Čitajmo zajedno

Odlični domaći autori…

knjiga

Kažu – Ono si što čitaš. Razmislite malo o tome i zapitajte se tko ste zapravo, čemu u životu težite, čemu se veselite i što vas najviše inspirira. Ljubav prema knjizi ne umire, ona se samo širi i nadograđuje. Nema ništa ljepše kada se ušuškate u toplini svoga doma i utonete u jedan sasvim drugačiji svijet. Veselite se novoj knjizi kao najdražoj čokoladi i s nestrpljenjem otvarate korice. I ja sam bila nestrpljiva dok mi se u ruci nisu našle knjige koje sam baš bila priželjkivala pročitati. Ovaj put je riječ o domaćim autorima, i koje su me, moram priznati, oborile s nogu pa ću ih podijeliti sa Vama.

– Šaptač snova, autorice Marine Papec

Jedna prekrasna topla priča o bezuvjetnoj ljubavi, o emocijama, dušama. Autorica nam otkriva spoznaju o životu kroz svoj senzibilitet i odajući nam svima dobro poznatu tajnu – U životu možete ostvariti sve što poželite, samo trebate željeti.

“Prošlost treba zagrliti, otplesati s njom svoj posljednji ples i pustiti je da ode u miru, jer na pozornici prošlosti svjetla su ionako ugašena i glazba je utihnuta. Zaista želiš plesati i dalje sam u mraku i bez glazbe? Ili ćeš mahnuti toj pozornici, zahvaliti joj za sve dobro i loše, potrčati ususret novim radostima i shvatiti da si savršeno slobodan”

– Susjed, autorice Marine Vujčić

„Susjed“ je roman koji ćete, sigurna sam, pročitati u jednom ili dva čitanja, ponajviše zbog iščekivanja kako će ova zanimljiva i intrigantna priča, ispričana u prvom licu i s minimalnim brojem likova, završiti. To je roman kod kojeg ćete se na mnogo mjesta dobro nasmijati zbog crnog humora ili postupaka glavne junakinje, no u nekim trenucima i istinski zamisliti zbog neugodne primisli kako nas Katarina tako jako podsjeća – na nas same!

– Put kušnje, autorice Kate Mitchell (pravo ime joj je Kate Mijić)

U svojim romanima Kate Michel preispituje tradicionalne obiteljske odnose u suvremenim okolnostima, slijedeći klasičnu shemu ljubavnog romana, u kojoj su na ispitu idealne vrijednosti poput ljubavi, prijateljstva i odanosti. Njezine junakinje u životnim su krizama u kojima moraju birati između svojih osjećaja i moralnih vrijednosti. Život ih prisiljava na odluke, čije posljedice dosljedno snose, sve do klasičnog kraja.

Uživajte u ovim toplim štivima!

Vlasta Janton

Komentari

Neki baner