduzeti ili dodati. Vrlo je jednostavna računica. Pravi muškarac zna šta i koga ima pored sebe, on voli, on govori i pokazuje da voli, on se trudi, i to oko iste žene svakoga dana. Vrlo je jednostavno. Da bi vam bi dobili nešto, morate nešto i da date. Žena koja zna da je voljena, okreće planetu, stvara prilike i mogućnosti, voli i mnogo više nego što zaslužujete. Daj joj malo, ona će ti dati sve. I zato prije nego počnete da pljujete kako su žene ovakve ili onakve, kako traže previše, kako nema prave, zapitajte se dragi moji, da li ste vi pravi muškarac?

I da, 8. mart je totalno nebitan. Pravi muškarac poklanja pažnju svojoj dami svakoga dana. Ni više ni manje, i kraj priče.

Aleksandra

Komentari

Neki baner

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.