Iz njegovog kuta

Lažeš si…

Ima dana kad si potpuno sam. Nitko ne može taj osjećaj samoće iz tebe izvući. Nema načina da se neke praznine, bar prividno ispune. Al’ ljudi to rade, zapravo pokušavaju. Na krivim mjestima, s krivim ljudima.

Kurvanje je oduvijek prisutno. Muško, žensko, podjednako. Lakše tražiti van kuće nešto i zabavljati se, nego probati doma popraviti stvari.

Lakše je optužiti ono drugo za sve, svoje greške zgurati pod tepih i peglati neku sa strane.

Je, lakše. Bar u početku. Al’ peglanje se il pretvori u vezu il u tlaku ili oboje. A doma je osoba koja će saznati kad tad.

Obično znamo kako završava priča nakon što se sazna. On/ona odjednom silno hoće spasiti vezu, brak, što god. Al’ povratka nema.

Možda i ima, ali više nikad kao prije. Neki se pak rastanu, ožene s ljubavnicom, ljbavnkom, pa se to na kraju opet pretvori u kaos.

Kako god okreneš, gdje posiješ bol, nećeš brati sreću.

Kako god okreneš, netko pati.

A život, samo jedan. Pa radije ostavi to biće s kojim si, pa onda okolo radi što hoćeš. Ili se nemoj vezati dok se ne iživiš dovoljno. Al’ nemoj uništavat tuđi život jer si nesretan u svom…

Da. Ima dana kad je samoća teška, ali je bolja od bilo koje prevare. Jer na kraju, ne varaš druge ni upola toliko kao sebe…

Marin

 

Komentari

Neki baner